Dolar 32,5835
%0.21
Euro 35,0628
%0.26
Altın 2.459,240
%0.97
Bist-100 10.511,00
%0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti kongresinde arbede

AK Parti kongresinde arbede

AK Parti Bayraklı İlçesi’nde genel merkezin mevcut başkan Özgür Hızal ile yola devam edilip kongreye gitme kararı vermesine karşın Erdal Seyitler döneminin ilçe sekreteri de olan Cemil Korkut, Hızal’a karşı çıkardığı listeyi Divan Başkanlığı’na sundu. Korkut’un listesi divan tarafından kabul edilmeyince arbede çıktı. Kongrede konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, sert mesaj verdi. Şengül, “yol arkadaşlarımızın omuzlarına binmiş, onların samimiyetini kullanan makam ve mevki peşinde koşturan ortada bir tabaka var. Bu ortadaki tabaka, vatan-millet-dava der ama hiçbir zaman samimi değildir" dedi. Bayraklı'da o isim liste çıkardı, salon karıştı

  • Ege Postası
  • 18.03.2018 - 14:14

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti Bayraklı İlçe Kongresi'nin başlangıcındaki coşku, ilerleyen dakikalarda yerini arbedeye bıraktı. Cemil Korkut'un son anda çıkardığı liste divan tarafından kabul edilmeyince gerginlik yaşandı. Muhalifler kürsüye yürüdü, salona polis davet edildi. 

Genel merkezin mevcut başkan Özgür Hızal ile devam edilme kararına karşın aday olarak çıkan Cemil Korkut taraftarları, Divan Başkanı İshak Gazel’in delegelerin yüzde 5’ine denk gelen 21 imza sayısının olmaması nedeniyle Korkut’un adaylığını kabul etmedi.

AK Parti Tüzüğü gereği delegelerin yüzde 5’inin imzasının bulunması gerektiğini belirten Divan Başkanı İshak Gazel, Cemil Korkut’u aday gösteren delegeleri tek tek okudu. İmza veren delegelerden sadece 12’sinin kongre salonunda bulunması nedeniyle Korkut’un adaylığını resmi işleme koymayı reddetti.

Bunun üzerine duruma itiraz eden Cemil Korkut ve taraftarları ile Özgür Hızal taraftarları arasında arbede çıktı. Tartışma ve karşılıklı fiziki müdahalenin artması üzerine salona polis çağırıldı. Cemil Korkut taraftarları salonda bulunduklarını, listeyi istenen zaman içerisinde Divan Başkanına teslim ettiklerini ancak isim okunmasının bazı delegelerin bulunmadığı namaz saatine denk getirilmeye çalışılarak adaylıklarının işleme konulmasının engellendiğini savundu.

Cemil Korkut, adaylığı resmen işleme konulmamasına karşın taraftarlarına sandığa gidip oy kullanmalarını istedi.

KONUŞMALARDAN ÇARPICI MESAJLAR

Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda yoğun tezahürat ve coşkunun hakim olduğu, miting havasında başlayan kongrede konuşan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, burada da Afrin merkeze girilip göndere Türk Bayrağı çekilmesini gösteren videoyu gösterdi ve “Rabbime şükürler olsun, hamd olsun. Erdoğan’dan Rabbim razı olsun. Çok önemli bir gün  bugün. Çünkü şurada, şu salonda bir yıl sonrasının ayak sesleri var. Bu ülkeye 15 Temmuz’u yaşatmak isteyenlere 24 Ağustos’ta ilk dersi vermiştik. Biz kendimize ve ordumuza, askerimize, milletimize güveniyoruz. Emperyalizme karşı direnen bir parti varsa o da Allah’a hamd olsun AK Parti’dir. Bunu da bugün tüm dünyaya ilan etmiştir” dedi.

ÖZKANLAR PAZAR YER SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK AMA…

Hamza Dağ, Bayraklı’daki Özkanlar Pazar Yeri sorununda Ulaştırma Bakanı ile görüşüp, verilmemesine karşın viyadük altlarının verilmesini sağladıklarını ancak CHP’li Bornova ve Bayraklı belediyelerinin anlaşamadığını söyledi.

