Dolar 32,6610
%0.32
Euro 35,4440
%0.42
Altın 2.509,730
%1.72
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ASDER, Çözüm Süreci'yle ilgili Güneydoğu'ya heyet gönderiyor

ASDER, Çözüm Süreci'yle ilgili Güneydoğu'ya heyet gönderiyor

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER), Çözüm Süreci'yle ilgili olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gidecek. ASDER Genel Merkezi'ni temsilen bir heyet, çözüm sürecinde askerin rolünü anlatmak ve süreç ile ilgili gözlemlerde bulunmak üzere...

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 16:07
Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER), Çözüm Süreci'yle ilgili olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gidecek.

ASDER Genel Merkezi'ni temsilen bir heyet, çözüm sürecinde askerin rolünü anlatmak ve süreç ile ilgili gözlemlerde bulunmak üzere 24-26 Nisan 2013 tarihlerinde Diyarbakır, Mardin ve Batman illerini kapsayan bir ziyaret gerçekleştirecek. Heyette, ASDER Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Hacımustafaoğulları, M. Abdullah Kaplan, Genel Sekreter Yardımcısı Osman Kaçmaz, ASDER Ankara Şube Mütevelli Üyesi Mehmet Yavuz Ay ile ASDER Ankara Şube Genel Sekreteri Kerim Sürel yer alacak.

Ziyaret kapsamında bölgedeki sivil toplum kuruluşları ile görüşecek olan heyet, barolar, Özgür-Der, İHD, Mazlum-Der, Ticaret Sanayi Odası, MÜSİAD ve bölgedeki kanaat önderleri ile de görüş alışverişinde bulunacak.

Türkiye'nin bütün bölgelerini ve kesimlerini derinden etkileyen terör sürecinde askerlerin olumsuz bir algıya sebep olduğuna dikkat çeken ASDER, "Yeniden inşa edilecek kardeşlik hukukunun gerçekleşmesinde askerin yeni ve etkin bir rol üstlenmesi gerekmektedir. ASDER olarak milletin değerleriyle barışık ve saygılı yeni bir bakış açısına ihtiyaç duyduğumuzu düşünüyoruz. Ziyaret süresince toplumla barışması gerektiğine inandığımız askerin olması gereken yeni hareket tarzını bölge dinamikleri ile paylaşmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.