Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili  Sürekli’den Kocaoğlu'na çok sert gönderme; 'Yaptıkları spekülasyon, yalan ve gerçek dışıdır’

AK Partili Sürekli’den Kocaoğlu'na çok sert gönderme; 'Yaptıkları spekülasyon, yalan ve gerçek dışıdır’

Sekizinci Gün programının konuğu olarak Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtlayan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, seçim süreci ve ülke ve kent gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Sürekli," İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun algı operayonu yaptığını, hükümetin İzmir’e hak ettiği yatırımı yapmadığı şeklindeki söylemlerinin gerçek dışı olduğunu savunan İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Sayın Aziz Kocaoğlu algı operasyonunu her daim yapıyor. Hükümetin kente yatırımlarıyla ilgili aleyhte konuşuyorlar. Külliyen yalan. "dedi

  • Ege Postası
  • 09.06.2018 - 09:23

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, istikrarın yine kazanacağını ve seçimin ilk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçilmesiyle sona ereceğini savunarak, “

İstikrar yine kazanacak. İlk turda sayın Erdoğan’ın seçilmesiyle bitecek seçim inşallah. İzmirlilerin desteklerini rica ediyorum. İstikrardan yana olsunlar. İzmirlilere en iyi icraatları yapmaya devam edeceğiz. Güçlü yürütme güçlü meclis sloganımız. Parlamentoda da güçlü olmamız lazım” dedi.

BİRİNCİ TURDA VE EN YÜKSEK OYLA BİTER

Yapılan anketlerin çoğunda da partisinin güçlü çıktığının görüldüğünü kaydeden Vekil Sürekli, “Anketlerin çoğunda da AK Parti’nin seçimde açık ara önde olduğunu görüyoruz, alan da bunu teyit ediyor. Birinci turda bitecek. Kesin. Allah’ın izniyle. Spekülasyon yapıyor muhalefet partileri. Sayın Cumhurbaşkanımız İzmir’den ayrılırken özellikle İzmir bu kez başkaydı deyip teşekkür etti. Mitingleri görüyorsunuz. En yüksek gösteren anketlere katılıyorum. Birinci turda ve en yüksek oyla biter” değerlendirmesini yaptı.

YEREL YÖNETİMLERDEN BÜYÜK ŞİKAYET ALIYORUZ

Partisinin 1 Kasım ve 7 Haziran seçimlerinden sonra vaat ettiği tüm taahhütleri gerçekleştirdiğini ve alanda vatandaşların kendilerinden bireysel talep yerine yerel yönetimlerden kaynaklı sıkıntıları aktardığını anlatan AK Partili Milletvekili Kerem Ali Sürekli,

“Seçimden sonra da tüm taahhütlerimizi gerçekleştirdik. Bu dönem ben vatandaştan hiçbir şikayet duymuyorum. Terör de gündeme gelmiyor. Kandil’e şu an operasyon var. Terörün sonuna geldik. Ki sadece  bölücü terör örgütüyle mücadele etmiyoruz. Ekonomiyle de uğraşıyoruz. Üst aklın bir kumpası var dövizle ilgili. Ancak 7 Haziran’daki bireysel taleplerin çoğu yok artık. Merkeze indiğimizde yerel yönetimlerden sıkıntı var şu an sadece. Bu seçimler yerel seçim değil diyoruz. Vatandaş anlamıyor. Yerel yönetimlerden büyük şikayet görüyoruz. Merkez dışında kendi imkanlarımızla sorunları çözüyoruz. Artık her şeyi kendimize vazife edindik yerelde de” diye konuştu.

