Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de tur bitti rapor zamanı!

AK Parti İzmir'de tur bitti rapor zamanı!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu eski İl Başkan Yardımcısı, AK Parti Büyükşehir Grup Başkanvekili Kenan Çakar’ın koordine ettiği 6 heyet 10 günde 30 ilçede mevcut meclis üyeleri ve meclis üyesi aday adaylarıyla mülakat turu yaptı.

  • Ege Postası
  • 19.12.2013 - 22:07
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 2009 yerel seçimlerinde meclis üyesi listelerinde yaşanan sıkıntının benzerini 2014 yerel seçimlerinde yaşamak istemeyen AK Parti İzmir İl Başkanlığı ince eleyip sık dokuyor.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu eski İl Başkan Yardımcısı, AK Parti Büyükşehir Grup Başkanvekili Kenan Çakar’ın koordine ettiği 6 heyet 10 günde 30 ilçede mülakat turu yaptı, bin 500 partiliyle görüştü.  İl genel ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra meclis üyesi aday adaylarıyla gerçekleşen görüşmelerde ‘Niçin meclis üyeliği’ ‘ilçelerin sorunları neler, çözüm önerileriniz'’, ‘ Ak Parti’de ne zamandan bu yana görev alıyorsunuz'’ ve ‘STK’larda bir göreviniz var m? diye soruldu.

İKİ RAPOR HAZIRLANACAK
İlçe koordinatörlerinden oluşan 6 heyet görüşmeleri tamamlarken, Çakar yapılan çalışma hakkında detaylı bilgi verdi. Heyette yer alan ilçe koordinatörlerin, ilçe başkanlarıyla birlikte rapor hazırlayacağını belirten Çakar, “ Hem meclis üyesi aday adaylarıyla ilgili kanaatler oluşturup rapor haline getirilecek hem de ilçelerin sorunlarına yönelik rapor hazırlanacak. Her iki raporda il yönetim kurulu tarafından değerlendirildikten sonra Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Binali Yıldırım’a ve ilçe belediye başkan adaylarına sunulacak. Değerlendirmeyi onlar yapacak” dedi.Çakar en fazla başvurunun Buca ve Karabağlar'da olduğunu söyledi.

SIRALAMA AMACI GÜTMÜYOR
Çalışmanın özünde meclis üyesi aday adaylarını tanıma ve vasıflarıyla ilgili tespit olduğunu söyleyen Çakar, meclis üyeliğine talip olan partililere yönelik temsil ettikleri kitlelerinde değerlendirileceğini söyledi, çalışmanın herhangi bir sıralama amacı gütmediğinin altını çizdi.


YÜZDE 60’I YÜKSEK TAHSİLLİ
Görüşmelerde bizzat yer aldığını ifade eden Çakar, “ Aday adaylarımız vasıflı, bulundukları talip oldukları ilçeyi tanıyan sorunları bilen isimler. Yüzde 60’ın üzerinde de yüksek tahsilli arkadaşlarımız var. Bu bizi memnun etti. Sıralamalar sırasında demografik yapı da dikkate alınacaktır. Toplumumuzun tamamını kucaklayacak meclis üyeleri listelerinin oluşması için iyi bir veri tabanı oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Değerlendirmeler ileriki aşamalarda yapılacak” dedi.

BAŞVURULAR OLABİLİR AMA…

Çalışma sırasında çok daha fazla partilinin meclis üyesi aday adayı olma arzusunda olduğunu gördüklerini ifade eden Çakar, “Partililerin bir kısmı adayın belirlenmesini bekliyor. Aday belirlendikten sonra meclis üyesi adayı olmak isteyen çok kişi olacaktır. Müracaat edeceklerdir. Bizim resmi müracaat tarihimiz bitti. Talepler olursa değerlendirmeyi Genel Merkez yapacak" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.