Dolar 34,1870
%0.02
Euro 38,0379
%-0.15
Altın 2.907,430
%0.4
Bist-100 9.674,00
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Açık alanda yaşam mücadelesi veren Suriyeliler zorda

Açık alanda yaşam mücadelesi veren Suriyeliler zorda

Açık alanda hayat mücadelesi veren Suriyeli aileler seslerini duyurmaya çalışıyor. Sonbaharın gelmesiyle birlikte yağmurla da mücadele etmeye başlayan aileler yaşadıkları olumsuz duruma dikkat çekmek için Gaziantep'in Nizip ilçesinde kaymakamlığa...

  • Ege Postası
  • 23.09.2013 - 09:52
Açık alanda hayat mücadelesi veren Suriyeli aileler seslerini duyurmaya çalışıyor. Sonbaharın gelmesiyle birlikte yağmurla da mücadele etmeye başlayan aileler yaşadıkları olumsuz duruma dikkat çekmek için Gaziantep'in Nizip ilçesinde kaymakamlığa doğru yürüyüş yaparak tepkilerini dile getirdiler.

Konuyu yerinde incelemek üzere Nizip'e giden Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Sabri Sayan, yönetim kurulu üyeleri sığınmacılar, ilgililer ve çevredeki vatandaşlarla görüşerek Suriyelilerin durumu hakkında bilgi aldı. Nizip'te, 115 Suriyeli aileni Ganime Hatun Camii'nin yanındaki parkta, 25 ailenin de müftülük binasının yanındaki parkta hayata tutunmaya çalışıyor. Suriyeli ailelerin kamplara yerleştirilmesi gerektiğini belirten yetkililer, “Nizip halkının desteğiyle yaşamlarını sürdüren bu ailelerin hali yürek parçalıyor." dedi.

Sığınmacılar, resmi kurumlardan herhangi bir yardım almadıklarını ifade ederken, ağaçlar arasına gerdikleri ipler ve üzerine astıkları bezlerle kendilerine korunak yapmaya çalışıyor. Yere atılan kilimler üzerine yatan Suriyeliler ilkel ocaklarda yemek yapıyor. Caminin tuvalet ve lavabolarını kullanan göçmenler bir kampa yerleştirilmeyi bekliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.