Dolar 34,2274
%-0.05
Euro 37,4769
%-0.43
Altın 2.871,090
%-0.55
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adanan Menderes kabri başında anılıyor

Adanan Menderes kabri başında anılıyor

Türk siyasi hayatının darbe ile yönetimden indirilerek idam edilen tek Başbakanı Merhum Adnan Menderes, idam edilişinin 52. yıl dönümünde Topkapı'daki anıtmezarı başında anılıyor. Demokrat Parti tarafından düzenlenen ilk anma törenine...

  • Ege Postası
  • 17.09.2013 - 10:57
Türk siyasi hayatının darbe ile yönetimden indirilerek idam edilen tek Başbakanı Merhum Adnan Menderes, idam edilişinin 52. yıl dönümünde Topkapı'daki anıtmezarı başında anılıyor. Demokrat Parti tarafından düzenlenen ilk anma törenine katılan partinin Genel Başkanı Gültekin Uysal, Menderes'i görevden alan anlayışın eşkıyalık hareketi olduğunu söyledi.

Sabah saatlerinden itibaren Topkapı'daki anıtmezar vatandaşların akınına uğradı. Menderes ile birlikte bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın da kabirlerinin bulunduğu anıtmezarda ilk program Demokrat Parti (DP) tarafından yapıldı. Genel Başkan Uysal, partililerle birlikte geldiği anıtmezarda Menderes , Zorlu ve Polatkan'ın kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

Partililere hitap eden Uysal, Menderes'in ülke yönetimini demokrasiyle taçlandırdığını ve buna karşı gelenlerin ülkeye deli gömleği giydirmeye çalıştığını söyledi. Uysal, Menderes'i görevden alan anlayışa karşı "Bu bir eşkıya hareketidir. Bu anlayışa karşı milletimiz hep fenafil millet olmuş, milletimiz her daim billurlarmış abidelerin ismi olarak burada yatan abide şahsiyetlerimiz başta Menderes'in şahsında milletin değerleriyle hem hal olmuş, millete baktığında kendisini gören bir anlayışın temsilcisi olarak bir kez daha idraklerimizi tazelediğimiz bir gündeyiz" dedi.

DP'lilerle birlekte çok sayıda vatandaş da anıtmezara gelerek dua etti. Anıtmezardaki resmi program ise saat 11.00'da başlayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.