Dolar 34,2483
%0.02
Euro 37,6067
%-0.06
Altın 2.910,100
%-0.39
Bist-100 9.156,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AGD, Mısır’da yapılan katliamı protesto etti

AGD, Mısır’da yapılan katliamı protesto etti

Mısır Adeviyye Meydanı'nda önceki gün darbeci asker tarafından yapılan halk katliamı Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Erzurum Şubesi tarafından protesto edildi.     Lalapaşa Camisi meydanında basın açıklaması yapan AGD...

  • Ege Postası
  • 28.07.2013 - 15:33
Mısır Adeviyye Meydanı'nda önceki gün darbeci asker tarafından yapılan halk katliamı Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Erzurum Şubesi tarafından protesto edildi.

    Lalapaşa Camisi meydanında basın açıklaması yapan AGD Şube ve Çalışan Gençlik Komisyon Başkanı Ömer Onay, darbeci general Sisi’yi 'Çağdaş Firavun' olarak niteledi. Mısır ordusunun kendi halkına katliam uyguladığını belirten Onay, çağdaş dünyanın ise bu zulme sessiz kalmasını kınadıklarını ifade etti. Darbeci general Sisi'nin eli kanlı katil olduğunu belirten Onay, "Irkçı emperyalizmin taşeronluğuna soyunarak Mısır’da halk iradesine karşı darbe yapan sözde Mısır Ordusu Mısır halkına karşı çok daha şiddetli saldırılara başlamıştır. Başta Adeviye Meydanı olmak üzere ülke genelinde askeri darbeye karşı barışçıl bir şekilde direnerek tepki gösteren Mısır halkına polis ve asker tarafından gerçek mermilerle saldırılmaktadır. Rabiatü’l-Adeviyye Meydanı'nda 200'ün üzerinde kardeşimiz şehit edilmiştir. 5 bin civarında yaralı vardır. Sözde Mısır ordusu tüm dünyanın gözleri önünde kendi halkına karşı bir katliama girişmiştir." dedi.

    Onay, "Kendi halkına kurşun sıkan Mısır ordusunun bir terör örgütünden farkı yoktur. Bu terör örgütünün başındaki General Sisi artık sadece bir darbeci değil aynı zamanda eli kanlı bir canidir. Mübarek Ramazan ayı içerisindeyiz. Hasbi yüreklerde kardeşliğin ve merhametin daha da çok hissedildiği bir zaman dilimindeyiz. Tuttuğumuz oruç bize elimizdekini paylaşmayı ve yaraları sarmayı emrederken Müslüman bir ülkede sözde o ülkenin mensuplarından oluşan bir zihniyetin yeni yaralar açması, kan dökmesi ve halkına zulmetmesi kabul edilemez. Seçilmiş bir cumhurbaşkanını zorla alıkoyan ve kendi halkını öldürmekten çekinmeyen bu Firavun zihniyetini esefle kınıyoruz. Mısır ordusunda yer alan şerefli askerleri istifa etmeye davet ediyoruz. Tüm dünyayı Mısır’da olup bitenlere karşı duyarlı olmaya çağıyoruz. Darbeci yönetimin uluslararası tüm kurum ve kuruluşlar tarafından gayri meşru ilan edilmesini istiyoruz. Darbecilere destek olan birtakım Körfez ülkelerini bu ihanetten vazgeçmeleri noktasında uyarıyoruz. Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak zulmün her türlüsüne karşı mücadele etmeye ve İslam Birliği idealimiz için koşturmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

    Basın açıklaması Mısır’daki şehitler için okunan dua ile sona erdi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.