Dolar 34,2090
%0.01
Euro 37,8437
%0.18
Altın 2.925,820
%-0.13
Bist-100 9.126,00
%-2.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de kongre coşkusu

AK Parti İzmir'de kongre coşkusu

AK Parti İzmir teşkilatının aylardır hazırlandığı büyük gün geldi. Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla bayram havasında geçmesi beklenen AK Parti İzmir İl 4.Olağan Kongresi için Halkapınar Spor Salonu içi ve dışı partililerin akınına uğradı.

  • Ege Postası
  • 04.09.2012 - 14:03
 EGE POSTASI / HABER SERVİSİ - İzmir AK Parti İl kongresi Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla başladı.  Kongreye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıraUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ile bakan yardımcıları ve çok sayıda Genel Merkez yöneticisi katıldı. Şenlik havasında geçmesi için bütün hazırlıkları tamamlanan salon tamamen dolarken bir çok vatandaş salona giremedi ve dışarda kurulan ekranlarda kongreyi takip etmeye başladı. 

AKAY AÇILIŞI YAPTI

Halkapınar’da kongrenin açılış konuşmasını Ömer Cihat Akay yaptı. Tarihi bir gün yaşadıklarının altını çizerek konuşmasına başlayan Akay, “ Düğünümüze hoş geldiniz. Geçen yıl yaptığımız meydan mitingi bir yıl konuşuldu. Bugünkü coşkulu kongremiz de bir yıl konuşulacak. Biz daha büyük salonlarda kongre yapmayı kendimize ilke edinmek istiyoruz. 18 ay boyunca sizlere hizmet etmeye gayret ettik. Uç beylerim ilçe başkanlarıma, kadın ve gençlik kollarıma teşekkür ederim” dedi.

DİVAN BAŞKANI MÜEZZİNOĞLU
Kongrenin  Divan Başkanlığına Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu seçildi.  

KONGREDEN NOTLAR

Başbakan Erdoğan’a izmir yolculuğunda eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de eşlik etti.4.Olağan AK Parti İzmir İl kongresine Başbakan Erdoğan’ın dışında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Orman Bakanı Veysel Eroğlu katıldı.. Başbakan Erdoğan’ın adayımız Akay açıklamasının ardından kongreyi kazanmasına kesin gözüyle bakılan mevcut İl Başkanı Ömer Cihat Akay salonu 14.00 sularında partililerinin coşkulu alkış ve tezahüratları arasında giriş yaptı. Partililer Ömer Cihat Akay’ı ayakta alkışladı. Kongre öncesi son yaptığı toplantıyı ‘kongre düğünümüz, bu da kınamız sözleriyle’ değerlendiren Ömer Cihat Akay, kongrenin ses getirmesi için tüm hazırlıklarla titizlikle ilgilendi.

3 BİN POLİS GÖREV YAPIYOR

Halkapınar Spor Salonu'nda 3 bin polis görev yapyor.Salonun dört bir yanı pankartlarla süslendi. Pankartlarda “İzmir hasta, İzmirli yasta, İzmir seni bekliyor büyük usta" "Her şey İzmir için”, “Gözlerinde umudu, sözlerinde gerçeği bulduk, Büyük Usta biz senin duruşuna hayran olduk” yazıları göze çarptı. 30 ilçeden ve çevre illerden gelen on binlerce partili HPalkapınar Spor Salonu’nun içi kadar dışını da bayram yerine çevirdi.

"KARŞIYAKA DİKKAT ÇEKTİ"

Kongrede salon gelin gibi süslenirken en dikkat çekici pankart ‘çekici pankart ‘yeşil-kırmızı’ renkteki barkodlu pankart oldu.Karşıyaka Teşkilatı akıllı telefon uygulamalarıyla okunabilen pankartla “Sayın Başbakanım İzmir Büyükşehir Belediyesini ve Karşıyaka'yı size hediye etmek için canla başla çalışacağız” mesajı verdi. Ayrıca 'şifreli yazıda' "Durmak yok yola devam" ibaresi de yer aldı.Pankart hakkında bilgi veren Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli," Başbakanımıza duygularımızı bu şekilde ifade etmek istedik. Ayrıca salonda yaklaşık 3 bin Karşıyakalı var. Hepsinin boynunda yeşil kırmızı kaşkollar var" dedi.

