Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de kongre maratonu: 3 ilçede başkanlar güven tazeledi

AK Parti İzmir'de kongre maratonu: 3 ilçede başkanlar güven tazeledi

AK Parti İzmir'de kongre takvimi işlemeye devam ediyor. Bugün Balçova, Narlıdere ve Buca'da delegeler seçim için sandık başına gitti. Balçova ve Narlıdere'de yeniden aday gösterilen mevcut başkanlar kongreye tek liste ile gitti. Balçova kongresinde Evrim Özen, Narlıdere'de ise Aslan Bilgi yeniden başkan seçildi. Günün son kongresi Buca'da ise mevcut Başkan Mustafa Arslan ve Cafer Büyükalmus'un listesi yarıştı. Genel merkezin desteklediği Arslan 268 oy alırken Büyükalmus 80 oy da kaldı. 15 oy geçersiz sayıldı. AK Parti Balçova ve Narlıdere'de başkanlar güven tazeledi

  • Ege Postası
  • 25.03.2018 - 09:14

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI/AA/DHA- İzmir'de Kınık, Bergama, Beydağ, Kiraz, Bayındır, Menderes, Torbalı, Kemalpaşa, Karabağlar, Bayraklı ve Bornova ilçelerinde seçimleri tamamlayan AK Parti, bugünde Balçova, Narlıdere ve Buca'da seçim için sandık kurdu.

BALÇOVA'DA YENİDEN ÖZEN DÖNEMİ

AK Parti Balçova 6. Olağan İlçe Kongresi, Balçova Kaya Termal Kardelen Salonu’nda yapıldı. Divan Başkanlığı'nı Necip Kalkan'ın yaptığı kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İl Başkanı Aydın Şengül ile İzmir milletvekilleri Atilla Kaya, Hüseyin Kocabıyık, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, İl Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel, İl eski Başkanı Bülent Delican, İl YönetimKurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin tek adayı mevcut ilçe başkanı Evrim Özen oldu. 

DAĞ'DAN EKONOMİ VE AFRİN MESAJLARI

AK Parti Balçova 6. Olağan İlçe Kongresi'ne katılan Dağ, AK Parti'nin kurulduğu 2001'de günlük faizlerin 7 binlere çıktığı, yazar kasaların atıldığı bir Türkiye bulunduğunu bildirdi.

O günlerde AK Parti'den beklentileri hatırlatan Dağ, "Ekonomik krizi ortadan kaldırsın yeter diye bakmıştık. Yeter ki bu ülkede çarklar dönsün, faizler, enflasyon düşsün. IMF'ye borcumuz, onun bize olan baskısı azalsın diye bekledik. IMF icra direktörü Türkiye'ye geldiğinde gündem 1 hafta boyunca o olmasın dedik. Şimdi bu ülkede, dünyada gündem acaba Recep Tayyip Erdoğan ne diyecek'" ifadesini kullandı.

Dağ, ülke içinde ve dışında Afrin operasyonuna karşı çıkanların şimdi de Membiç'e operasyon yapılmasına karşı çıkan söylemlerde bulunduğuna dikkat çekti.

Bir CHP genel başkan yardımcısının "Membiç, Afrin kadar kolay olmaz" dediğini aktaran Dağ, şöyle devam etti:

"Zannedersiniz Türkiye'nin bir milletvekili değil PYD'nin, PKK'nın sözcüsü gibi konuşuyor. Birileri Afrin'de işgalden bahsediyor. Biz tarih boyunca gittiğimiz yerleri ihya ederiz. Suriye'de insanların en rahat şekilde yaşadığı, eğitimlerini aldığı yer Fırat Kalkanı ile teröristlerden temizlen Cerablus, El Bab bölgesi. Bunu dünya kabul ediyor. El Bab'da 100 yeni okul açtık. 30 bin öğrenci o okullarda eğitim görüyor. Hem Arapça ile hem de Türkçe ile eğitim görüyor. İşte millilik bu. Yeni bir organize sanayi bölgesi kuruluyor, üzerinde Türkçe El Bab Organize Sanayi Bölgesi yazıyor." 

