Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den CHP'ye koordinasyon salvosu!

AK Parti'den CHP'ye koordinasyon salvosu!

Zaman zaman otobüs seferleri, üst-alt geçitler, çöp, kentsel dönüşüm ve meclisten geçecek plan değişiklikleri konusunda karşı karşıya kalan ilçe belediyeleri ile Büyükşehir arasındaki ahengin yakalanamaması AK Parti cephesinden de tepki aldı. AK Partili ilçe başkanları vatandaşın mağdur olduğunu söylerken, en iddialı yorum ise AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan’dan geldi. Aslan, “ Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla diyaloğu iyi olan belediye başkanlarının ilçeleri Büyükşehir’den daha fazla hizmet alıyor” dedi. Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü de, “Beceriksiz ve hazırlıksız olduklarının en iyi örneği aralarındaki bu uyuşmazlık” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 11:45
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Yamanlar'da yapılması düşünülen katı atık bertaraf tesisi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasındaki tartışmalar kentte CHP’li ilçe belediyeleri ile Büyükşehir arasındaki koordinasyon eksikliğini bir kez daha gündeme getirdi.

2011’in sonu 20012’nin başında Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerin daha sağlıklı bir zemine oturtulması konusunda hemfikir olan 8 belediye başkanının bir araya gelmesiyle ilk defa ortaya çıkan ‘iletim eksikliği’ yaklaşan yerel seçimlerde CHP’yi zor durumda bırakacağa benziyor

Zaman zaman otobüs seferleri, üst-alt geçitler, çöp, kentsel dönüşüm ve meclisten geçecek plan değişiklikleri konusunda karşı karşıya kalan ilçe belediyeleri ile Büyükşehir arasındaki ahengin yakalanamaması AK Parti cephesinden de tepki aldı. AK Parti ilçe başkanları yaşanan uyumsuzluğun vatandaşı mağdur ettiğini savundu.

KAVGA VAR HİZMET YOK!

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz: CHP’li belediyelerde kavga var hizmet yok. Uyumsuzlukları yıllardır devam ediyor. Belediye başkanları şu sıralar vatandaşları iyice unuttu. CHP’li başkanlar koltuk derdine düştü. İzmirli bunları görüyor. Vatandaş bize bunu söylüyor. Çiğli’de yıllardır bu koordinasyon eksikliğinden yeterli hizmeti alamadı.

YETKİN OLSUN OLMASIN SEN AKTİF OL

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli:İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasındaki koordinasyon sıkıntısının en yakın şahidiyim. Büyükşehir meclis üyesi olarak komisyonlara meclislere giriyorum. Ben Karşıyaka Belediyesi’nin lehine bir çok adım attım. Sorun büyük. Uyumsuzluk Karşıyaka’yı proje fakiri yaptı. Büyükşehir’den yatırım alamıyor Karşıyaka…CHP’li başkanların uyuşmazlığı vatandaşı mağdur ediyor. Çok yeni iki örnek önümüzde. Şemikler alt geçidi ve çöp sorunu... Şemikler alt geçidinden yetkililer oturup konuşmuyor. Birbirlerinden haberleri yok. Sonra çıkıp ‘ benim burada yetkim yok’ diyor Karşıyaka Belediyesi...Yetkin olsun olmasın senin aktif olman lazım. Çöp konusunda malum gündemde tekrar. Yer konusunda farklı konuşuyorlar. Karşıyaka ‘rapor’ diyor . Biz bu rapor göremedik. Bizle neden paylaşılmaz. Üstelik Karşıyaka Belediyesi bu konuda yeterli kamuoyu da oluşturamadı. Uyumsuzluğun sorumlusu bence Karşıyaka Belediyesi yetkililerinde.

KOLTUK TELAŞI DA EKLENİNCE

AK Parti Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü:CHP’li belediyeler proje üretmiyor kavga ediyor. Yurt dışına gidiyorlar şehirlerde proje üretmek için ancak dönüyorlar ortada proje yok bir bakmışsınız tartışıyorlar. İlçe belediyeleri AK Partili olsa tamam CHP AK Parti tartışması diyeceğiz de bunlar kendi aralarında tartışıyor vatandaş mağdur oluyor. Beceriksiz ve hazırlıksız olduklarının en iyi örneği aralarındaki bu uyuşmazlık. Önemli bir metropolde Büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasındaki uyumun mükemmel olması gerek ancak İzmir’de böyle bir şey yok. Bir de şimdi seçimlere kısa bir zaman kaldı koltuk koruma telaşı içine düştüler hizmet iyice arka planda. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın Büyükşehir’i istediğini biliyoruz. İlk günden itibaren Konak kendisine sanki angarya gibi geliyor. Vatandaş bunu görüyor.

KOCAOĞLU'YLA ARASI İYİ OLAN HİZMET ALIYOR

AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan: CHP’de yerel yönetimler arasındaki iletişim eksikliği en üst seviyede…Bayraklı Belediyesi CHP’li…Büyükşehir CHP’li… Bir bakıyorsunuz anlaşamıyorlar. Bugüne kadar ilçe belediyesi ve Büyükşehir arasındaki koordinasyon sıkıntısı Bayraklı’da sıkça yaşandı. Hizmetler ya yapılmadı ya da gecikti. Bayraklı’ya yürüyen merdiven bile iletişimsizlik nedeniyle yapılamıyor. Uzun zamandır gözlemliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla diyaloğu iyi olan belediye başkanlarının ilçeleri Büyükşehir’den daha fazla hizmet alıyor. Çöp konusunda yaşanan son olaylar CHP’li belediyeler arasındaki fotoğrafı daha da net bir şekilde ortaya çıkardı. Üstelik koltuk kavgasına da düştüler. Vatandaşı düşündükleri yok.

KONGRELERDE AYRIŞTILAR HİZMETİ UNUTTULAR


AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan:
CHP’li iki belediyenin uyumsuzluğundan en çok etkilenen ilçe Bornova…2009 sonrası özellikle CHP ilçe kongresi süreciyle birlikte Kocaoğlu ve Sındır arasında başlayan mücadele ayrışma meydana getirdi. Kongre sonrası kopukluk herkesçe malum. Alacağı bir çok hizmeti alamadı Bornova…Özellikle çöp konusu gündeme geldiğinde ilçe belediyesi ve Büyükşehir arasının ne kadar kopuk olduğunu gördük.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.