Dolar 32,5496
%0.11
Euro 35,0859
%0.32
Altın 2.466,550
%1.27
Bist-100 10.682,00
%2.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AOÇ’ye Amerika da saray inşa edecek

AOÇ’ye Amerika da saray inşa edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1150 odalı Ak Saray’ının bulunduğu AOÇ arazisinde bir de ABD Büyükelçiliği yükselecek.

  • Ege Postası
  • 23.12.2014 - 09:57
TOKİ ile ABD arasında protokol imzalandı Ancak Mimarlar Odası detaylarını sorunca “çok gizli” denilerek bilgi verilmedi.

Ankara­’da, ‘Ak Sa­ra­y’­ın ya­pı­mıy­la uğ­ra­dı­ğı tah­ri­bat önem­li bo­yut­la­ra ula­şan Ata­türk Or­man Çift­li­ği ara­zi­si­ne ABD Bü­yü­kel­çi­li­ği de ya­pı­la­cak. AB­D’­nin, An­ka­ra Bü­yü­kel­çi­li­ği­’ne 1 Şu­bat 2013’te­ki can­lı bom­ba sal­dı­rı­sı­nın ar­dın­dan da­ha gü­ven­li ve ge­niş bir ara­zi­ye ta­şın­mak için baş­lat­tı­ğı ha­zır­lık, AOÇ ara­zi­siy­le ta­mam­lan­dı. ABD Bü­yü­kel­çi­li­ği, iki yıl­dır sü­ren tar­tış­ma­lar­la il­gi­li ola­rak “Sa­tı­şa iliş­kin sü­reç, arazinin sahibi TO­Kİ­’ye so­rul­ma­lı­dı­r” açık­la­ma­sın­da bu­lun­muş­tu.

ŞEH­RİN EN PA­HA­LI BÖL­GE­SİNDE…

Şeh­rin en pa­ha­lı böl­ge­sin­de ka­lan 6 bin 400 met­re­ka­re­lik AOÇ ara­zi­si için TO­Kİ ve ABD Bü­yü­kel­çi­li­ği ara­sın­da im­za­la­nan pro­to­ko­lün de­tay­la­rı­nı öğ­ren­mek için Mi­mar­lar Oda­sı An­ka­ra Şu­be­si dev­re­ye gir­di. TO­Kİ­’den bil­gi edin­me kap­sa­mın­da pro­to­kol ta­lep edil­di. An­cak TO­Kİ, “Çok giz­li­” ol­du­ğu ge­rek­çe­siy­le bil­gi ver­me­di. Bu­na kar­şı açı­lan da­va ise “Ö­zel du­rum­la­r” ge­rek­çe­siy­le red­de­dil­di. Mi­mar­lar, tem­yiz yo­lu­na baş­vu­ra­cak. Ara­zi, 1983’te Ga­zi Üni­ver­si­te­si­’ne “tıp fa­kül­te­si bi­na­sı” yap­ma­k” ko­şu­luy­la verilmiş an­cak 2010 yı­lın­da TO­Kİ­’ye devredilmişti.(SÖZCÜ)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.