EKONOMİ VE DOLAR ÜZERİNDEN TÜRKİYE’YE KUMPAS KURDULAR AMA HALK ARTIK ANLIYOR

Döviz kurlarındaki dalgalanmanın Türkiye’ye yönelik bir dış operasyon olduğunu ve bunu artık halkın da bildiğini savunan İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Nedeni operasyon. Döviz yükselişinin nedeni. Her yolu denediler Türkiye’yi dize getiremediler. Şimdi sıra ekonomiye geldi. Tamamen bütün güçleriyle bu silahı çektiler. Ekonomi ve dolar üzerine bir kumpas kurdular. Var güçleriyle bunu uyguluyorlar. Halk artık anlıyor. Bizim anlatmamıza gerek yok. Vatandaşımız hakikaten öngörü ve feraset sahibi. Olayın ne olduğunu anlıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

ÇOK BAŞARILI BİR İTTİFAKIMIZ VAR

 

AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli, MHP ile kurdukları Cumhur İttifakı’nın en iyi sonucu alacağına inandığını kaydederek, “Çok başarılı bir ittifakımız var. AK Parti de MHP de kendi oylarının üzerinde oy alacak. İki parti de var gücüyle çalışıyor. MHP seçmeni sandıkta en iyi cevabı verecektir. Cumhur İttifakı bir ve beraber olarak en iyi sonucu alacaktır” dedi.

GÖNÜLLERE GİREBİLDİYSEK NE MUTLU BİZE

Partisi tarafından yeniden Milletvekili adayı gösterilmemesini de değerlendiren Kerem Ali Sürekli, bir kırgınlığının olmadığını, aslolan davaları olduğunu söyledi:

“Gönüllere girebildiysek ne mutlu bize. Görev devam ediyor. 24 Haziran’dan sonra Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi olarak görevime devam edeceğim. Ardından AK Parti üyesi sıfatıyla devam edeceğiz. Aslolan davadır. Aslolan Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçtirmek ve parlamentoda çoğunluğu yakalayabilmektir.”

KARŞIYAKA STADI’NDA DAVA ÖNÜMÜZDE EN BÜYÜK ENGEL

Vekil Sürekli, Göztepe ve Alsancak statlarının yapımının hızla sürmesine karşın Karşıyaka Stadı’nın vatandaşların açtığı dava nedeniyle sürüncemede olduğunu da anlatarak, “Göztepe, Alsancak statları hızla devam ediyor. Karşıyaka Stadı’nda açılmış bir dava var. Stat arazisinin etrafındaki vatandaşlarımız dava açtı. Kulüp yönetimimiz onlarla diyalog içinde. Onları ikna ederlerse belki vazgeçerler. Kendi takdirleri. Ancak burada dava önümüzde engel. Ruhsat ile ilgili bir sorun yaşadık diğer yandan. Belediye vermedi, çevre ve şehircilik bakanlığına başvuruldu. Seçimden sonra netleşir. Alpay Özalan bey konuyu takip edecektir. Umarım bakanlıktan makul sürede ruhsat alınır ve stat yapımına başlanır. Ancak dava büyük engel. Davanın da bir şekilde çözülmesi gerekir. İnşallah o konuda da kulübümüz girişimleri yapıyor” şeklinde bilgi verdi.

AZİZ KOCAOĞLU VE ARKADAŞLARININ YAPTIĞI SPEKÜLASYON, YALAN VE GERÇEK DIŞIDIR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun algı operayonu yaptığını, hükümetin İzmir’e hak ettiği yatırımı yapmadığı şeklindeki söylemlerinin gerçek dışı olduğunu savunan İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Sayın Aziz Kocaoğlu algı operasyonunu her daim yapıyor. Hükümetin kente yatırımlarıyla ilgili aleyhte konuşuyorlar. Külliyen yalan. Diğer vekillerimiz, genel başkan yardımcımız, başbakan defalarca açıklandı. 49 milyar oldu yatırım oranı. İzmir’e biz çok büyük yatırımlar yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. İzmir hak ettiğini alıyor. Daha fazlasını da yaparız. Sayın Başbakanımız zaten İzmir Milletvekili. Hakkını fazlasıyla alıyor. Yeter mi yetmez tabi. Daha fazlası olsun. Aziz Kocaoğlu ve arkadaşlarının yaptığı spekülasyon, yalan ve gerçek dışıdır” şeklinde konuştu.