Dağ, FETÖ'nün hain darbe girişiminin ardından MHP ile ittifak içinde olduklarına değinerek "Yerel seçimlerde de benzer noktada bir çalışmayı İzmir'de yapmaya gayret edeceğiz. Biz ittifak çalışmasını yaparken, bir ve beraber hareket ederken bunu provokasyonla bozmaya çalışanlara karşı uyanığız." ifadesini kullandı.

KAYA'DAN CHP'YE SERT ELEŞTİRİ

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise CHP'nin Atatürk'ün çizgisinden çıkıp HDP'nin çizgisine kaydığını savunarak CHP'li İzmir milletvekillerinin hain PKK'nın yan kuruluşu PYD'ye "terör örgütü" bile diyemez hale geldiğini bildirdi.

'AK PARTİ'YE HAKSIZLIK YAPILIYOR'

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ise açıklamasında CHP’yi hedef aldı. 1995 yılında ekonomik kriz olduğunu söyleyen Kocabıyık, "Tansu Çiller’e 'İşçilere şu zammı verelim Sayın Başbakanım. Hükümet kuramıyoruz’ dedim. 'Oğlum sen deli misin, IMF beni şu başbakanlığın önünde asar’ dedi. IMF’nin bütün borçlarını ödeyerek kıçına tekmeyi vuran kim, AK Parti. Şimdi vıcık vıcık Atatürk istismarı yapanlar mı Atatürkçü, yoksa onun ilkelerini yerine getirenler m? Bu ülkede AK Parti’ye ve onun liderine çok haksızlık yapılıyor" dedi.

ŞENGÜL: MAKAM MEVKİ PEŞİNDE KOŞANLARI...

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de parti içinde makam ve hesap peşinde koşanları gördükçe üzüldüklerini belirterek, "Siz destek verirseniz makam mevki peşinde koşanları hep beraber temizleriz, onlara iyi bir ders veririz. Eğer onları temizlemezsek Allah korusun hayallerimizden uzaklaşmaya başlarız." dedi.

Konuşmaların ardından delegeler yeni yönetimi seçti.

NARLIDERE'DE BİLGİ GÜVEN TAZELEDİ

Balçova’nın ardından saat 13.00’te Narlıdere Belediyesi Nar Bel Düğün Salonu’nda başlayan Narlıdere 6. Olağan Kongresi yapıldı.

Divan Başkanlığını İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın yaptığı kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İl Başkanı Aydın Şengül ile İzmir milletvekilleri Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, Necip Kalkan, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, İl Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel, İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

AK Parti Narlıdere 6. Olağan Kongresi'ne katılan Dağ, kongrelerde geçmiş 3 yılın muhasebesini ve gelecek 3 yılın planlamasını yaptıklarını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bugün Suriye'de ABD'nin, Rusya'nın üsleri var, terör örgütlerinin, zalim Esed'in yönettiği yerler var ama herkesin ulaşmaya çalıştığı, tabiri caizse kapağı atmaya çalıştığı bölge El Bab ve Cerablus bölgesidir. İnşallah Afrin'i de ihya edeceğiz." dedi.

DAĞ: İNŞALLAH AFRİN'İ İHYA EDECEĞİZ  

Narlıdere Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen AK Parti Narlıdere 6. Olağan Kongresi'ne katılan Dağ, Zeytin Dalı Harekatı öncesi yaptıkları araştırmalarda vatandaşların yüzde 89'unun operasyonu desteklediğini gördüklerini vurguladı ve konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Afrin'e macera aramaya gitmedik. İlk etapta 24 Ağustos'ta başladı süreç, Fırat Kalkanı'yla. AK Parti'yi DEAŞ'la yan yana koymaya çalışanlar Fırat Kalkanı ile yerle yeksan oldu. O örgüt İslam'ın adını kullanan bir örgüttü. Biz hayatımıza İslam'ı şiar edinmiş bir hareketiz. Bir terör örgütünün adının İslam'la yan yana getirilmesi abesle iştigaldir. Bugün Suriye'de ABD'nin, Rusya'nın üsleri var, terör örgütlerinin, zalim Esed'in yönettiği yerler var ama herkesin ulaşmaya çalıştığı, tabiri caizse kapağı atmaya çalıştığı bölge El Bab ve Cerablus bölgesidir. İnşallah Afrin'i de ihya edeceğiz."

