Dolar 34,1553
%-0.13
Euro 37,8070
%-0.06
Altın 2.917,980
%-0.19
Bist-100 8.898,00
%-1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Abide-i Hürriyet Parkı hizmete girdi

Abide-i Hürriyet Parkı hizmete girdi

Çevre düzenlemesi tamamlanan Abide-i Hürriyet Parkı’nın açılışı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta, Gezi Parkı’ndan sökülen 5 ağacın da Abide-i Hürriyet Parkı’na...

  • Ege Postası
  • 02.09.2013 - 12:41
Çevre düzenlemesi tamamlanan Abide-i Hürriyet Parkı’nın açılışı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta, Gezi Parkı’ndan sökülen 5 ağacın da Abide-i Hürriyet Parkı’na dikildiği belirtildi.

Çağlayan’da çevre düzenlemesi tamamlanan Abide-i Hürriyet Parkı’nın açılışına Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Adalet Komisyonu Başkanı Sabri Bayındır, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fehmi Tosun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cihan Kansız, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz ve çok sayıda davetli katıldı.

Parkın açılışının herkese hayırlı olmasını temenni eden Başkan Topbaş, “ Türkiye’nin en büyük adliyesinin önündeyiz. Geçmişte yapılmış olan Abide-i Hürriyet Parkı’nın yeniden düzenlemesini yaptık ve bu parkı adliyemize tahsis ettik. 17 bin 60 metre civarındaki bu alanı çiçeklendirdik, yeşillendirdik ve adliyemize yakışan bir park oldu.” dedi.

Adliye yanında olan Abide-i Hürriyet Parkı’nın belediye tarafından çevre düzenlesi yapılarak yeniden kazandırıldığını belirten BaşsavcıTuran Çolakkadı da “Bu parkta ki anıtlar çok geçmişe dayanıyor. Burada yer alan anıt ateş alan bir top sembolünde daha sonra Talat Paşa ve Enver Paşa’da bu parkta bulunmuş. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu arada, çevre düzenlemesi tamamlanan Abide-i Hürriyet Parkı’na Gezi Parkı’ndan sökülen 5 ağacın da dikildiği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.