 

 

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

 

Kerem Ali Sürekli: Karşıyaka’dan buraya sıkıntı çekerek geldik. Hem de bu saatte. Alandaki çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Anketler yayınlanıyor. Birçok anket yayınlandı. Alanla örtüşüyorsa doğru ankettir. Anketlerin çoğunda da AK Parti’nin seçimde açık ara önde olduğunu görüyoruz, alan da bunu teyit ediyor. Birinci turda bitecek. Kesin. Allah’ın izniyle. Spekülasyon yapıyor muhalefet partileri. Sayın Cumhurbaşkanımız İzmir’den ayrılırken özellikle İzmir bu kez başkaydı deyip teşekkür etti. Mitingleri görüyorsunuz. En yüksek gösteren anketlere katılıyorum. Birinci turda ve en yüksek oyla biter.

 

YERELDE DE HERŞEYİ VAZİFE EDİNDİK

 

7 Haziran bizim açımızdan değişik bir süreçti. O günden beri alanlardayım. O süreçte vatandaşın birçok şikayetini defalarca dinlemiştik ve tüm şikayetleri de çözdük. Asgari ücret, taşeron, emekli maaşları dile getiriliyordu. 1 Kasım’da biraz daha azaldı. Seçimden sonra da tüm taahhütlerimizi gerçekleştirdik. Bu dönem ben vatandaştan hiçbir şikayet duymuyorum. Terör de gündeme gelmiyor. Kandil’e şu an operasyon var. Terörün sonuna geldik. Ki sadece  bölücü terör örgütüyle mücadele etmiyoruz. Ekonomiyle de uğraşıyoruz. Üst aklın bir kumpası var dövizle ilgili. Ancak 7 Haziran’daki bireysel taleplerin çoğu yok artık. Merkeze indiğimizde yerel yönetimlerden sıkıntı var şu an sadece. Bu seçimler yerel seçim değil diyoruz. Vatandaş anlamıyor. Yerel yönetimlerden büyük şikayet görüyoruz. Merkez dışında kendi imkanlarımızla sorunları çözüyoruz. Artık her şeyi kendimize vazife edindik yerelde de. 

Vatandaş birebir yaşadığını dile getiriyor. Oy kullanırken yereldeki sıkıntılarını oyuna yansıtacaktır diye düşünüyorum.

 

DOLAR YÜKSELİŞİNİN NEDENİ OPERASYON

 

Nedeni operasyon. Döviz yükselişinin nedeni. Her yolu denediler Türkiye’yi dize getiremediler. Şimdi sıra ekonomiye geldi. Tamamen bütün güçleriyle bu silahı çektiler. Ekonomi ve dolar üzerine bir kumpas kurdular. Var güçleriyle bunu uyguluyorlar. Halk artık anlıyor. Bizim anlatmamıza gerek yok. Vatandaşımız hakikaten öngörü ve feraset sahibi. Olayın ne olduğunu anlıyorlar. Günlük hayatta büyük sıkıntı yok. Emekli ikramiyeleri de hesaplara yattı. 3600 seçimden sonra devreye girecek. Taşeronda herkes kadroya geçti. Hükümetin yaptıklarını vatandaş görüyor. Spekülatif hareketlere itibar etmiyor halk artık.

 

ÇOK BAŞARILI BİR İTTİFAKIMIZ VAR

 

Algı operasyonu olarak görüyorum. Cumhur İttifakındaki MHP’ye karşı kasıtlı bir operasyon yapılıyor. Hedef olarak MHP’yi seçtiler. İYİ Parti ile ilişkilendirmek istiyorlar. Ama bu gerçekleşmeyecek. Çok başarılı bir ittifakımız var. AK Parti de MHP de kendi oylarının üzerinde oy alacak. İki parti de var gücüyle çalışıyor. MHP seçmeni sandıkta en iyi cevabı verecektir. Cumhur İttifakı bir ve beraber olarak en iyi sonucu alacaktır.