AK Parti İzmir Başkanı Aydın Şengül de Narlıdere'nin AK Parti'nin en zorlandığı ilçelerden biri olduğunu belirterek, teşkilattan Narlıderelilerden oy istemek yerine onların güvenini, sevgisini kazanmak için çabalamasını istedi.

ŞENGÜL: ALEVİ VATANDAŞLARIMIZ BİZİ TANISIN 

İlçede cami ve imam hatip okulunun yanı sıra cemevi yapılması için de çaba sarf edilmesi gerektiğini anlatan Şengül, "Narlıdere bize oy vermesin ama Alevi vatandaşlarımız bizi tanısın. Ön yargıları kırmak kolay değil. Gelip tanırlarsa, samimiyetimizi görürlerse bizi çok daha iyi anlatırlar. Kutuplaşmaları, birbirini yargılamayı bir kenara bırakalım." ifadelerini kullandı.

Narlıdere'de de kongreye tek liste ile gidildi ve mevcut Başkan Aslan Bilgi yeniden başkan seçildi.

BUCA'DA ZAFER ARSLAN'IN

Son olarak Narlıdere'nin ardından 5. Olağan Buca Kongresi Serdar Yereli Spor Salonu'nda gerçekleşti.

AK Parti Genel Merkezi’nin desteklediği mevcut Başkan Mustafa Arslan'a, Cafer Büyükalmus rakip çıktı. Divan, Büyükalmus’un kongreye katılmasını sağlayan listeye onay verdi. 

Günün son kongresi Buca'da ise mevcut Başkan Mustafa Arslan ve Cafer Büyükalmus'un listesi yarıştı. 363 delegenin oy kullandığı seçimde Arslan 268 oy alırken Büyükalmus 80 oy da kaldı. 15 oy geçersiz sayıldı.

LİSTELER BELLİ OLDU

Mustafa Arslan'ın kazanan listesi;

Cafer Büyükalmus'un kaybeden listesi;

Divan Başkanlığı'nı İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli'nin yaptığı kongreye AK Parti AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, AK Parti İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Necip Kalkan, Mahmut Atilla Kaya, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Şeboy, AK Parti İzmir İl eski Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel ve çok sayıda partili katıldı.

NECİP KALKAN: BU COŞKU AZ FARKLA KAYBETTİĞİMİZ BUCA’YI BİZE GETİRECEK

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, AK Parti’de kongrelerin bayram havasında geçtiğini belirterek, “Buca’nın ayak sesleri belediye binasına gitsin diye soruyorum. Bu heyecan bu coşku çok az farkla kaybettiğimiz belediye başkanlığını Buca’ya getirecek. Biz savaşa hayır diyoruz. Ancak bütün dünya şunu bilmelidir ki Afrin’de şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması için mücadele eden Mehmetçikleri selamlıyor ve vatana dönmelerini bekliyorum. AK Parti’de kongreler bayram havasında geçer. Yarışa katılan tüm arkadaşlarımı selamlıyorum” dedi.

ARSLAN: BİZİM SİZE HİZMET ETMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK

Yeniden aday gösterilen mevcut başkan Mustafa Arslan, hükümet desteğiyle Buca’ya yaptıkları yatırım ve hizmetleri anlattı: “Bizim size hizmet etmekten başka çaremiz yok, biz bu milletin hizmetkarıyız, görevi aldığım günden bu yana hızla teşkilat yapılanmasını tamamlamaya çalıştım. 50 gün içinde referanduma hazırlandık, o sürede çok fazla sağımıza solumuza bakamamış olabiliriz, eğer o dönemde sizleri göremediysem, kırdıysam hepinizden özür diliyorum. Ama bugüne kadar partim bana ne görev verdiyse hepsini yaptım. Bundan sonra da hangi görev olursa olsun partimin hizmetinde olmaya devam edeceğim. Ak Partinin ülkeye yaptığı hizmetler ortadadır, uzun uzun anlatmayacağım. Sayın Başbakanın katılımı ile bu salonumuzu hizmete açtık. O gün İzmir’deki 3 stadın da temel atma töreni burada yapıldı. Yıldız Mahallesinde otobana bir giriş çıkış ihtiyacı vardı, 8,9, ayda otoyol bağlantı yolunun açılışını yapacağız. Hükümet konağımız eski ve şu anda hükümet konağı olarak kullanıma uygun değil, İçişleri Bakanlığı’na gerekli girişimleri yaptık, inşallah 2018 yılı içinde hükümet konağımızın temelini atacağız.

