Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’de yerel zirve!

AK Parti’de yerel zirve!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya İzmir’e geldi. Kaya, partili belediye başkanlarıyla Menderes'te toplandı. AK Parti İzmir'de, Kaya'lı yerel zirve!

  • Ege Postası
  • 11.07.2016 - 10:14

EGE POSTASI - AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Menderes’te belediye başkanları ile istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının ardından basın açıklaması gerçekleştiren Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bazı hizmetleri aksattığına değindi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise, İzmir’in 2019 yılında gerçekleştirilecek seçimlerde AK Parti’yi tercih edeceğine inandığını söyledi.

DELİCAN: BÜTÜN İLÇELERE TALİBİZ

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican  AK Parti belediyeciliğinin yerelde Türkiye’de efsane bir ekol olduğunu belirterek, “İzmir’de 7 tane kardeşimizle birlikte bunu  gerçekleştiriyoruz. Erol Kaya’da bu konularda çok değerli biri. Hem kendi deneyimlerini paylaştı hemde önümüzdeki dönemde yapılacaklarla ilgili bizleri bilgilendirildi.  AK Parti belediyeciliğini nasıl fark yarattığını konuştuk. 2019 da biz bütün ilçelerde yönetime talibiz ve bunu inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Başbakanımzın yerelde hiç bir şekilde mazeret istemediğini, uyumlu ve birlikte çalışmayı istediğini biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

MAZERETLERİ ORTADAN KALDIRDIK

Kendileri için önemli olanın İzmir halkının hizmet alması olduğuna değinen Delican, “İzmir , 2019 yılında tercihini değiştirerecek bizi seçecektir. Elimizden gelen her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz. ÇED ile ilgili yerel yönetimin mazeretlerinin hepsini ortadan kaldırdık. Kentsel dönüşümle ilgili hükümeti suçlayan mazeretleri saf dışı ettik. Biz her konuda her türlü hizmeti ortak olarak yapmaya hazırız” dedi.

HDP’Lİ BELEDİYELER HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK

İzmir’in kendiler tarafından en çok önemsendiği şehirlerden biri olduğunu vurgulayan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, “İzmir Türkiye’nin göz bebeği olan bir şehir.Bugün burada belediye başkanlarıyla bir istişare toplantısı yaptık. Eğer şehirler iyi yönetiliyorsa hem kalkınmanın motoru hemde o bölgenin çekim merkezi haline dönüşüyor” dedi.

2015 Mahalli İdari Harcamalarına da değinen Kaya, “ 100 milyar lira harcama yapıldı. Belediyelerin hizmetlerinin daha mükemmele taşınması için yapılan bir çalışmaydı. Ama Türkiye tablosunda bizi üzen bir şey var ki oda HDP’li belediyelerin hizmet taşıması gerekirken, çukurlar kazması, şehirlere giden hizmetleri engellemesini geçiyorum, patlayıcı dolu kamyonlarla anılmasını bu ülke hak etmiyor. Hukuk önünde mutlaka gereken hesabı vereceklerdir. Kamu vicdanını bu kadar yaralamaya kimsenin hakkı yok. En kısa zamanda kendilerinin nasl bir açıklama yapacağını merak ediyorum. Kamu kaynaklarıyla bu ülkenin birliği, beraberliğine, askeri, polisine karşı, kamu kaynaklarının kullanılması ya da bunları destekleyenlere örtülü destek vermesi bu ülkenin insanlarının kabul edeceği bir şey değildir” şeklinde konuştu.

“ İZMİR İLE İLGİLİ SORUNLAR BİZİ ÜZÜYOR”

Bütünşehir kanunu ile ilgili konuştuklarını ve Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin ilişkilerinin sağlıklı yürümesi gerektiğini belirten Kaya, “Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasında sağlıklı bir anlayışı önemsiyoruz.  Bu kanunla birlikte bazı hizmetlerin aksadığını gördük. Belki geçiş süreci ile ilgili bir sonuçtu bu. Büyükşehir Belediyesi bu eksiklikleri süratle yerine getirmelidir. Eğer getiremiyorsa ve ilçe belediyelerine yük olarak kalıyorsa bir düzenleme gereklidir” dedi. 

İzmir için bazı şikayetler duyduğunu da dile getiren Kaya,  “İzmirliler bunu değerlendirir. Katı Atıkla ilgili İzmir hala sorunun çözemedi, bu bizi üzmektedir. Ayrıca ana arter yollarda İstanbul ve Ankara’daki gibi olmalı. İzmir’e yakışmıyor” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.