Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AKP yas gününü 'kutladı'!

AKP yas gününü 'kutladı'!

Tekin: "AKP inançlara saygısız. Muharrem ayını kutlayan pankartlar asmışlar."

  • Ege Postası
  • 15.11.2012 - 15:25
İSTANBUL- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Avcılar İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı yaptı.

Gürsel Tekin, "Hepinizin bildiği gibi bugün Muharrem ayının başlangıcıdır. 10 Ekim 680 yılında Kerbela’da Yezit tarafından öldürülen İmam Hüseyin ve 71 yakını için yas tutulan ve bu yas vesilesiyle 12 gün oruç tutulan bu ayda Dünya’nın bir çok bölgesinde Aleviler Şii ler Caferiler ve Nusayriler bu elim tarihi olay için yastadırlar" dedi.

YAS GÜNÜNE KUTLAMA PANKARTI

"Bu sabah Seçim bölgem olan İstanbul’da incelemelerde bulunurken Avcılar İlçesinde gördüklerime inanamadım" diyen Tekin, "AKP Avcılar İlçe örgütü Muharrem ayını kutlayan pankartlar asmışlardı. Bu pankartların bilinçli değil cahillikten asıldığını düşünmek istiyorum. Fakat bu bile kabul edilemeyecek bir olaydır" diye konuştu.

Tekin konuşmasına şöyle devam etti:

"AKP zihniyetinin gerçek bir görüntüsüdür. Sayın Başbakanın Bakanlarının Alevilik Aliyi sevmekse ben Aleviyim sözlerinin ne kadar boş ve samimiyetten uzak olduğunu gösteren bu görüntü kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu görüntü bizim tarafımızdan çok önceleri görülen ama makyajla saklanan bir maskenin dışa vurumudur.

Bugün yasta olan tüm Alevi vatandaşlarımızın yası Muharrem aylarındaki üzüntülerini ve yaslarını yürekten paylaşıyorum.

Hazreti Ali ve oğlu İmam Hüseyinin mazlumluğu direnişin ve adeletin sembolüdür. AKP nin bu dar ayrılıkçı ve inançlara saygısız anlayışını kınıyorum…"(Gerçekgündem)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.