Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’den ilk özeleştiri: “Bazı ilçelerde adaylar bazılarında…”

AK Parti’den ilk özeleştiri: “Bazı ilçelerde adaylar bazılarında…”

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, bazı ilçelerde adayların bazı ilçelerde ise meclis üyesi listelerin yanlış belirlendiğini belirterek, “Bazı yerlerde uyum sorunu oldu. Sonuçta teşkilat olarak İzmir’de yapmamız gereken çok şey var. Paralel yapı burada CHP ile işbirliği yaptı. CHP’lilerden daha çok çalıştılar” dedi.

  • Ege Postası
  • 31.03.2014 - 12:15
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) -  AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Birkaç ilçede daha başaralı olabileceklerini ancak bunları kıl payı kaçırdıklarını belirten Aşlık, özeleştiride bulundu. Aşlık, “Benim en çok hayal kırıklığı yaşadığım ilçe Buca oldu. Seçimden bir gün önce paralel yapı Buca’da korsan bildiri dağıtarak, ‘Cemil Şeboy tutuklandı’ yalanını yaydı. İzmir’de sandık başkanları özel seçilmiş. Çoğu yerde militan vardı. Bunu bir şekilde düzenlenmesi lazım. Sandıklar çok kötü durumdaydı” dedi.

5 İLÇEDEN SORUMLUYDUM 3’ÜNÜ KAZANDIK
Aşlık, seçim sürecince Buca, Menderes, Torbalı, Selçuk, Bayındır’da görevli olduğunu, bunlarda da üçünü kazandıklarını ifade etti. Aşlık, “Sonuç daha iyi olabilirdi. Bazı yerlerde adaylarla bazı yerlerde meclis üyesi listelerinde yanlış yaptık. Herkes gücünü ortaya koydu. Siyaset denge işi. Kazanamayız diye bir şey yok. Dengelerin iyi kurulduğu yerde seçimi kazanırsınız.  Sonuçta İzmir’de yapmamız gereken çok şey var. İddia ediyorum ‘İzmir’de seçim alınmaz’ diye bir şey yok. Binali Bey hizmet adamı. Aldığı sonuca çok üzüldüm. Daha iyi bir oy alması gerekiyordu. Vatandaş, ‘büyükşehirde oyumuzu size vereceğiz’ diyordu ama yine gönlündekine oy attı” dedi.  

PARALEL YAPI İZMİR’DE İYİ ÇALIŞTI
Paralel yapının en kuvvetli olduğu illerin arasında İzmir’in yer aldığını öne sürene AK Partili Aşlık, şunları söyledi:
“İzmir’de CHP hizmetleri ile oy istemedi. Son yaşananlar İzmir’i etkiledi. Yeterince biz anlatamamışız. Paralel yapının en kuvvetli olduğu yer İzmir’dir. CHP’liler değil paralelciler çalıştı. Kocaoğlu, Engin başarılıyız diye düşünmesin. Köylerde paralel yapı bizi MHP ile vurdu. Aliağa’yı almamız gerekiyordu, kaybettik. Bergama, Bayındırı, Tire, Kiraz’da MHP çok asıldı. Muhafazakar seçmenini kendilerine çektiler. Merkezdeki MHP seçmeni ise CHP’ye oy attı. İzmir çalışılırsa alınmaz diye bir şey yok.
Selçuk’ta bütün tehditlere rağmen seçimleri aldık. Ancak mecliste geride kaldık. Menderes, Torbalı’da sağlam, genç bir takım kurduk. Çalışınca oluyor. Selçuk’ta seçim alınıyorsa İzmir’de de alınır” dedi. 

ENGİN’E KINA YOLLAYACAĞIM
Aşlık seçimlerde, “30 ilçeyi alacağız” diyen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’e göndermede bulunarak, “Tüm ilçeleri kazanacaklarını söylüyorlardı. Ne old? CHP il başkanına kına yollayacağım” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.