Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Acun'un amcası sigarayı bırakıp zararlarını anlatmaya başladı

Acun'un amcası sigarayı bırakıp zararlarını anlatmaya başladı

Erzurum'da emekli öğretmen ve 25 yıllık sigara tiryakisi Nazmi Ilıcalı, günde 6 paket sigara içerken, iradesiyle sigarayı bıraktı. Acun Ilıcalı'nın amcası olan Nazmi Ilıcalı, şimdi kendisi gibi emekli bir arkadaşıyla öğrencilere sigaranın...

  • Ege Postası
  • 08.06.2013 - 11:20
Erzurum'da emekli öğretmen ve 25 yıllık sigara tiryakisi Nazmi Ilıcalı, günde 6 paket sigara içerken, iradesiyle sigarayı bıraktı. Acun Ilıcalı'nın amcası olan Nazmi Ilıcalı, şimdi kendisi gibi emekli bir arkadaşıyla öğrencilere sigaranın zararlarını anlatıyor.

Emekli öğretmen ve organik tarım uzmanı 62 yaşındaki Nazmi Ilıcalı 25 yıllık sigara tiryakisiydi. 1980 askeri darbesinin hemen sonrasında stresten sigaraya başlayan Ilıcalı, son 5 yıldır günlük 6 paket sigara içiyordu. O kadar ki ev içinde elinde küllük yerine hamam tası ile dolaştığını anlatan Ilıcalı, uçakta bile sigara içtiğini anlatıyor. 1991 yılında bir akrabasının cenaze törenine katılmak üzere uçakla İstanbul'a giderken içtiği sigara nedeniyle 4 bin lira para cezasına çarptırılan Ilıcalı, bunu ödemeyi de unutunca faiziyle birlikte 10 bin lira ceza ödemiş.

Bulunduğu kapalı ortamlarda sigara içen tek kişi olması nedeniyle utanan ve küçük bir soğuk algınlığı geçirmesinin ardından, "Artık içmeyeceğim" diyerek sigarayı bırakan Ilıcalı, başkalarının, özellikle de öğrencilerin sigara içmemesi için kendisine durumdan vazife çıkartmış. Ilıcalı, sık sık dinlenmek, temiz hava almak ve rahatlamak için gittiği Erzurum Botanik Park'ta öğrencilere ve sigara içenlere ikazda bulunmayı ihmal etmiyor.

Bir kamu kuruluşundan emekli olan 55 yıllık tiryaki 67 yaşındaki Yusuf Öztaş da 2 ay önce sigarayı bırakmış. Taksicilik yaparak geçimini temin eden Öztaş, boş zamanlarında Ilıcalı ile birlikte Botanik Park'ta dolaşıp sigara içenleri uyarıyor. Sigara içtikleri günlerle ilgili hatıralarını paylaşan Ilıcalı ile Öztaş, tütün içtikleri günleri 'maddi ve manevi kayıp yıllar' olarak nitelendiriyor. Öztaş, sigarayı bırakmakla kendisine iyilik yaptığını dile getirerek, "Sigaranın bir menfaatini görmedim. Aldatıcı, maddi ve manevi faydası yok, zararları çok." diyor.

Ilıcalı ise parkı ziyarete gelen bir grup öğrenciye kendisinin de emekli öğretmen olduğunu ve sigarayı bıraktığını söylüyor. Çocuklardan da sigara içmemelerini isteyen Ilıcalı, söz almayı ihmal etmiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.