Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Yıldız’dan Tunç Soyer’e ‘hayalperestlik’ tepkisi

AK Partili Yıldız’dan Tunç Soyer’e ‘hayalperestlik’ tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, pandemi döneminde Şehit Nevrez ve Vasıf Çınar Bulvarları’na yapılan bisiklet yollarını eleştirdi. Herhangi bir bağlantısı olmayan bisiklet yollarının fayda getirmek yerine trafik yoğunluğunu dada da artırdığını belirten Yıldız, “Bisiklet yollarının bu hayallerle değil, İzmir’in trafik sorunu çözüldükten ve Avrupa standartlarında bir trafik elde edildikten sonra yapılması gerektiğini savunuyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.10.2020 - 16:34

EGEPOSTASI- Pandemi döneminde yolları boşalmasıyla birlikte ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi yol yapım çalışmalarına hız vermişti. Birçok lokasyonda yollar yenilenirken bazı yerlere de eklemeler yapıldı. Ekleme yapılan lokasyonlarda bazıları da Şehit Nevrez ve Vasıf Çınar Bulvarları olmuştu.

Her fırsatta bisiklet kullanımının önemini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talimatıyla Şehit Nevrez ve Vasıf Çınar Bulvarları bir şerit daraltılmış ve daraltılan alanlara bisiklet yolları yapılmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, yapılan bisiklet yollarını işlevsellik yönünden eleştirdi. Günde yalnızca birkaç bisikletlinin kullandığı yolun devamının daha olmadığına dikkat çeken Yıldız, “Sayın Başkan pandemi döneminde sokakları boş bulduğu için buraları bir hayalperestlik ürünü ve romantizm olarak buraları bisiklet yoluna çevirdi” ifadeleriyle Soyer’e yüklendi.

“GERÇEĞİ YANSITMAYAN BİR BİSİKLET YOLU”

AK Parti grubu olarak yapıcı olan her noktada kararların arkasında durduklarını ancak genel sorunlar bazında eleştirilerine devam ettiklerini ifade eden Yıldız, “Şehit Nevrez Bulvarı ile Vasıp Çınar Bulvarı’nın daraltılıp tek şeridine bisiklet yolu yapılmasına ciddi bir eleştirimiz var. Çünkü bu iki cadde Alsancak trafiğinin kalbi ve Sayın Başkan buralara devamı olmayan bir bisiklet yolu yaptı. Bir tarafta çocuk hastanesi var ve lambalardan dolayı oluşan trafik yoğunluğu yolun arkalarına kadar yansıyor. Acil bir hastası olan vatandaş çocuğunu getirmeye çalışsa bu trafikte çocuğunu yetiştirmekte zorlanır. Diğer tarafta otopark var, otoparktan çıkmak isteyen kişi zorlanıyor. Olaya bu açıdan bakıldığında bu gerçeği yansıtmayan bir bisiklet yolu oluyor. Çünkü bu iki caddeyi tıkadığınızda trafik Gümrüğe kadar yansıyor, Vasıf Çınar Bulvarı’ndaki tıkanıklık da Alsancak Garı’na kadar yansıyor” dedi.

“ESKİ DÜZENE DÖNÜLMESİ LAZIM”

Bisiklet yollarının mantıklı analizler sonucu değil hayalperest bir tavırla yapıldığını belirten Yıldız, “Sayın Başkan pandemi döneminde sokakları boş bulduğu için bir hayalperestlik ürünü ve romantizm olarak buraları bisiklet yoluna çevirdi. Önümüzdeki pazartesiden itibaren okulların da açılmasıyla trafik yoğunluğu artacak. Servis araçları trafiğe girecek. Bu iki caddenin acil olarak eski düzene dönmesi ve burada trafik akışının sağlanması lazım. İzmir’in trafik sorunu maalesef her gün büyüyor ve bir yerden bir yere gitmek zorlaşıyor. Alsancağa girmek ise ciddi bir problem haline geldi. O yüzden bisiklet yollarının bu hayallerle değil, İzmir’in trafik sorunu çözüldükten ve Avrupa standartlarında bir trafik elde edildikten sonra yapılması gerektiğini savunuyoruz. Ve bu iki noktanın da bisiklet yolu için hatalı ve yanlış lokasyonlar olduğunu yineliyorum” ifadelerini kullandı.

“SAYIN BAŞKAN BU YOLLARI HANGİ RAPORLARA VE VERİLERE DAYANARAK YAPTI”

Yıldız, kentler için yapılan hizmetlerde verimliliğin olması gerektiğinin altını çizerek, “İşletmelerde ve şehirlerde en önemli şey verimdir. Şehirlerde de kullanma ve koruma dengesi vardır. Bu bisiklet yollarını kaç bisiklet kullanıyor, bu caddeleri kaç araç kullanıyo? Birkaç bisikletin kullanacağı yol için İzmir trafiğinin ana damarlarından olan caddeleri daralttığınız zaman bu koruma ve kullanma dengesi açısından işlevsel olmuyor. Sayın Başkan bu yolları hangi raporlara ve verilere dayanarak yaptı bilmiyoruz. Akşam trafiğinde bu yollara girmeniz artık mümkün olmuyor. İzmir’in kalbine giremedikten ya da hastaneye ulaşamadıktan sonra yapılan bisiklet yollarının bu koruma kullanma dengesi açısından neye hizmet ettiğinin Tunç Soyer tarafından gözden geçirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

“YOLLA ‘YAPTIM OLDU’ MANTIĞIYLA YAPILDI”

Bisiklet yolları için alternatif başka lokasyonlar bulunması gerektiğini ifade eden Yıldız, “İzmirliler bu iki yolun bisiklet yolu için daraltılmasından ciddi rahatsızlık duyuyorlar ve tepkililer. Bu yollar bir amaca hizmet etmiyor ve maalesef bisiklet severlere de bir faydası yok. Aziz Kocaoğlu döneminde yapılan ve sahil şeridini kapsayan yolların kullanımı keyifli ve herhangi bir şekilde trafiğe etki etmiyor. Ama gün içerisinde yalnızca birkaç bisikletin geçtiği bu yolun hiçbir keyfiyeti yok. Bu yollar ‘yaptım oldu’ mantığıyla yapıldı. Bütün değerlendirilmiyor. Bir tarafta otopark var, diğer tarafta geniş kaldırım var. Bunlar üzerinden bir düzenleme yapılabilirdi. Ama buradaki bisiklet yolunun devamlılığı bile yok. Bisikletli belirli bir yere kadar daha rahat gidecek ama araçtaki vatandaş ne yapaca? O ciddi bir sorun. Biz iki ana caddeyi ve otoparkı daralttığımız için yolları kullanılmaz hale getirdik. Doğal olarak bisiklet yollarının buralarda bir avantajı yok. Bunu daha farklı lokasyonlarda çalışabilirler. Bu yolların nereye gittiğini bize anlatsınlar. Fuara mı gidiyor nere gidiyo? Hiçbir bağlantısı olmayan bisiklet yollarının şehrin kalbine koyduk. Evet Avrupa şehirlerinde bu yollar var. Ama orada altyapı sorunları ve ulaşım ağları çözülmüş durumda. İzmir’in dağ gibi büyüyen bir trafik sorunu var. Tunç Soyer’e sormak lazım. 500 gün boyunca İzmir’e bir şerit eklediler m? Ana artellere giderken trafiği rahatlatacak bir proje ya da düzenleme yok. Aksine şerit daralttılar. Bunun da yarattığı sorunları hepimiz yaşıyoruz” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.