Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de temayül mesaisi:Yıldırım açık ara!

AK Parti'de temayül mesaisi:Yıldırım açık ara!

AK Parti'de genel başkanlık için temayül yapıldı. Ankara'daki temayüle katılan il başkanları ağırlıklı olarak Binali Yıldırım ismini yazdı. Parti kulislerini yakından takip eden Başkentçi Twitter hesabı da Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ ve Numan Kurtulmuş isimlerinin öne çıktığını iddia etti. AK Parti'de il başkanları Ankara'ya gidip isim söyledi

  • Ege Postası
  • 16.05.2016 - 16:55

EGE POSTASI - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi bırakacağını açıklamasının ardından alınan olağanüstü kongre kararı sonrası çalışmalar sürüyor. 

Partinin 22 Mayıs’ta gerçekleştireceği kongre öncesinde il başkanları ile birlikte kadın ve gençlik kolları başkanları da Ankara’ya çağrıldı. 

Selvi yazdı: 'Binali Yıldırım Başba...'

 “Genel başkan kim olsun” sorusuna yanıt verecek olan il başkanları tercihlerini iletti.

BAŞKANLAR ANKARA'YA GİTTİ

Ankara’ya giden İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel’in de tercihini dile getirdiği temayül yoklamasında tablo aşağı yukarı netleşti.

329 KİŞİ KATILDI

AK Parti Genel Merkezi'nde saat 14:00'de başlayan ilk temayül yoklamasına,  81 ilin il başkanı, kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye başkanları, il genel meclisi başkanları çağrıldı. 363 çağrılı isimden toplantıya 329'u  katıldı. Toplantı öncesinde Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ın yardımcıları, sorumlu oldukları illerin, il başkanlarıyla gruplar halinde görüştü.

Daha sonra Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş başkanlığında toplantıya geçildi. Partililere tek soru yöneltildi: "Genel Başkan olarak kimi görmek istiyorsunuz'" Dağıtılan zarflara da tek bir ismin yazılması istendi.

YILDIRIM AÇIK ARA

İki saat süren toplantı sonucunda teşkilat mensuplarının eğilimi genel olarak Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım oldu. Kaynaklar, Yıldırım'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı da bazı partililerin genel başkan adayı olarak yazdıklarını ancak bunların sayısının Yıldırım'ın gerisinde kaldığını belirtti.

BAŞKENTÇİ'YE GÖRE 3 İSİM

AK Parti kulislerini yakından takip eden Başkentçi Twitter hesabı da il başkanları temayül yoklamasında Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ ve Numan Kurtulmuş isimlerinin ön plana çıktığını iddia etti.


Başta İl Başkanı Delican olmak üzere İzmir’den görüşü sorulanların Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ismini verdi öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.