Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili üyeden Vali'ye istifa çağrısı!

AK Partili üyeden Vali'ye istifa çağrısı!

Bayraklı Belediyesi Meclis Toplantısı’nda konuşan AK Parti Meclis Üyesi Mikail Bilici şok eden açıklamalar yaptı. Bilici, kendisinin de yaşadığı gecekondu bölgesinde güvenlik sorununun olduğunu ifade etti. Bilici, “İnsanların yollarını kesiyorlar. Balici, tinerciler arttı. Bunun önlemini almayan vali, kaymakam, emniyet müdürü istifa etmelidir. Önlem almazlarsa onlara domuz ve fare diyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.06.2014 - 19:37
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ - Bayraklı Belediyesi Haziran Ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Hasan Karabağ başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Mikail Bilici şok eden açıklamalarda bulundu. Kendisinin de yaşadığı Cengizhan Mahallesi olmak üzere gecekondu bölgelerinde balici ve tinerciler nedeniyle güvenlik sorununun olduğunu ifade etti.  Bilici, “Oradaki çirkin şahıslar okulların önünde geziyor. Kız çocuğuna musallat oluyor. Baba kızı okuldan alıyor, evini taşıyor. Yetmiyor kızını kocaya veriyor. Benim olduğum noktada durum budur. O bölgede yüzlerce çocuklar var. Evine gidip oturduğum aileler var. Muhtarlar, azalar ve STK’lar hatta siyasiler olayların üzerine yürümüyorlarsa şerefli olurlarsa istifa etmeleri lazım. Yapacak olanlar gelsin.  Çevre mahallelerde çocuk katliamları var. Muhtarlar bir şey yapamıyor. Sözüm oradaki kaymakama, ilçe emniyet müdürüne, valiyedir. Orada görevlerini yapamıyorlarsa istifa etsinler. Gece yarısı benim sokaklarımda bu olaylar oluyor. Bu sorunu çözmeyen yetkililer istifa etmelidir. Haksızlık karşısında sessiz kalmaktır onursuzluktur.  Olay anında yaşadığım, gördüğüm meseleye müdahale edemedim. Çünkü benim de çocuklarım, ailem var. Soma’daki hayatını kaybedenlerin sorumlularına nasıl domuz ve fare diyorsam onlara da aynı hakaretlerde bulunuyorum. Sonu nereye giderse gitsin” dedi.
Bilici, kırsal bölgelerde siyaset yapan milletvekillerine bağlı meclis üyelerinin de işsiz güçsüz olduğunu, komisyon toplantılarından gelen gelirlerle ailelerini geçindirmeye çalıştığını söyledi. Bilici, “Milletvekili vatandaşın boynuna ilmiği geçirmiş ve onu meclis üyesi olarak siyasete sokmuş Milletvekili o arkadaşı getirip kapısında bekçi yapmalıdır” diye konuştu.


KÖPEK BENZETMESİ
Bilici konuşmasında Soma faciasına da değindi. Bilici, “Soma’daki faciaya ve söylenenlere katılmamak varlığımızı inkar olur. Soma’da servet avcıları ile onun yandaşlarının düşürdüğü canlar var. Biz bu duruşun, mantığın karşısındayım. Fakir halkın emeğini bertaraf etmesi insanlık onuruna yakışmamaktadır. Bir olay varsa olayda hayatlar yok olmuş ise, afet değilse bunun kusuru örtülemez. Gerçek kusur maden sahibi ve paydaşlarıdır. Kötü olan insafsız avcının hizmetinde olmaktır. Bunlara insan değil ‘köpek’ demek lazım. Haram yemekten yüzleri domuz suratına dönenler bilmelidir ki çocukların yüzlerine sürülen kara onların onurlarına sürülmüş kömür karasıdır. Emeğin taşeronlaşmasına karşıyım. Nüfusun yüzde 80’i de buna karşıdır” dedi.

KINAMA YAYINLAYALIM
CHP’li Necat Yıldız da yaptığı konuşmada Soma faciasını andı. Yıldız, “13 Mayıs günü sadece Türkiye’nin değil bütün Dünya’yı derinden etkileyen faciayı yaşadık. Bu konuda halen yoğun tartışmalar devam ediyor. Kimine göre kader, kimine göre katliamdır. Müsebbipler sıralamasında farklı görüşler var. Kimine göre bulun sorumlusu madende denetim yapmayan, kimilerine göre göz yumanlardır. Bana göre 1970’li yıllardan bu yana ülkemize empoze edilen neoliberalizm bulun sebebidir.  Sorgulanması gereken de bu yönetim modelidir. Belediyelerimizden başlayarak bu yönetim modellerine karşı çıkarak, kamuoyu duyarlılığı yaratmalıyız. Meclisimiz de karar alıp bir kınama yayınlamalıdır” diye konuştu. Konuşmaların ardından AK Partili Meclis Üyesi Hasan Surözü 2014 yılı içinde yapılacak toplantılardan alacağı huzur hakkını Soma’daki ailelere bağışladığını açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.