Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de şok: Operasyonun şifresini çözmeye çalışıyor

AK Parti'de şok: Operasyonun şifresini çözmeye çalışıyor

Aralarında 3 bakanın oğlu, bürokrat ve işadamlarının olduğu operasyon Hükümet kanadında "şok" etkisi yaptı.

  • Ege Postası
  • 17.12.2013 - 14:54
 ANKARA - Sabahın erken saatlerinden itibaren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın kurmayları ve parti yönetimi olan-biteni öğrenebilmek için seferber oldu. Olay sıcaklığını korurken yapılan iktidar kanadından yapılan ilk değerlendirmelerde zamanlama “manidar” bulundu. AK Partililer yerel seçimler öncesine denk gelen operasyonu 2 sebebe bağlama eğiliminde. “Yolsuzluk var ise sonuna kadar gidilmeli, Ama…” diye söze başlayan AK Parti kurmaylarına yolsuzluk operasyonu ile “dershane” odaklı son tartışmalar arasında bağlantı olabileceğini düşünüyor. İkinci görüş ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan ve Cumhurbaşkanı olmasını engellemeye dönük “küresel” bir operasyonun yürürlükte olduğu yönünde.

AK Parti’ye yakın isimler benzer görüşleri sosyal medyada da ağırlıklı bir şekilde dile getirdi. Parti yetkilileri ise operasyonun bütün detayları ile öğrenildikten sonra açıklama yapılmasının doğru olacağı görüşündeydi. AK Parti adına “resmi” açıklamanın büyük ihtimalle Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik tarafından yapılacak. Çelik’in bir süre sonra yazılı bir açıklama ya da Twitter hesabı üzerinden sosyal medya aracılığıyla ile operasyona ilişkin partisinin görüşünü kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere Konya’daydı. Öte yandan AK Parti’nin yarın yapılacak olan Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı iptal edildi. (Radikal)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.