 

HER TÜRLÜ SENARYOYA KARŞI BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ ARTTIRACAĞIZ

 

Sayın Devlet Bahçeli, 15 Temmuz’dan itibaren ülkenin bekası için çok büyük destek vermiştir. Bu ittifak çok başarılı olacaktır. Cumhur ittifakının adayı Erdoğan’dır diyor sayın Bahçeli. Kendi partileri için de en iyi sonuçları almak için çalışıyorlar. Dışarıdan her türlü senaryoya karşı birlik ve beraberliğimizi arttıracağız.

 

 

KIRGINLIĞIM YOK

 

Biz görevimizi yapıyoruz. Kırgınlığım yok. Ben bu partinin İzmir’de kurucu il teşkilat başkanıyım. Yıl 2001. İsmail Katmerci kurucu il başkanı ben de kurucu il teşkilat başkanıyım. Çok büyük emek verdik. Bu parti bana birçok görev vermiş. Şu andaki konjoktör bunu gerektirmiştir, genel merkez takdirini böyle kullanmıştır. Çok sevdiğimiz bazı arkadaşlarımızı değerlendiremedik. 2006 kongresinde il başkan adayıydım. 248 oy aldık. O arkadaşım asil listede kendine yer bulamadı. Siyasetin dengesi bazen öyle gerektiriyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Gönüllere girebildiysek ne mutlu bize. Görev devam ediyor. 24 Haziran’dan sonra Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi olarak görevime devam edeceğim. Ardından AK Parti üyesi sıfatıyla devam edeceğiz. Aslolan davadır. Aslolan Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçtirmek ve parlamentoda çoğunluğu yakalayabilmektir.

 

KARŞIYAKA STADI’NDA EN BÜYÜK ENGEL AÇILAN DAVA ANCAK…

 

Karşıyaka bizim sevdamız. Aday listeleri açıklandığı gün açıklamalarda bulundum. Aslolan davadır. Karşıyaka taraftarlarına yönelik bir mesajım oldu sosyal medya hesaplarımda. Karşıyaka Spor Kulübü’ne elimden gelen desteği verdim. Stat olacak oraya. Bundan hiçbir zaman geri adım atmadık, atmayacağız. Başbakanımız İzmir mitinginde de son açıklamasında da ifade etti, yeni adayım Alpay Özalan da ifade etti. Ne zaman deniyo? 3 stat var. Göztepe, Alsancak statları hızla devam ediyor. Karşıyaka Stadı’nda açılmış bir dava var. Stat arazisinin etrafındaki vatandaşlarımız dava açtı. Kulüp yönetimimiz onlarla diyalog içinde. Onları ikna ederlerse belki vazgeçerler. Kendi takdirleri. Ancak burada dava önümüzde engel. Ruhsat ile ilgili bir sorun yaşadık diğer yandan. Belediye vermedi, çevre ve şehircilik bakanlığına başvuruldu. Seçimden sonra netleşir. Alpay Özalan bey konuyu takip edecektir. Umarım bakanlıktan makul sürede ruhsat alınır ve stat yapımına başlanır. Ancak dava büyük engel. Davanın da bir şekilde çözülmesi gerekir. İnşallah o konuda da kulübümüz girişimleri yapıyor. Kapalı spor salonu da bizim sözümüz. Bu da takip ediliyor. Sasalı’da yer arayışımız var. Benim en büyük katkım, manevi olarak, son yaşanan süreçteki desteğim olmuştur. Görev sürem yetmedi, ancak bunları yapabildim 3 yılda. Çok sıkıntılı günler yaşadık kulüp olarak. Mesut sancak 2 milyon 328 bin lira yatırarak kulübün 18 puan ceza almasını önledi. Şimdi süreci kulüp yönetiyor, ne zaman şirketleşir onların yetkisinde. Biz yapacağımız yaptık. Manevi olarak desteğimiz arkalarında. Hükümetin yapacağı stat, spor salonu ve kamp.