ARSLAN: BUCA’YA BİR KATRİLYON HARCADIYSANIZ BU HİZMETLER NEREDE'

AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, Buca Belediyesi’nin bütçesine rağmen yaptığı hizmetlerin yetersiz olduğunu belirterek, “Ne zaman Buca sokaklarına çıksam hep şikayet duyuyorum. Nasreddin Hoca’nın kedi ciğer hikayesi var, Almış hanım akşama yap demiş, akşam gelmiş sofrada bulgur var. Nerde ciğer, kedi yedi. Kediyi tartmış 2 kilo, bu bizim kediyse ciğer neyse o. Buca’ya 1 katrilyon  harcadıysanız, bu hizmetler nerede'” diye sordu.

AYDIN ŞENGÜL: BUCA’YI KAZANMAK İÇİN ÖNCE BİR VE BERABER OLMALISINIZ

Buca İlçe Kongresi’nde konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Buca’nın kazanılması için bir ve beraber olması gerektiği uyarısında bulundu:

“Her ilçe kongremizi inanılmaz bir coşku ve heyecanla geçiyor. Bugün son derece mutlu oldum. Buca enerjisini biriktirmiş. Geçmişteki hatasından ders çıkarmışçasına Buca’yı bir daha kaybetmek istemiyor. Kazanmak için önce bir ve beraber olmalısınız. İlçe kongremizde kişiye bağlı siyaset yaparsak ayrıştırırsak Buca kaybeder İzmir kaybeder Recep Tayyip Erdoğan kaybeder. Tarih davetsiz misafirleri kabul etmez. Bu yüzyılın kahramanı yüreğiyle davasına inanmış, gece gündüz koşturan uzun adam Recep Tayyip Erdoğan.”

ŞENGÜL: BİZE YÜKSEK ÜNİVERSİTE MEZUNU, PARASI PULU OLAN LAZIM DEĞİL

İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir’de hiç olmadığı kadar iktidara yakın olduklarını belirterek, İzmir’de partilerinin bayrağını dikeceklerini söyledi ve teşkilata önerilerde bulundu:

“O bayrakta Türkün de Kürdünde Çerkes’in de Alevinin de kanı vardır. İçimizde bizleri ayrıştıran, egosunu tatmin etmek için partisine ideallerine zarar veren kişilere asla barındırmayacağız. Herkesi kucaklayacağız. Samimi olacağız. Yürekten olacağız. Birbirimizle didiş enerjimizi kendi içimizde harcarsak bütün bu koşturmalarımız her şey boşa gider. Buca bizim için önemli. İzmir’de hiç olmadığı kadar iktidara yakınız. Bunun için Buca’yı almamız gerekiyor. Önce Buca'da sonra Büyükşehirde bayrağımızı dikeceğiz. Bunun için samimiyet lazım, yürek lazım. Aranızda menfaatini egosunu düşünenler varsa onlara ders vereceğiz. Partimiz kurulduğundan beri gece gündüz çalışan çok değerli arkadaşlarımız  var. Hepsinin bu partiye verdiği emek var. Bunlar bu partide koştururken bir beklenti için alın teri dökmediler. Bize yüksek üniversite mezunu, parası pulu olan adam lazım değil. Bize yüreği olan adam lazım. Bundan sonraki süreç içerisinde hangi mahalle temsilcim koşturuyorsa önce o meclis üyesi olacak. Geçmişteki hatalarımızdan ders çıkaracağız. Ben tek başına İzmir’de bir şey yapamam. Yanımda olun. İyi şeyler yaparsam bana destek olun. En ufak bir tatsızlık olursa burada önce sayın Cumhurbaşkanımız üzülür. Birbirinizin açığını, günahlarını ön plana çıkarmayalım. İltifat görmek için sevmeyelim. Beklentisiz sevelim.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.