Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6024
%-0.08
Altın 2.926,670
%0.17
Bist-100 9.159,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti hem Danışma Kurulu'nu topladı, hem bayramlaşmayı gerçekleştirdi

AK Parti hem Danışma Kurulu'nu topladı, hem bayramlaşmayı gerçekleştirdi

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, 48’inci İl Danışma Meclisi Toplantısı, bayram kutlaması ile birlikte gerçekleştirildi. Gümüşhane’de bir programda olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın telefon ile bağlandığı törene AK Parti İzmir Milletvekilleri ve İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın mesajları damga vurdu. İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül ve Ali Aşlık’ın yerel yönetimleri eleştiri yağmuruna tutarken, İl Başkanı Akay ise, “İzmir 5 ay sonra ideolojik siyasetten kurtulacak ve hizmet siyasetine kavuşacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.10.2013 - 14:21
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- AK Parti İzmir İl Başkanlığı 48’inci İl Danışma Meclisi Toplantısı ve Bayramlaşma Töreni Balçova Termal Otel Kardelen Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir İl Koordinatörü ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve İl Yönetimi, AK Parti İzmir Milletvekilleri, ile genel ve belediye meclis üyeleri ile teşkilat mensupları katılım gösterdi.

BAKAN YILDIRIM TELEFONLA KUTLADI

Programa, Gümüşhane’de bir açılışta bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da telefon bağlantısı ilke katılırken, törene katılan teşkilata selam göndererek, İzmirlilerin bayramını kutladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ise, “Türkiye’nin nüfus yapısı ve beklentisi” adlı bir sunum yaparak, yerel seçime giden yol haritasını belirleme konusunda teşkilata planlı olma çağrısında bulundu. AK Parti’li belediyecilik anlayışımızı belediyelerimize taşırsak hizmet kalitesi de artacaktır. Bu konuda inancımız sizler sayesinde giderek artmaktadır” diye konuştu.

“PAKET YENİ BİR ANAYASANIN AYAK SESİDİR”

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “Değerli yol arkadaşlarım” diyerek başladığı sözlerine Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı “Demokratikleşme paketi” hakkında yorumlarda bulunarak devam etti ve şunları dile getirdi; “AK Parti hizmet destanı yazmaya devam ediyor. Her ilde, her ilçede hizmet seferberliği devam ediyor. İzmir’de 35 Proje çerçevesinde sürdürülen ve gerçekleştirilen yatırımları herkes biliyor. Hangi birini anlatalı? Hangi yatırımdan söz edeli? Hamd olsun bu millet bizi biliyor. Hamd olsun, halkımız bu yapılanları takdir ediyor. Türkiye’ye çağ atlatan büyük yatırımlara imza atılıyor. AK Parti ülkemizin demokratik yapısını geliştirirken, statükoyu da zayıflatma adına birçok çalışma yürütüyor. Başbakan’ın kamuoyuna takdim ettiği demokratikleşme paketi, ihtilal ve muhtıralar ile oluşturulan askeri vesayetin kaldırılması için yapılan çalışmalardır. Bu paket hem Türkiye’nin gelişiminin hem de 11 yıllık reformun bir parçası ve milletin beraberliği anlamında önemli bir açılımdır. Türkiye’yi korkulardan, prangalarından kurtarma gayretidir. Vatandaşlara ayını seviyeden bakan bir devlet anlayış, darbelerin gölgesini demokrasinin üzerinden kaldıran bir gelişmedir. Demokratikleşme paketi, demokrasi standardını yükselten bir kaldıraçtır. Bu paket yeni bir anayasanın ayak sesidir.”