 

İZMİR’DE SAĞLIKTA MEMNUNİYET YÜZDE 90’LARA YAKLAŞTI

 

Sağlıkta memnuniyet oranı yüzde 72’lere vardı. İzmir’de yüzde 88’lerde. İzmir’de tek eksik şehir hastanesi idi. Son hamlelerle bu açığı da kapattık. Artık Türkiye ortalamasının üzerine çıkıyoruz. İlk açılışımız Salı günü sayın Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ’ın katılımıyla Bergama Devlet Hastanesi’nin ek hizmet binasını açacağız. Yine Salı günü Bornova Devlet Hastanesi’nin açılışını yapacağız. Yedi yıldızlı otel konforunda. Ardından Foça Devlet Hastanesi bitmek üzere. Bayramdan sonra. Kınık Devlet, Menderes Devlet hastaneleri devam ediyor. Torbalı ve Ödemiş’i açtık. Dikili ve Aliağa yatırım programına alındı. Finali Şehir hastanesi. 20 Mayıs 2020 deniyor açılış için. 2019 yılı sonuna çekti sayın Başbakanımız şehir hastanesinin açılışını. 2060 yataklı dev sağlık yatırımı olacak. Cumhuriyet tarihinin İzmir’e en büyük yatırımı olacak. 6 bin 500 personel alınacak. Bayraklı Bornova ve Karşıyaka’ya hayırlı olsun.

 

SAYIN AZİZ KOCAOĞLU ALGI OPERASYONUNU HER DAİM YAPIYOR AMA…

 

Sayın Aziz Kocaoğlu algı operasyonunu her daim yapıyor. Hükümetin kente yatırımlarıyla ilgili aleyhte konuşuyorlar. Külliyen yalan. Diğer vekillerimiz, genel başkan yardımcımız, başbakan defalarca açıklandı. 49 milyar oldu yatırım oranı. İzmir’e biz çok büyük yatırımlar yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. İzmir hak ettiğini alıyor. Daha fazlasını da yaparız. Sayın Başbakanımız zaten İzmir Milletvekili. Hakkını fazlasıyla alıyor. Yeter mi yetmez tabi. Daha fazlası olsun. Aziz Kocaoğlu ve arkadaşlarının yaptığı spekülasyon, yalan ve gerçek dışıdır.

 

KOCAOĞLU’NUN MENDERES BAŞKANIMIZ HAKKINDAKİ SÖYLEMLERİ PROVAKATİF, TAHRİK EDİCİ, YADIRGIYORUM, KINIYORUM

 

Sayın Kocaoğlu ile beraber de çalıştık büyükşehirde. Arkadaşlar siyaset yapmayalım, altı ay kala yaparız derdi. Her daim siyaset yapıyor. İZBAN açılışında siyaset yapmaya başladı. 8 Eylül 2017’de başladı. Haksız ithamlarda bulundu. Biz de oradaydık. Onun söylediği ve anladığı gibi bir şey olmadı. Siyaseti o zaman başlattı. Evet şimdi siyaset yapabilir. Yapsın. Bizim ilçe belediye başkanlarımız çok haklı. İlçeleri geziyoruz. AK Partinin 7 belediyesi var. Başkanlarımız samimi olarak isyan ediyor. Her taraf kazılmış. Kasıtlı olarak büyükşehir çalışmaları ilçelerin çalışmalarını sabote etmek üzere kurgulu. Sayın Kocaoğlu’nun üslubunu yadırgadım, en son Menderes Belediye Başkanımız hakkında. Kınıyorum. Yadırgıyorum. Provokatif, tahrik edici. Gerek yok bence.

 

İSTİKRAR YİNE KAZANACAK

 

İstikrar yine kazanacak. İlk turda sayın Erdoğan’ın seçilmesiyle bitecek seçim inşallah. İzmirlilerin desteklerini rica ediyorum. İstikrardan yana olsunlar. İzmirlilere en iyi icraatları yapmaya devam edeceğiz. Güçlü yürütme güçlü meclis sloganımız. Parlamentoda da güçlü olmamız lazım.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.