Dolar 34,1035
%0.05
Euro 37,9671
%0.17
Altın 2.823,410
%0.26
Bist-100 9.758,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ASKİ yüksek teknolojiyle hizmet veriyor

ASKİ yüksek teknolojiyle hizmet veriyor

Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, delgi sistemiyle zeminin altından 129 metre yağmur suyu sistemini geçiriyor.Çalışmanın yapıldığı Turgut Özal Bulvarı’ndaki Hayvan Hastanesi’ne giden Büyükşehir Belediyesi Başkan...

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 14:03
Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, delgi sistemiyle zeminin altından 129 metre yağmur suyu sistemini geçiriyor.

Çalışmanın yapıldığı Turgut Özal Bulvarı’ndaki Hayvan Hastanesi’ne giden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “En son teknolojiyle Adanalılara hizmet götürüyoruz.” dedi.
Bölgedeki çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Zihni Aldırmaz, “Delgi metoduyla metronun altından 129 metre delerek yağmur suyu sistemini geçiriyoruz. Süleyman Demirel Bulvarı’ndan gelen yağmur suyu hattı 129 metre ileride ana kolektöre bağlanıyor. Hem yağmur suyu ile pis suyu ayırıyoruz hem de yağmur suyu baskınını önlüyoruz. Eşmeden, kazmadan 129 metre metronun altından geçerek bağlantı yapıyoruz. Eskiden kazma kürekle eşilir, trafik durdurulur çalışma yapılırdı. Şimdi yerin altından delgi sistemiyle çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeni bir teknoloji üzerinde de çalışıldığını anlatan Zihni Aldırmaz şöyle devam etti: “Bu yeni teknoloji ile 30 metre genişliğinde 350 metre uzunluğunda tüneller delgi metoduyla açılabilecek. Tren hatları ve otobanların altından bu teknoloji ile geçeceğiz. Türkiye’de müteahhittik lider konumda. Müteahhitlerimiz yurt dışında uyguladıkları sistemleri artık ülkemize de getiriyorlar. Adana’da bu sistemi kullanacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.