Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AGİT, Taksim'deki basın mensuplarının korunmasını istedi

AGİT, Taksim'deki basın mensuplarının korunmasını istedi

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatović, İstanbul'da devam eden gösterilerde polisin medyaya uyguladığı tavrın endişeye sebep olduğunu belirtti.Yazılı açıklama yapan Dunja Mijatović,...

  • Ege Postası
  • 01.06.2013 - 15:48
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatović, İstanbul'da devam eden gösterilerde polisin medyaya uyguladığı tavrın endişeye sebep olduğunu belirtti.

Yazılı açıklama yapan Dunja Mijatović, "Polisin aşırı güç kullanması sonucu bazı basın mensuplarının yaralanması beni endişeye sevk etti. Gazeteciler kamuyu ilgilendiren konularda haber yapma görevlerini ifa ederken kendilerini güvende hissetmeli. Polis de gazetecilerin işini kolaylaştırmalı." dedi. Mijatović, yetkililerden kolluk güçlerine, medyanın hak ve ödevlerine saygı konusunda talimat vermesini istedi.

Taksim'deki olaylarda en az 3 gazetecinin yaralandığı belirtilen açıklamada, şehrin bazı bölgelerinde sinyal kesiciler marifetiyle internete girilmesinin engellendiği yönündeki haberler de hatırlatıldı ve bilgi akışının engellenmemesi istendi. AGİT temsilcisi; yetkililerin, bu gösterilerde aşırı güç kullanıldığı ve bunların inceleneceğini ifade etmelerini de memnuniyetle karşıladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.