Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti ve MHP'den yeni formül

AK Parti ve MHP'den yeni formül

AK Parti ile MHP arasındaki ittifak görüşmelerinde ilk işbirliğinin 24 Mart 2019’daki belediye başkanlığı seçimlerinde yapılması ve bir bölümü muhalefet partilerinde olan illerde, hangi parti güçlüyse diğerinin aday çıkarmaması olarak değerlendirildi. AK Parti ve MHP'den yeni formül

  • Ege Postası
  • 28.01.2018 - 10:18

Bu işbirliği netleşirse İzmir, Eskişehir, Muğla, Aydın gibi illerde AKP; Adana, Mersin, Karabük, Osmaniye, Manisa, Bartın'da ise MHP adayları seçime girecek. Adana Kozan, Ankara Polatlı, Antalya Alanya, Aydın Nazilli, Erzincan Refahiye gibi ilçelerde sadece MHP aday gösterecek. MHP'nin halen 3'ü büyükşehir, 5'i il, 79'u ilçe, 47'si belde olmak üzere 134 belediye başkanlığı bulunuyor.

BÜYÜK DEĞİŞİM OLDU

CHP'nin elinde olan il ve ilçelerde ise AK Parti ve MHP'den hangisi ikinci sıradaysa o partinin aday göstermesi fikri ağır bastı. Oy oranı partisinden önde olan adayların durumları da ayrıca değerlendirilecek.
İttifak görüşmelerinde, 2014 yerel seçimleri ile 1 Kasım 2015 genel seçimleri arasında AK Parti ve MHP'nin aldığı oylarda büyük değişimler yaşandığı belirlendi. Adana'da yerel seçimde yüzde 33.6 oyla kazanan MHP'nin, 2015 seçimlerinde oyu 19.2'ye düştü. Buna karşılık Adana'da yerel seçimde 31.9 oy alan AK Parti, genel seçimde oyunu 37.3'e çıkardı. Benzer değişimler MHP'li başkanların olduğu Mersin, Manisa, Bartın, Karabük, Osmaniye'de de yaşandı. Yerel seçimlerde bu illerde birinci çıkan MHP, genel seçimlerde Osmaniye ve Karabük hariç üçüncülüğe düştü.

AK PARTİ GENÇLİK KONGRESİ'NDE BAHÇELİ PANKARTI

AKP Kocaeli İl Gençlik Kolları Kongresi dün yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı kongrenin yapıldığı salona AK Parti bayrakları ve Erdoğan afişleri asıldı. Kongrede MHP lideri Devlet Bahçeli de unutulmadı. Bahçeli'ye özel bir pankart hazırlayan AKP'li gençler pankarta, “Sayın Devlet Bahçeli'yi milli duruşundan dolayı tebrik ederiz” ifadelerini yazdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.