“DIŞLANANLARIN DEĞİL, BİR OLANLARIN TÜRKİYE’Sİ”

İl Başkanı Akay, sözlerinin devamında paketin ülkeye huzur ve istikrar getireceğini belirterek, “AK Parti dışlananların olduğu, zulüm görülenlerin olduğu bir ülke değil, herkesin bir olduğu ülke inşa etme sevdasında. Yarın da herkes kendi kimliği ve kültürü ile yaşamına devam etsin istiyoruz. Yarın da fikirler özgürce ifade edilsin. İnançlara, değerlere, dinlere ve duygulara kimse karışmasın. Kimse korkmasın. Yasaklar ve kısıtlamalar olmasın. Bu cumhuriyetin ve kardeşliğin güçlenmesidir. Niyet hayır, akıbet de hayır olacaktır. Bu paket huzur ve istikrar getirecektir” dedi.

“İSTİSMAR SİYASETİNE HAYIR DİYECEĞİZ”


İl Başkanı Akay, yerel seçimler için de İzmirlilere şöyle mesaj gönderdi; “İzmir’in ideolojik siyasetten hizmet siyasetine kavuşmasına 5 ay kaldı. Hamaset ile hareket eden, milletin temel değerleri üzerinden siyaset yapan istismar siyasetine hayır diyeceğiz. İzmir’i, yenilenen, gelişen, suyun korkulmadan içildiği, yağmurdan korkulmadığı, gurur duyduğumuz lider bir dünya kenti haline getirmeye hazırlanıyoruz. İzmir’i marka şehir haline getirmeye hazırız. Biz İzmir’e güveniyor ve inanıyoruz. İnsanlarımızın heyecanına inanıyoruz. Biz İzmir’e aşkla hizmet etmeye hazır olan bu kadromuza güveniyoruz.”

“AK PARTİ BAŞKA SİYASİ PARTİLERE BENZEMEZ”

1 Kasım tarihinde dolacak olan aday adaylığı başvuru süresine değinen Akay, “Bu süreçte aday adaylarımız belli olacak. Temayül yoklaması, anketler ve iştişareler sonucunda Genel Merkez adaylarımızı açıklayacak. Demokratik olgunluğun dışına çıkmadan, birlik ve kardeşlik ruhu içerisinde yapılan bu mücadele partimize güç katıyor. Biz AK Parti’liyiz. Bizde kardeşlik hukuku var. Bizde kavga gerilim olmaz. AK Parti’de rekabet var, husumet yok. Bu üsluba dikkat edeceğiz. AK Parti başka siyasi partilere benzemez. Bugünden sonra da, bu süreç böyle devam edecek ve partimizin farkını herkese göstereceğiz” dedi.



“TOPU TACA ATAMAYIZ”

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, “Duygularımızı değil, mantığımızı ön plana çıkaracağız” diyerek, teşkilata önemli özeleştirilerde bulundu ve şunları kaydetti; “İzmir’de yerel yönetimlerde belediyelerde maalesef yokuz. Topu taca atamayız. Biz nerede yanlış yapıyoruz diyerek bu yola çıkmalıyız. İşte o zaman başarılı oluruz. İzmir’in seçimlerini 50’li yıllardan bu yana analiz eden birsiyim. İzmir seçim alınmayacak bir il değil. Yeter ki, biz duygularımızı bir tarafa bırakalım, mantıklı bir şekilde harekete edelim. Bize pazarlanan değil, halka karşılığı olan isimleri biz bulalım, teklifi biz götürelim. İş yapacak adamlar bizim kapımızda dolaşmazlar. Bunu başardığımız gün, İzmir’de başarılı oluruz. CHP kendi ideolojisine dayalı adaylara seçime gitmiş olsa, İzmir’de belediye sayılısı 3’ü 5’i geçmez. Her zaman farklı insanları bir yere çekmekle başarılı oldular. Bu oyunu biz bozacağız. İzmir’de birinci derece sorumlu olan ilçe başkanlarıdır, sonra ile yönetimi ve devamında da biziz. Listeleri buna göre hazırlarsak, birçok ilçede ve büyükşehir belediyesinde “AK Belediyecilik” ile buluşturacağız. Ve İzmir’in makyajı yerel yönetimler yapacak. Şu on yılda yaptıklarımızı anlatmaya kalksam bir saatte bitiremem. Ama şöyle bir algı var, İzmir hizmet almıyor. Evet almıyor, ama merkezi hükümetten değil, yerel yönetimlerden alamıyor. Belediyeler çalışmıyor. Belediyeler sadece kaldırım yapıyor. Çünkü hesap sorulmuyor. Yaptıkları tek iş kaldırım. Aziz bey beş yıldır kültür sanattan başka ne yapt? İzmir’in bütçesi altı milyar TL. Ama dişe dokunan hiçbir şey yok. Ancak, biraz konser, biraz da laiklik. Gelin İzmir’i dünya kenti yapalım.”

