Dolar 34,2135
%0.09
Euro 37,8617
%-0.61
Altın 2.934,930
%1.35
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de 'kardeş' buluşması

AK Parti'de 'kardeş' buluşması

Büyükşehir Belediyesi AK Parti’de olmayan illerdeki AK partili ilçe belediyelerinin hizmette dışlandığını öne süren yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ‘kardeş belediye’ projesi başlattı. Bu kapsamda İzmir’de AK Partili yedi ilçe belediyesi, AK Partili ilçe belediyeleri ile kardeş yapıldı. Haseki, “İzmir avantajlarına rağmen istediğimiz yerde değil. İzmir’in gelişmesini, büyümesini yeterli bulmuyoruz. İdeolojik bir belediyecilik olursa gelişmeyi gerçekleştiremezsiniz ve o kente eziyet edersiniz. Sayımız 7 umarım diğer seçimde 17 sonrakinde 27 olur.” dedi. Özhaseki'den İzmir değerlendirmesi:

  • Ege Postası
  • 17.02.2016 - 13:48
EGE POSTASI - AK Parti’nin sosyal işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısına yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de katıldı. Özhaseki, dışlanmış hizmet edilemeyen belediyelerin yanında olmak amacıyla ‘kardeş proje’ bu projesini hazırladıklarını, İzmir’de AK Parti yönetiminde yedi ilçe belediyesi ile İstanbul, Kocaeli, Ankara, Konya ve Kayseri’de AK Partili yedi ilçe belediyesini kardeş yaptıklarını söyledi. Torbalı Altındağ(Ankara), Selçuk- İzmit( Kocaeli), Kınık- Zeytinburnu (İstanbul) Ödemiş- Fatih (İstanbul), Menderes Selçuklu (Konya) Kemalpaşa – Bahçelievler (İstanbul) Kiraz- Melikgazi (Kayseri) belediyeleri kardeş oldu. Özhaseki, kardeşlikte sınır olmadığını, yardımlaşmaya ölçü getirmediklerini, teknik eleman, proje, araç takviyesi ve maddi desteğe kadar her konuda belediyelerin birbirlerine destek olacaklarını ifade etti.



“21 YIL ZULÜM GÖRDÜM”
Kayseri’de 21 yıl belediye başkanlığı şu an AK Parti Kayseri milletvekili Haseki, AK Parti olarak ideolojik değil hizmet odaklı olduklarını vurgulayarak şunları söyledi:
“Belediyelerde ideolojik davranmayacağız. Bizler hizmet belediyeciliği yapıyoruz. Mazeret bulunmayacak. Kimse ağlamasın ‘paramız vardı yoktu, paramızı kesiyorlardı’ demesin. Ben 21 yıl belediye başkanlığı yaparken adeta zulüm gördüm. Günümün yarısı mahkemelerde savunma yaparak geçerdi. Deprem olduğu halde paramızı kestiler. Hiçbir müdür telefonumuza çıkmadı. Yolun bir tarafından diğer tarafına boru geçecekse altı ay Karayolları’ndan izin alamazdık. Mazeret üretmeyeceksiniz, çalışacaksınız. Aday olurken kimse bu mazeretleri söylemedi. Ayrımcılık yapmayacağız. Kimin işi gelirse yapacağız. Yeter ki istenen makul olsun. Farklı din, iman, mezhep ayrımcılık ararsanız çok sıfat bulursunuz. Erbakan derdik ki, inanan insan tekeden süt çıkarır.”

“DAĞDA KİMSEN VAR MI'”
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Haseki, doğu ve güneydoğuda HDP’li belediyelerde bütçenin yüzde 90’ının personel gideri olduğunu sınavla alınan personele “dağda kimsen var mı, bedel ödedin mi” gibi sorular yöneltildiğini ileri sürerek, şöyle konuştu:
“Bugün ülkemizde bizimle aynı fikirleri taşımayan çok insan var. Mardin Yeşilli İlçesi’ne suyu bile vermiyor. Tüm kaynakları devletten aldıkları halde terör örgütüne yardıma devam ediyor. HDP’li belediyeler ki ülke genelinde 11 kadar illeri ve 100 kadar ilçeleri var. Bütçeleri devletten gittiği halde bütçelerinin yüzde 90 ile personele ödeme yapıyor. Yasal oran yüzde 30 ama hizmet satın alma yoluyla taşeron işçi alıyorlar. Bütçede personel giderleri yüzde 47 görünüyor ancak hizmet satın almayla oran yüzde 90’ları buluyor. Personel alırken imtihan ediliyor. Sorular ‘bedel ödedin mi’, ‘dağda kimsen var mı'”. Hakkari Yüksekova’da yatırım oranı bütçede 2.2, Van’da 6.2, personelin dışında kimseye bir şey kalmıyor. Kayseri’de bir yıl önce personele yapılan ödeme yüzde 9’du. AK Partili Elazığ’da, Malatya’da personele yüzde 17 ödeme ayrılıyor. Onların partisi, kollamak zorunda olduğu insanlar yok m? Başka türlü fikir taşıyorsanız bunu yapamazsınız.”