İKİ CHP’Lİ BELEDİYE ANLAŞAMADI VE…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, konuyla ilgili olarak, “Sizin içinizden çıktım. Gümüşpala’nın evladıyım. Bununla gurur duyuyorum. Bayraklı’da bugüne kadar yapılanları iyi biliyoruz.  Şehir hastanesi ilerliyor. Uzun süredir takip ettiğimiz Kaymakamlık binasının da ihalesini yapacağız. İlçe başkanımızla birlikte birebir takip ediyoruz. Bir ayağımız kırık kalıyor. Özkanlar Pazar yerinin bizimle alakası olmamasına rağmen, merkezi hükümetin çözmesi gereken bir durum olmamasına rağmen, kendimize dert edinip Ulaştırma Bakanımızla çözüme kavuşturduk. Viyadük altları açılmamasına rağmen karar altına aldık. Ama iki CHP’li belediye anlaşamadı. Büyükşehir belediye başkanımız bunları bir araya getirin dediğimizde, iki belediye başkanını bir araya getirip çözüme gidemedi. Sonunda o da adresi söylemek zorunda kaldı. Bayraklı Belediyesi çözüm yeridir dedi. Çünkü biz üzerimize düşeni yapmıştık. Bayraklı Belediyesi yapması gerekeni yapmadığı için esnaf kardeşlerimiz mağdur oldu. Önümüzdeki yerel seçimlerde çok önemli bir vazifeyi hayata geçireceğiz. Bayraklı’yı biliyorum. Kim ne kadar efor sarf ediyor kim sadece görüntü veriyoru en iyi bilenlerdenim.  Kim sahada oluyorsa biz onlarla beraber olacağız” açıklamalarını yaptı.

AYDIN ŞENGÜL: KENDİSİ VARSA DAVASI VAR’LARI ARAMIZDA BARINDIRMAYACAĞIZ

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, partilerinde koşturanların unutulmasına, horlanmasına izin vermeyeceğini, ilkokul mezunu da olsa çalışan-koşturan insanları belediye meclis üyesi yapacaklarını söyledi.

ŞENGÜL: DAVAYLA ALAKASI OLMAYANLARI MECLİS ÜYESİ YAPTILAR, ONLAR DA İLK DURAKTA SATIP GİTTİLER, İHANET ETTİLER

Başkan Şengül, Bayraklı’da da net ve sert mesajlar vererek, makam ve mevki peşinde olanları partilerinde barındırmayacaklarını belirtti:

“Bugün 10’uncu kongremiz. Enerjisini biriktirmiş 2019’a hazır Bayraklı. Heyecanı ve  enerjisi yüksek. Kongrelerimiz bayrak yarışı. Bizim siyaset anlayışımızda gidip görev istenmez, talep edilmez. Size hangi görev verilmişse samimiyetle görevinizi yerine getirmeye çalışırsınız. Liderine olan sevgisi yüreğine işlemiş, kendi adına hiçbir beklentisi, maddi ve makam-mevki beklentisi olmayan samimi bir tabanımız var. O samimi taban bazen horlanır dışlanır. Ama çalışmaya geldiğinde yine en önde koşar. Bu yol arkadaşlarımızın omuzlarına binmiş, onların samimiyetini kullanan makam ve mevki peşinde koşturan ortada bir tabaka var. Bu ortadaki tabaka, vatan-millet-dava der ama hiçbir zaman samimi değildir. Kendisi varsa davası var, kendisi yoksa davası yoktur. Bunları aramızda barındırmayacağız. Davayla alakası olmayanları meclisi üyesi yaptılar. Ve onlar bizi ilk durakta satıp gittiler. İhanet ettiler. Bunda bizim de suçumuz var. Allah bana güç kuvvet verdiği sürece, samimi olarak koşturan ilkokul mezunu olsun, benim mahalle temsilcim meclis üyesi olacak. Bakıyoruz belediyelerde meclislerde o koşturan, alın teri döküp koşturanlar her zaman en önde. Diğerleri seçildikten sonra bir daha selam vermiyor ama. Biz makam ve mevkiler için talepkar olmadık. Teşkilatın tüm kademelerinde çalıştım. İl başkanlığı yaptım. Cumhurbaşkanımız il yönetimine girip görev alacaksın dedi. Bir buçuk yıl çalıştım. Nefsimin bu kadar dayak yediğini hatırlamıyorum. İyi ki girdim. Egomla kava ettim. Sahte alkış almak istemiyorum. Allah bize hak ettiğimiz alkışı versin. Biz bir karar verdik. İstişare ettik. Kararımız yüzde yüz doğru olmayabilir, yanlış yapabiliriz. Karar verildiğinde enerjimizi kendi içimizde harcamak değil. aramızdaki kavgaları bir kenara bırakırsak, birbirimizi seversek Allah’ın izniyle hem Bayraklı’da hem İzmir’de iktidar oluruz. Bayraklı’da önemli görevler düşüyor.”

