Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti istedi, TBMM’de gizli oturum

AK Parti istedi, TBMM’de gizli oturum

TBMM’de “Filistin ve İsrail’de Başlayan Çatışmaların Diğer Bölgelere de Yayılmamasını, Sivil Can Kayıplarının Engellenmesini ve Bölgede Tansiyonun Düşürülmesini Teminen Ülkemizce Sergilenen Çabalar" gündemli Genel Görüşme’nin bugün kapalı oturumda yapılmasına karar verildi.

  • Ege Postası
  • 12.10.2023 - 13:32
  • Güncelleme: 12.10.2023 - 14:50

TBMM Genel Kurulu’nda bugün 6 siyasi partinin ortak önerisi ile “Filistin ve İsrail’de Başlayan Çatışmaların Diğer Bölgelere de Yayılmamasını, Sivil Can Kayıplarının Engellenmesini ve Bölgede Tansiyonun Düşürülmesini Teminen Ülkemizce Sergilenen Çabalar" gündemli Genel Görüşme yapılması kararı alındı. 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlık edeceği, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Meclis’i bilgilendireceği genel görüşmenin kapalı yapılmasına karar verildi. Görüşme, Numan Kurtulmuş'un açılış konuşmasının ardından kapatılacak. 

Kapalı oturumlarda yapılan görüşmelerin içeriği, TBMM başkanlığı’nın söz konusu gizlilik kararını kaldırılmadığı sürece açıklanamıyor. Kapalı oturum sırasında, Genel Kurul basın locasına yakın olduğu için basın koridorundaki bürolar ile kulisler de boşaltılıyor. 

GİZLİ OTURUM NASIL YAPILIR?

– TBMM Genel Kurulu'nda gizli oturum yapılması durumunda oturum tutanağını yeminli stenograflar tutuyor.

– Görüşmede milletvekillerine yardımcı olmak amacıyla sağır ve dilsiz kavaslar görev yapıyor.

– Oturum bitince ilgili tutanak metni bir zarf içerisinde katip üyeler tarafından mumla mühürleniyor ve TBMM gizli evrak arşivine kaldırılıyor.

– Oturumda tüm konuşmalar devlet sırrı olarak kabul ediliyor. Bu nedenle milletvekilleri konuyla ilgili açıklama yapamıyor.

– Gizli görüşme tutanağı 10 yıl boyunca sır olarak saklanıyor.

– Bu süre bitiminde ise o günkü TBMM yapısında grubu olan siyasi partilerin temsilcilerinden oluşan Danışma Kurulu'nun teklifi üzerine arşivdeki gizli tutanak, TBMM Genel Kurulu'ndaki oylamayla kamuoyuna açılabiliyor. (

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.