Dolar 34,2555
%0.1
Euro 37,5486
%0.19
Altın 2.872,220
%0.09
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ANEDER: Aileler ve okul idareciler yılsonu partileri konusunda dikkatli olmalı

ANEDER: Aileler ve okul idareciler yılsonu partileri konusunda dikkatli olmalı

Sivil toplum kuruluşları ve eğitimciler, yılsonu partisi veya mezuniyet balosu adı altında düzenlenen etkinliklerin öğrencilerin alkol, sigara ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkla bulaştığı ortamlar haline geldiği konusunda uyarıda bulundu....

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 18:00
Sivil toplum kuruluşları ve eğitimciler, yılsonu partisi veya mezuniyet balosu adı altında düzenlenen etkinliklerin öğrencilerin alkol, sigara ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkla bulaştığı ortamlar haline geldiği konusunda uyarıda bulundu.

Anadolu Eğitimciler Derneği (ANEDER) Başkanı İbrahim Turan, mezuniyet törenleriyle ilgili yaptığı açıklamada velileri ve okul idarecilerini daha dikkatli olamaya davet etti. Turan, “Okulların tatil sürecine girdiği bu zamanda bilhassa son sınıf öğrencilerinin uyguladığı ara sınıflarda da görülen mezuniyet veya yılsonu partilerine izin verirken veliler ve okul idarecilerinin dikkatli olması gerekir. Çünkü bu tür etkinliklerin veli, öğretmen ve idarecilerin kontrolü dışında olması durumunda çocuklarımız ve gençlerimizin sigara, alkol, uyuşturucu vb kötü alışkanlıkların pençesine düşme ihtimalinin yüksek olduğunu, sonradan telafisi mümkün olmayan zor durumlarla karşılaşılabiliriz.” dedi.

Alkolünde etkisi ile toplumu derinden etkileyebilecek gayri ahlaki bir takım durumlarında oluşabileceğini gözden kaçırılmaması gerektiğini ifade eden Turan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’in bu konuyla ilgili yayınladığı genelgeye de işaret etti. Turan, “MEB genelgesinde; ‘Gençlerin hayatında unutamayacağı bir gün olan mezuniyet programları, okul ortamında öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımı sağlanarak yapılmalı. Kültürel ve sportif etkinliklerle zenginleştirilmeli. Bu tür faaliyetler, okul ve aile birlikleri işbirliğiyle okul idarelerince gerekli tedbirler alınarak başka mekanlar yerine eğitim kurumlarında düzenlenmeli. Kıyafet ve diğer harcamalar bakımından velileri, ekonomik sıkıntıya sokacak uygulamalardan kaçınılmalı.’ şeklinde belirtilmesine rağmen genelgenin belirttiği şartlara uymayan ortamlarda ve şekilde yapıldığı görülmektedir.” şeklinde konuştu.

Turan, milletin geleceğinin emanet edileceği gençlerin bir takım şer odaklarının kucağına atmamak ve geleceğe en güzel şekilde hazırlamak için hayatın tüm süreçlerinde olduğu gibi mezuniyet veya yılsonu partileri adı altında yapılacak etkinliklerde de okul idarecileri ve velilere büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.