Dolar 34,2298
%-0.04
Euro 37,5110
%-0.34
Altın 2.877,000
%-0.34
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ATO‘dan büyüme açıklaması: Ekonomiyi verimliliğe dönüştürmeliyiz

ATO‘dan büyüme açıklaması: Ekonomiyi verimliliğe dönüştürmeliyiz

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Türkiye‘nin ilk çeyrekte yüzde 3 büyümesi ile ilgili olarak “Bundan böyle ekonomiyi verimliliğe dönüştürmeliyiz.” dedi.Salih Bezci, büyüme ile ilgili yaptığı açıklamada büyüme rakamının...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 13:34
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Türkiye‘nin ilk çeyrekte yüzde 3 büyümesi ile ilgili olarak “Bundan böyle ekonomiyi verimliliğe dönüştürmeliyiz.” dedi.


Salih Bezci, büyüme ile ilgili yaptığı açıklamada büyüme rakamının Türkiye’nin geleceği için olumlu bir sinyal olduğunu vurguladı. Bezci, “2012 büyümesi planlanandan daha gerilerde oldu. Şu aşamada rakamlar büyüme konusunda umut verici. İnşallah 2013 planlandığı gibi yüzde 4 seviyesinde bir büyümeyle kapatılır.” ifadelerini kullandı.

Bezci, dün açıklanan Sanayi Üretim Endeksi verilerinin büyüme için iyimser olmaya imkan verdiğini belirtti. Bezci, şunları kaydetti:

“Rakamlar büyüme konusunda bir iyimserlik işaret ediyor. Avrupa’da bunalımın etkileri tamamen geçmiş değil ancak iyileşmeye girilmesi bizim de sanayi üretimimizin artışına imkan verecek. Türkiye’de ekonomiyi etkileyen yapısal sorunların aşılması için senelerden bu yana çalışmalar yürütüldü. Ekonomik istikrar, siyasi istikrarla da yakından ilgili. Türkiye’nin hedeflediği gibi 2023‘te dünyanın ilk 10’u arasına gireceğine inanıyoruz ve özel sektör olarak bu hedefe yönelik çalışmalarda bulunacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.