“BAHANELERE SIĞINMAYACAĞIZ”


AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ise, 2009 yerel seçimlerini hatırlatarak, “Yarım kalan hesabımız aklıma geldi. Bu aklıma gelince uykularım kaçıyor. Çok büyük ideallerimiz vardı. Birçok nedenden ötürü başarısız olduk. Bahanelere sığınmayacağız. Karşı tarafı asla suçlamayacağız. Biz kendimizi niye anlatamadı? İzmir’le neden iletişlim kuramadı? Bunun çalışmasını yapacağız. Geçmişte yaptığımız hatalardan ciddi dersler çıkardık. Geçmişte yapamadıklarımızı şimdi yapıyoruz. Biz sizlerle beraber yürüdük. Kimse benim teşkilatıma gelip, alın teri dökmeden üye olmasın. Kimin ne olduğu hiç umurumda değil. Emeği olan, çabası olan mahalle temsilcisini, çift diploması olan ama toplantılara bile katılmayan meclis üyelerinden daha iyidir. Siyaseti makam mevki için değil, ideallerimizi gerçekleştirmek için yapıyoruz. Önce kendi içimizde adaleti sağlayacağız. Sonra da dışarıda adalet sağlayacağız. Cesaretli olun, dik durun, korkmayın. Yüreğinizi ortaya koyun. İdealinizi siyasetinize katın. Başarıya ulaşmamamız için hiçbir neden yok. Artık geçmişte yaşadığımız hataları yaşamıyoruz. Ayrıştırmadan, birbirinin ötekileştirmeden, herkes farkını ortaya koyacak ve partimiz de bir karar verecek. Herkes memnun olmayabilir. Ama partinin verdiği karar doğrultusunda hedefe kilitleneceğiz” ifadelerini kullandı.



“BİZ YÜZÜNCÜ YIL MARŞI YAZIYORUZ”

Şengül, sözlerinin devamında yerel yönetimdeki CHP’ye sert eleştirilerde bulunarak, “Seçim yaklaştı, bunların hep yaptığı bir şey var. 5 yıldır yerel yönetimde iktidardalar. Yıllardır Cumhuriyet bayramı nasıl kutlanıyordu, bakın şimdi nasıl kutlanacak, nasıl hazırlıklar yapılıyo? Laiklik, yaşam tarzı ve cumhuriyet üzerinden istismar yapacaklar. Cumhuriyet Bayramı’nda Onuncu Yıl Marşı okuyacaklar. Demir ağlarla ördük dört bir yanı diyecekler. Hani nereye ördünü? Biz AK Parti olarak yüzüncü yıl marşını yazıyoruz. Bu kenti korkularla yönetiyorlar. Biz bu korkuları yeneceğiz, bu prangaları kıracağız, asıl demokrasiyi biz getireceğiz. Bizim kimsenin yaşam tarzına müdahale etme gibi bir niyetimiz yok. Özgürlüklerin önünü açalım. Bizim siyaset anlayışımız üç günlük beş günlük değil. Başlayan birlik beraberliğimiz, bu yapımız seçime kadar devam etsin. Gelin İzmir’i o geri kalmışlığından hep beraber kurtaralım. Bundan sonra da beş ay altı ay uyumadan hedefe ulaşmak için hep beraber çalışacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.