
AK Parti meclis üyesi adaylarını belirliyor
AK Parti İzmir’de ilçe ve büyükşehir belediye meclis üyelerini belirlemek için kapılarını dış dünyaya kapadı. AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) ve Teşkilat Başkanı Atilla Kaya, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın seçim üssü olan Konvoy İş Merkezi’nde ilçe başkanları ve belediye başkanları ile tek tek görüşüp önerilerini alıyor. AK Parti kurmayları, “Meclis üyesi adayları ithal olmayacak. Demografik yapıya, partide verdiği emeğe kadar birçok kriter dikkate alınıyor” dedi.
- Ege Postası
- 12.02.2014 - 17:11
KONVOY’DA ÇALIŞILIYOR
AK Parti İzmir SKM ve Teşkilat Başkanı Atilla Kaya, meclis üyesi listelerini oluşturmak için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Kaya, ilçe başkanları ve belediye başkan adaylarını Yıldırım’ın seçim üssü olarak kullandığı Çınarlıdaki Konvoy İş Merkezi’ne davet ettiği öğrenildi. Kaya’nın ilçe başkanı ve adaylardan taslak liste istediği ve görüşmelerin bunun üzerinden gittiği bildirildi.
CUMA GÜNÜ ANKARA
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve Kaya’nın, Yıldırım’ın onayını aldıktan sonra en geç cuma günü Ankara’ya giderek meclis üyesi aday listesini parti genel merkezine onaylatacağı ifade edildi.
İTHAL ADAY OLMAYACAK
AK Parti yöneticileri, “2009’da meclis üyesi aday listesini belirlerken bazı yanlışlar yapıldı. Bu yanlışlardan gerekli dersler çıkarıldı. İthal meclis üyesi adayı olmayacak. Herkes kendi ilçesinde değerlendirilecek. Demografik yapıya önem veriliyor. Her meslek grubundan partili listelerde yer bulacak. Teşkilat ağırlıklı bir liste hazırlanıyor” dedi.
Yorum Yazın