Erdoğan'ın, konuşmasını yapmak üzere sahneye geleceği sırada karşı tribünleri boydan boya kaplayacak olan “Bir olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk” pankartının asılacağı belirtildi.

TEKBAŞ ADAY OLACAK MI'

Ömer Cihat Akay’a rakip olarak ortaya çıkan Abdullah Tekbaş’ın kongrede ne yapacağı merakla bekleniyor. Tekbaş’ın aday olması durumunda alacağı oylar, Akay’a parti içinde muhalif kanatın gücü hakkında bilgi vermesi açısından önem taşıyor. 

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A İZMİR'DE YOĞUN KORUMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresi ve toplu açılış töreni için İzmir’e geldi. Yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, konvoyda basın mensuplarının içinde bulunduğu otomobile milletvekilinin otomobili çarptı.

Başbakan Erdoğan saat 14.30 sıralarında, bir saat gecikmeli olarak eşi Emine Erdoğan ile İzmir’e geldi. Başbakan Erdoğan’a, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de eşlik etti. Yazlık, rahat kıyafetleriyle dikkat çeken Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir milletvekilleri ile diğer protokol mensupları karşıladı.

Başbakan Erdoğan, kendisine çiçek veren yöresel kıyafetli çocuklara da hediye verdi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı havalimanından çıktıktan sonra parti otobüsüne binen Başbakan Erdoğan, Bakan Yıldırım’la baş başa sohbet etti. Başbakan Erdoğan daha sonra parti kongresi için Halkapınar’a hareket etti. Konvoyda basın mensuplarına ait bir otomobile, AK Parti İzmir milletvekili Nesrin Ulema’nın aracı arkadan çarpınca maddi hasarlı kaza meydana geldi. 

İKİ KIZDAN PROTESTO

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Halkapınar Spor Salonu'na gelip konuşma yapmaya başladığı sırada dinleyicilerin arasına oturan iki kız protesto gösterisi yaptı. Hemen müdahale eden polis, protestocu kızları salon dışına çıkardı. 

 

AKAY’IN LİSTESİ BELLİ OLDU

Ömer Cihat Akay'ın yönetim kurulu listesi: Mahmut Badem, Atilla Kaya, Refik Uzun, Aziz Demir, Fırat Aytekin, Sinan Aydın, Habib Sünbül, Ahmet Kurtuluş, Kemal Erim, Nazmi Kalyoncu, Kenan Çakar, Jale Taşoğlu, Faika Altunay, Saliha Tekin, Kamile Akgün Aydaş, Şule Özdin, Gerçek Tekin, Vahide Yılmaz, Mesut Demirkaya, Hamdi Erdem, Filiz Satar, Emine Yenen, Gözde Keskin, Remzi Dinç, Çağlar Ay, İsmail Akdağ, Uğur Türkan, Bekir Pakdemirli, Fevzi Bayram, Adnan Yüksel, Emrun Sulayıcı, Mustafa Gedikoğlu, Nilüfer Karadal, Rahmi Taştan, Ahmet Şimşek, Özlem Coşan, Ayşenur Çetin, Hüseyin Uzun, Kazım Erten, Erol Bekar, Veysel Gündoğan, Cevdet Çayır, Melek Eroğlu, İbrahim Ölmez, İzzettin Mizan, Mirhan Bedir, Osman Başterzi, Mustafa Cenger, Ercan Turan.

