Dolar 34,1096
%0.28
Euro 38,1289
%0.19
Altın 2.867,400
%1.35
Bist-100 9.919,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'den CHP'li Özkan’a tepki: 'Şuursuz Tuncay Özkan!'

AK Parti İzmir'den CHP'li Özkan’a tepki: 'Şuursuz Tuncay Özkan!'

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili paylaşımına AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ile AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Yaşar Kırkpınar tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 25.08.2024 - 19:56
  • Güncelleme: 26.08.2024 - 09:10

EGEPOSTASI- CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefeti hedef alarak söylediği ‘gösteriş müptelaları’ sözüne karşılık “Seni züppe seni… Sarayda otur, tahta kurul, dolarlar, milyarlar oyuncağın olsun, israflık, müsriflik yoldaşın, zenginler senin arkadaşın, bize mi diyorsun ‘gösteriş müptelası’ diye?” yanıtını verdi.

CHP'li Özkan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili paylaşımına AK Parti cephesinden peş peşe tepki geldi.

SAYGILI: BAŞIBOŞ BİR POLİTİKACI SORUNU

AK Parti İzmir İl Başkanı X hesabından Özkan'a tepki gösterirken şu ifadeleri kullandı:

"Tuncay Özkan milletvekili olduğu İzmir’de bile sevilip sayılmayan, esamesi okunmayan başıboş bir politikacı sorunudur. Türkiye düşmanı ne kadar küresel lobi ve düşman varsa bu vekil onların ağzı ve zehirli diliyle konuşmaktadır. Onu siyasetin karanlık sokaklarında tek başına bırakan sahipleri acilen ilgilenmeli, topluma zarar vermesine engel olmalıdır."

KAYA: SİYASİ BİR EDEPSİZ

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da tepkisini şu sözlerle ortaya koydu:

"Cumhurbaşkanı, Devlet Başkanı sıfatıyla Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk Milleti'nin birliğini temsil eder.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve Aziz Milletimizin birliğini, beraberliğini temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımıza edepsizce ifadelerle saldıran CHP'li Tuncay Özkan şuursuzluğun daniskasını sergilemiştir. 

Kullandığı ahlak dışı ifadeyle milletin iradesine saldırmış, siyasi nezaketten, edepten ve devlet adabından nasibini almamış olduğunu herkese göstermiştir. 

Tuncay Özkan, kimliğinde, kişiliğinde, dilinde, özünde, kabuğunda, aklında, fikrinde ne varsa, seçilmiş Cumhurbaşkanımızın üzerinden bütün bir millete kusan bir siyasi edepsizdir."

KIRKPINAR'DAN ÖZKAN'A: ŞUURSUZ

Özkan’ın devlet adabından yoksun, kirli bir dille siyaset yaptığına vurgu yapan Kırkpınar, açıklamasında şu ifadeleri yer verdi;

“Ömrünü ülkesine ve milletine adamış, milletin iradesi ile seçilmiş olan Sn. Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ifadeler kullanan şuursuz Tuncay Özkan nezaketsiz ve devlet adabından nasibini almamıştır. Edepsizliği ve hadsizliği ile birşeyler yaptığını sanan bu zata haddini bildirmek 40 yetimi giydirmekten daha eftaldir.”

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN TEPKİ

AKP Sözcüsü Çelik, yaptığı açıklamada "Bir CHP milletvekilinin Cumhurbaşkanımıza dönük siyasi ahlaktan yoksun ve çirkinlik abidesi sözleri, bu kişinin kendi kendisine ayna tutmasından ibarettir. Bu CHP Milletvekilinin, Cumhurbaşkanımıza dönük çirkin üslubunun, Hollandalı Türk ve İslam düşmanı, faşist Geert Wilders ile aynı dalga boyunda olması, bizim değil, CHP’nin sorunudur" ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.