“GEMİNİN KAPTANI İSENİZ SU ALMASINA İZİN VEREMEZSİNİZ”
Haseki, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yeni yasadaki aksaklıklar belediyelerin finans gücünü artırmak, imarla ilgili sıkıntılar var. Kötü örneklere bakarak suyun akışını değiştiremeyiz. İkili davranan, ayrım yapan, kastı olarak hizmetleri yapmayan belediyelere karşı yaptırımın olması gerekir. Devlet size en sıcak en sempatik şekilde yaklaştığı halde devletin kaynağını teröre aktarıyorsanız bunun için başka türlü önlemlerin alınacağı aşikar. Geminin kaptanı iseniz geminin su almasına izin vermemelisiniz.”

“İZMİR’İN GELİŞMESİNİ YETERLİ BULMUYORUZ”
“İzmir avantajlarına rağmen istediğimiz yerde değil. Ama Türkiye’de belediyecilik çok iyi şekilde yapılırken adeta birçok yokluklar içinde şehirler coşarak müthiş bir gelişme trendine girmişken İzmir’in gelişmesini, büyümesini yeterli bulmuyoruz. İzmir’de de bizim kendi şehirlerimizde yapılan yatırımlar yapılabilir. Bizler yapmanın yollarını arayacağız. Şehirlerin geleceği yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılıdır. İdeolojik bir belediyecilik olursa emin olun bunu gerçekleştiremezsiniz ve o kente eziyet edersiniz. Şimdi sayımız yedi umarım diğer seçimde 17 sonrakinde 27 olur.”



“İKİ SOKAKTAN BİRİ AK PARTİLİ İSE ASFALTLANMIYOR”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, büyükşehir belediyesinin AK Partili olmadığı illerde AK Partili ilçe belediye başkanlarına yönelik yasanın verdiği boşluklar kullanılarak aleyhte uygulamalar yapıldığını öne sürdü. Hotar, “İki sokaktan biri AK Partili belediyede ise asfaltlanmıyor, ayrımcılık yapılıyor. AK Partili belediyelere Denizli ve Konya’ya gidin o illerdeki gelişmeleri iki yıl aralıklarla gittiğiniz zaman göreceksiniz. İzmir’e iki yılda bir gelin. Bir il geriye gider m? Bu kadar kaynak var ne oluyor diye soruyoruz. Vatandaşın da sormasını rica ediyoruz” dedi.

“PAZARYERİ SORUNUNU BİLE BİZ ÇÖZDÜK”
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir’de yerel sorunları bile AK parti’nin çözdüğünü iddia ederek, şöyle konuştu:
“İzmir’de yedi belediye ile partimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Yedi belediyemizle hizmet odaklı AK Parti belediyeciliğini vatandaşa hizmet olarak ortaya koyuyoruz. Yedi belediyemize Türkiye’nin çeşitli illerinden yedi kardeş belediye belirledik. Yedi ilçe belediyemizi dolaşacağız. Eksiklikleri tespit edeceğiz. 4 milyon 186 bin nüfusu ile İzmir vergi gelirlerinin yüzde 11’ini karşılayan önemli bir kent. 35 proje devam ediyor. İzmir’in yerel sorunlarını bile biz çözüyoruz. Üçkuyular Pazaryeri’nin yer sorununu bile biz çözdük. İzmir kendi basit belediyecilik hizmetlerini bile AK Parti’ye yıkarak 2019 yerel seçimlerinde halka nasıl hesap verecek göreceğiz. İzmir’de sahil düzenlemesi ve tramvay dışında bir şey yok. Büyükşehir yıllarca feryat figan ‘bize yetki devri yapmadınız’ dediler devrettik ama daha çivi çakılmadı. Biz 286 itirazın süresini bekliyoruz. Çok kısa sürede kazma vurulacak 4 bin örnek konut yapılacak. 350 dönümlük alanda çok büyük bir şehir kuruyoruz. Karabağlar’ın cazibesi artıyor, yaşam koşulları yükselecek. Hükümet, TOKİ değil İl Bank aracılığıyla 1 milyar lira harcayarak bunu yapacak. Dersimize çok iyi çalışıyoruz. İstanbul’la yarışan bir İzmir göreceksiniz.”



Toplantının sonunda İl Başkanı Delican, Genel Başkan Yardımcısı Haseki’ye Arapça ayetlerin yazılı olduğu tabak hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.