KURULTAY DELEGELİĞİNE ADAY İSİMLER

Ömer Cihat Akay'ın Büyük Kongre Delege Listesi: Mahmut Badem, Atilla Kaya, Refik Uzun, Aziz Demir, Fırat Aytekin, Sinan Aydın, Habib Sünbül, Ahmet Kurtuluş, Özen Kızılırmak, Bilal Kırkpınar, Kazım Ulaş, Oktay Duru, Erdal Seyitler, Necdet Yılmaz, Raşit Ürper, Ali Özer, Mustafa Solmaz, Hüseyin Özkan, Fatma Özen, Adnan Yılmaz, Önder Akşengür, Kadir Özgirgin, Hasan Şahin, Sabır Telingün, Ali Sürekli, Kadir Uçar, Adil Soyer, Yaşar Kırkpınar, Yaşar Ötnü, Sami Molla Ahmet, İbrahim Yılmaz, Arif Kuran, Mustafa Bahar, Mehmet Acar, Ali Hadim, Sema Yeşilçimen, Ümit Cingöz, Mehmet Çeltikçioğlu, Adnan Görmez, Tarkan Bakırlı, Mehmet Kertiş, Faruk Niğde, Salih Kılıç, Kenan Çakar, Nazmi Kalyoncu, Özer Ataç, Hikmet Tınaztepe, Gülsüm Şatoğlu, Hacer Özcan

DİSİPLİN KURULU LİSTESİ

Ömer Cihat Akay'ın İl Disiplin Kurulu Listesi: Özgür Hızal, Derya Türkgülü, Serkan Ayan, Mustafa Gökçe, Hişaşettin Demirbaş…

ABDULLAH TEKBAŞ'IN LİSTESİ YÖNETİM KURULU

Latif Özkan, Tuncay Bozkurt, A. Neşe Edebali, Hüsniye Çoban, Hasan Ali Karaman, Harun Özdemir, Taha Kuşçuoğlu, Mehmet Karayel, İbrahim Oben Yalçın, Kamuran Temel, İbrahim Genç, Aziz Halhallı, Vedat Karakaya, Haşim Coşkun, Aydın Koç, Cem Şeker, İdris Akçay, Alime Kocaman, Ahmet Tok, Hakan Tekin, Lokman Hüseyin Uç, Hüseyin Engin, Orçun Ersezgin, Mehmet Tekin, İsmail Akkar, Hülya Hekimoğlu, Ömer Çakmak, Hüseyin Nazlı, Ayhan Taner Aksoy, Doğan Bayram, Mediha Balbakan, Arif Özen, Mehmet Adıyaman, Halil İbrahim Uslusoy, Turgay Güney, Ahmet Can Çelik, Recep Güneş,  Mehmet Gazi Kök, Yılmaz Bozkurt, Yusuf Bulut, Fuat Çiriş, Orhan Akdoğan, Necati Eroğlu, Mehmet Zahir Karadeniz, Semra Cin, Yakup Eker, Yurdanur Karapınar, Ahmet Değirmenci

KURULTAY DELEGELİĞİNE ADAY İSİMLER

İsmail Katmerci, Dursun Ali Özkan,  Rahmi Taştan, Abdullah Tekbaş, Latif Özkan, Tuncay Bozkurt, Harun Özdemir, Abdulmuttalip Savar, Erol Maraşlı, Neşe Edabali, Hüsniye Çoban, Barış Aydın,  Aykut Dikencik, Mustafa Seyhan, Erkan Horuz, Süleyman Sungur, Murat Dirican, Ümit Aydın, Tuncay Özbaykız, Mustafa Melez, Yunus Kalkan, Numan Arıcı, İbrahim Oben Yalçın, Mehmet Karayel, Kamuran Temel, Doğan Bayram, Hasan Ali Karaman, Lokman Hüseyin Uç, Ahmet Tok, Burak Bali, Taha Kuşçuoğlu, Murat Taşer, Aydın Koç, Hüsniye Karpat, Aziz Halhallı, Haşim Coşkun, Cem Şeker, İdris Akçay, Alime Kocaman, Hakan Tekin, Hüseyin Engin, Zehra Özmutlu, Vedat Karakaya,İsmail Akkar, Hülya Hekimoğlu, Ömer Çakmak, Hüseyin Nazlı, Ayhen Tamer Aksoy, Recep Güneş

İL DİSİPLİN KURULU

Aykut Dikencik, Erkan Horuz, Hüseyin Tanrıver, İdris Akkoyun, Tansel Yıkıldım

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.