Dolar 34,2721
%0.08
Euro 37,6037
%-0.09
Altın 2.883,610
%-0.11
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Milletvekili Hotar: 404 bin kişi evde bakım hizmeti alıyor

AK Parti Milletvekili Hotar: 404 bin kişi evde bakım hizmeti alıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Nükhet Hotar, İzmir'in Urla ilçesinde bir dizi programa katıldı. Bu kapsamda eşi ve kızı tarafından bakımı sağlanan 70 yaşındaki parkinson hastası Hüseyin Çetinkaya’yı da...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 10:56
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Nükhet Hotar, İzmir'in Urla ilçesinde bir dizi programa katıldı. Bu kapsamda eşi ve kızı tarafından bakımı sağlanan 70 yaşındaki parkinson hastası Hüseyin Çetinkaya’yı da evinde ziyaret etti. Hotar’a, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve AK Parti Urla İlçe Başkanı Tarkan Bakırlı eşlik etti.

Malulen emekli olan ve 14 yıldır parkinson sebebiyle yatağa bağımlı halde yaşamını sürdüren Çetinkaya'yı ziyaretinde konuşan İzmir Milletvekili Hotar, “Medikal ihtiyaçlarının olduğu, bunun da iletişim kopukluğundan çözülemediği yönünde bilgiler edindik ve çözüme yönelik girişimde bulunduk. Bu ihtiyaçların dışında en önemlisi, ailenin bakım aylığından yararlanabilmesine yönelik bilgilendirmede bulunduk. 2007 yılında yaptığımız Bakıma Muhtaç Engellilerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik'teki değişiklikle engelli yakınına evinde bakana ücreti ödenmesi uygulamaya alındı. Bu kapsamda 2007 yılından bu yana 404 bin 761 kişiye ayda 700 lira bakım aylığı ödenmekte. Bu aile fertlerimizden de bakımı üstlenen kişiye, şartlar uyduğu takdirde bu aylık bağlanacaktır.” dedi.

KUTU

Evde bakım ücretinden faydalanmak için hastanın bulunduğu ailede kişi başına düşen ortalama aylık gelirin net asgari ücretin üçte ikisinden az olması, hastanın bakıma muhtaç, yani günlük olağan işlerini göremeyecek durumda olması ve bunun heyet raporuyla belgelenmesi, hastaya resmî veya özel bakım merkezlerinde değil, evinde bakılacak olması şartları aranıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.