Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, hem CHP'yi hem belediyeleri topa tuttu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, hem CHP'yi hem belediyeleri topa tuttu

Seçim İşleri Başkanlığı 2. Bölge Toplantısı’na katılmak için İzmir’e gelen AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, CHP’ye ve İzmir'deki CHP'li belediyelere yüklendi. “Şuandaki CHP çakma CHP” diyen Şentop, “İzmir ve İstanbul’un fotoğrafını çekip yan yana koyup göstermek seçmeni ikna etmek için yeter. İzmir’de bir çok temel sorun çözülmemiş belediyecilikle ilgili... İzmir büyümüş bir kasaba görüntüsü veriyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 20.04.2013 - 14:16
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Seçim İşleri Başkanlığı 2. Bölge Toplantısı’na katılmak için İzmir’e gelen AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop toplantı öncesi basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Seçim İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan 26 bölge toplantısının dokuzuncusunu İzmir’de yaptıklarını ifade eden Şentop, “ Bize göre bir seçim çalışması değil. AK Parti seçim gününe göre çalışan bir parti değil. Başbakan’ın dediği gibi ‘sandıklar kapandığında diğer seçim startı verilir’. Ertesi gün seçim olacakmış gibi ciddiyetle çalışıyor AK Parti” dedi.

“YENİ ANAYASA İÇİN BEKLENTİ VAR”
Yeni anayasa çalışmaları hakkında bilgi veren Şentop, “Türkiye 1982’de anayasayı kabul ettikten sonra tartışmalar yaşamaya başladı. 31 yıldır Türkiye 1982 anayasasını tartışıyor. Bütün siyasi partiler anayasa taahhüdünde bulundular. 12 Haziran seçiminden önce CHP, MHP ve BDP’nin anayasa ile ilgili bir önerisi yoktu. 12 haziran öncesi diğer partiler anayasanın önemini anlamadan önce AK Parti daha kuruluşunda yeni anayasa meselesinin Türkiye’nin gündemine getirdi.İnsanlar yeni anayasa konusunda beklenti içerisinde” ifadelerini kullandı.

“BAŞKANLIK SİSTEMİNİN SÜREÇLE ALAKASI YOK”
Başkanlık sisteminin başından beri ülke için doğru olduğunu söylediklerini belirten Şentop, “4 parti anlaşırsa bu önerimizi geri çekebiliriz diyoruz. Biz başkanlık sitemini Türkiye için doğru olduğunu düşünüyoruz ancak bunun tartışılarak benimsenmesini istiyoruz. Bunun çözüm süreci ile alakası yok. Süreç yokken biz komisyona sunmuştuk” diye konuştu.

“HER SİYASİ PARTİ KREATİF OLMAYABİLİR”
MHP’nin İzmir’deki Bayrak Mitingi ile ilgili sorulan soru üzerine Şentop, “ Bütün milletin ortak değeri olan kavramları bazı siyasi partiler sadece kendilerinmiş gibi sahip çıkıyor.Bir taraftan kolay iş çünkü üretemiyorsunuz. Bayrağa sahip çıkanlar Türkiye’de yüzde 13 m? Türkiye bitmiş o zaman...Cumhuriyet mitingleri vardı bir ara... Sadece sahip çıkanlar CHP’liyse Cumhuriyete karşı çıkanlar yüzde 75’mi'Bayrak tüm siyasi partilerin ortak değeridir. Bayrak mitingi adı olabilir. Her siyasi parti kreatif olamayabilir. Yeni kavramlar üretemeyebilir. Milletin ortak değerlerini bir tek siyasi partinin üstlenmiş gibi bir hava vermesi istismardır.” dedi.



“ÇAKMA CHP”
“Şuandaki CHP Cumhuriyetin ilk yıllarındaki CHP değil” diyen Şentop, “Şuandaki CHP çakma CHP…Neden'Çünkü 80 darbesinden sonra siyasi partiler kapatıldı. Mal varlıkları hazineye alındı. 10 sene geçti. ‘Yeniden açılsın’ dendi. CHP açıldı.Dedesiyle kendi ismi aynı olan torunlar vardır. Ahmet Yılmaz dedenin adı torunun adı da Ahmet Yılmaz... Şuandaki CHP’de ilk kurulan CHP’yle isim benzerliğinde” ifadelerini kullandı.

“İZMİR BÜYÜMÜŞ KASABA”
İzmir’e geldiğinde gördüğü kent fotoğrafını yorumlayan Şentop, “İzmir ve İstanbul’un fotoğrafını çekip yan yana koyup göstermek seçmeni ikna etmek için yeter. İzmir’de bir çok temel sorun çözülmemiş belediyecilikle ilgili... İzmir büyümüş bir kasaba görüntüsü veriyor. CHP’li belediyecilik anlayışının örneği bu görüntü... Onlar sadece park yaparlar fuar yaparlar. Bizim İzmir ile ilgili özel stratejiye ihtiyacımız yok. İzmirlilerin rasyonel olmasını talep ediyoruz. Bu seçimde AK Parti’yi tercih ettiği zaman bundan sonra sürekli AK Parti’ye oy verecektir. İzmir gibi bir şehirde ben bu seçimlerin dönüm noktası olacağını düşünüyorum” dedi.

TOPLANTIDA DA CHP’YE YÜKLENDİ
Basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantının ardından Seçim İşleri Başkanlığı 2. Bölge Toplantısı’na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop’un yaptığı açılış konuşmasında hedefinde yine CHP vardı. CHP’ye dışarıdan bakıldığında siyasi parti gibi durmadığını ifade eden Şentop şunları söyledi; Sadece parti gibiler…. Parti içindeki arkadaşlar çılgınlar gibi eğleniyorlar. Parti çatısı altında bir araya gelmeyecek insanlar AK Parti muhalifliğinde birleşiyorlar. Kendileri somut adım attıklarında hemen birbirlerine düşüyorlar. Milletvekili yeminiyle ilgili öneride bulundu CHP…Uzunca bir metindi..Yüce Türk milleti ifadesi vardı metinde... CHP’liler yüce kelimesini çıkartmışlar. Partide kıyamet kopmuş. İsmini vermeyeceğim bir CHP’li ‘biz kendi kendimize yüce demeyelim başkaları söylesin’ demiş. Üzerine yürümüşler. Böyle bir konuyu bile düzgünce parti içinde tartışamıyorlar. Parti politikası yok. Partiyi kimin temsil ettiği belli değil. Genel Başkanları çıkıp bir şey söylüyor. Sonra kavga gürültü iki gün sonra söylem değişiyor.CHP ciddi bir parti olsa AK Parti’nin yaptıklarını eleştirse biz de memnun oluruz. Ancak tutarsızlıkları var. CHP’nin ulusalcı kanadı AK Parti’yi AB’nin Amerika’nın dediklerini yapmakla suçluyor. Bunlar 70’Li yılların basit jargonu…Çözüm süreciyle ilgili CHP’nin tutumu ortada…Bu konuda partide istifalar disiplin süreçleri başladı. MHP en azından bir tavır belirlemiş. CHP’nin bir tavrı bile yo? Karşısında m? Destek mi veriyo? Kısmen mi karşı'Kendileri de şaşkın bu konuda.Bir taraftan Doğuya yaranmak istiyorlar bir taraftan Ege’yi memnun etmeye çalışıyorlar. CHP’nin 900 bin üyesi var. Bizim 8 milyon…Bizim tek rakibimiz kendimiz. Daha önceki aldığımız oy oranını aşamasak başarılı kabul edemeyiz kendimizi”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.