Dolar 34,1896
%0.08
Euro 38,1710
%0.01
Altın 2.894,550
%-0.88
Bist-100 9.660,00
%-1.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir Milletvekili Ulema: “İzmir'i sağlık üssü yapacağız!”

AK Parti İzmir Milletvekili Ulema: “İzmir'i sağlık üssü yapacağız!”

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, AK Parti hükümeti olarak İzmir’e 10 milyar lira tutarında kamu yatırımı gerçekleştirdiğin belirterek bu yatırımlarda sağlık sektörünün önemli bir paya sahip olduğunu söyledi. Bir açılışta konuşan Ulema, 200 yataklı Bornova Devlet Hastanesi için 12 Aralık 2013'te ihaleye çıkılacağı müjdesini de verdi.

  • Ege Postası
  • 01.12.2013 - 12:53

İZMİR - Bornova 9 Nolu Ana Çocuk Üreme Sağlığı Eğitim Merkezi ve Sigara Bırakma Polikliniği, Obezite Danışma Biriminin olduğu Bornova 9 Nolu Ana Çocuk Sağlığı Merkezi (AÇSAP) yaklaşık 200 bin TL ile tadil edilerek yeniden hizmete açıldı.

Bu amaçla düzenlenen açılış Törenine İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İzmir Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Bornova Kaymakamı Dr. Kadri Canan, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve İzmir Halk Sağlığı Müdür yardımcısı Uzman Dr. Onur Günay ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ESKİSİ GİBİ DEĞİL

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, yaptığı açış konuşmasında sağlıktaki dönüşüme dikkat çekti ve vatandaşların bugün ilaç sıkıntısı çekmediğini, istedikleri eczaneden ilaç alabildiklerini hatırlattı. Geçmişin aksine bugün insanımızın dilediği hastanede tedavi olma hakkına sahip olduğunun da altını çizen Ulema, "76 milyonun sağlık hizmeti dün olduğu gibi bundan sonrada devam edecek" dedi.

İZMİR'E YÖNELİK SAĞLIK YATIRIMLARI

Günümüzde aile hekimlerini sağlık danışmanı olarak kullanıldığını ifade eden Ulema, AK Parti hükümetinin İzmir’e yönelik sağlık yatırımları hakkında şu bilgileri aktardı: "AK Parti Hükümeti olarak iktidarımız boyunca İzmir’e 10 milyar Lira tutarında bir kamu yatırımı gerçekleştirdik. bunun Yaklaşık 1 milyar lirası sağlık hizmeti ve İzmir’deki hastaneler için harcandı. Bugün İzmir’de 88 sağlık tesisi ve 9 hastaneyi tamamlayarak İzmirli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bunlar da yeterli değil. Çünkü biz İzmir’i bir sağlık üssü yapmak istiyoruz. Bu yüzden 2015 yılına kadar 1 milyar 250 milyon lirayı da yeni yapılacak yatırımlar için ayırdık. 

ULEMA MÜJDEYİ VERDİ

Ulema, 400 yataklı Çiğli, 250 yataklı Ödemiş, 150 yataklı Urla, 75 yataklı Çeşme Devlet Hastanelerinin inşaatının tüm hızıyla sürdüğünü; 250 yataklı Torbalı, 50 yataklı Foça Devlet Hastanelerinin 2014 yılı yatırım programına alındığını ve 200 yataklı Bornova Devlet Hastanesi için de 12 Aralık 2013 tarihinde ihaleye çıkılacağı müjdesini verdi.Ulema son olarak, "Elbette ki hızla gelişen dünyada bunlar da yeterli değil. Bu yüzden yaklaşık 2 bin 60 yataklı Bayraklı Şehir Hastanesi'ni yapmak üzere kolları sıvadık. 1 milyon 600 bin liraya mal olacak şehir hastanesi ihalesini gerçekleştirdik” diye konuştu. Protokol konuşmalarının ardından Bornova 9 Nolu Ana Çocuk Üreme Sağlığı Eğitim Merkezi ve Sigara Bırakma Polikliniği, Obezite Danışma Birimi'nin olduğu Bornova 9 Nolu Ana Çocuk Sağlığı Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema'nın da aralarında bulunduğu protokol heyeti yetkililerden merkez hakkında bilgi aldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.