ÖZGÜR HIZAL: ERDOĞAN İLE ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA GECE GÜNDÜZ DEMEDEN KOŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Divan Başkanlığı’nı İshak Gazel’in yaptığı AK Parti Bayraklı İlçe Kongresi’nde kürsüye ilk gelen isim mevcut ilçe Başkanı Özgür Hızal oldu. Yoğun tezahürat, alkış ve sloganlarla karşılanan Özgür Hızal, “Bizim kongrelerimiz heyecanın adıdır. Bayramdır. Daha çok güçlenmektir bizim kongrelerimiz. Her girdiğimiz hane, sokak hayalimizi daha güçlendirdi. Bayraklı hizmet bekliyor slogan değil. Yaşadığı sorunların her birinden kurtulmak istiyor. Bizler bu konuda kararlıyız. Bizler Bayraklı’da mahalle mahalle hane hane dolaştık. Bayraklı’nın AK Belediyecilikle tanışması için dolaşmaya devam edeceğiz. Hep birlikte tüm teşkilatımızla birlikte liderimiz Erdoğan ile çıktığımız bu yolda gece gündüz demeden koşmaya devam edeceğiz. Kongreyle birlikte aynı heyecanla seçimlerde demokrasi sancağını, AK Parti bayrağını çok daha yukarılara taşıyacağız” diye konuştu.

Divan Başkanı İshak Gazel, kongrede adaylık müracaatı için beş dakika süre verdi. Gazel, 16.06’da verilen sürenin 16.11’de dolacağını belirtti.

KEREM ALİ SÜREKLİ: BAYRAKLI TAMAM İNŞALLAH

Kongrede konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Bayraklı tamam inşallah. Maşallahınız var. Allah nazardan saklasın. Bayraklı 9 yılını boşa geçirdi. İnşallah seçimde Bayraklı AK Partili belediyeye kavuşacak. Bu da yetmez. Büyükşehir Belediyesi de AK Partili olacak. Bayraklı’nın her sokağında soruyorlar, kentsel dönüşüm. Ya diyoruz yapamadılar, beceremediler. İnşallah seneye AK kadrolar yapacak bu işi. İcraat AK Parti’den. Her gittiğim  yerde müjde veriyorum. Günde 72 bin kişinin iş yapacağı, 6 bin kişinin istihdam edileceği dev eser. Bayraklı’da istihdam sorunu var. 2019 sonunda bu istihdam sorununu çözmüş olacağız. 6 tane dev hastaneden oluşuyor. Yeter m? Yetmez. Şimdilik bu kadar. AK Partiye geçince belediye, yerel projeleri de göreceksiniz” şeklinde bir konuşma yaptı.

ATİLA KAYA: BU HEYECANINIZ TÜM BAYRAKLI’YI SARACAK

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya, salondaki heyecana işaret ederek, “Bugün Bayraklı teşkilatı bu salondan ayrı bir yükseliyor. Bugün Bayraklı daha güzel görünüyor. Göreve geldiğimizde bir hayalimiz vardı dedi ilçe başkanı. Sanki bu hayalin gerçeğe doğru aktığını, AK Parti’nin belediyeyi de kazanacağını görüyoruz. Sizlerin bu heyecanı mahalle mahalle sokak sokak tüm Bayraklıyı saracak inşallah” dedi.

Kongreye AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekilleri Atila Kaya, Kerem Ali Sürekli ile çok sayıda ilçe başkanı, il yönetim kurulu üyeleri ve yüzlerce partili katıldı.

SEYİTLER VAKASI

AK Parti Bayraklı'da geçtiğimiz dönemlerde genel merkezin kararına rağmen dönemin Başkanı İsmail Sarı'nın karşısında kongrede aday olarak çıkan Erdal Seyitler’in zaferi hala hafızalardan silinmezken, Seyitler'in ekibinde yer alan Cemil Korkut'un da şimdi genel merkezin kararına rağmen aday olması şaşkınlık yarattı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.