Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adana’nın ileri gelenleri Gezi Parkı eylemlerinin bitirilmesi için toplandı

Adana’nın ileri gelenleri Gezi Parkı eylemlerinin bitirilmesi için toplandı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, son günlerdeki eylemlerle ilgili şehrin ileri gelenleriyle toplantı yaptıklarını ve bu günden itibaren olayların sona ereceğine inandığını söyledi. Vali Coş, Valilik Toplantı Salonu’nda, AK Parti İl Başkanı...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 14:25
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, son günlerdeki eylemlerle ilgili şehrin ileri gelenleriyle toplantı yaptıklarını ve bu günden itibaren olayların sona ereceğine inandığını söyledi.

Vali Coş, Valilik Toplantı Salonu’nda, AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, CHP İl Başkanı Orhan Sümer, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, azalar ve şehrin ileri gelenleriyle toplantı yaptı. Taksim Gezi Parkı olaylarına destek amacıyla Adana’da yapılan eylemlerin değerlendirildiği toplantı sonrasında bir açıklama yapan Vali Hüseyin Avni Coş, “Son günlerde şehrimizde meydana gelen olayları masaya yatırmak ve bu konunun barışçıl bir şekilde halledilmesi, sorunların ortadan kaldırılması hususunda bir toplantı yaptık. Bu çalışma toplantısı verimli geçti. Problemlerin kaynaklarını zaten biliyoruz. Bunların çözümü ve daha önce olduğu gibi birlik beraberlik içinde devam eden ilişkilerin yine karşılıklı güven ortamında sürmesi için sağduyunun gösterilmesi, bu konuda toplumu gerebilecek, tahrik edecek yaklaşımlardan kaçınılması için görüş birliğinde vardık.” dedi.

Olayların bitmesi için hep birlikte hareket edeceklerini vurgulayan Vali Coş, “Bu konuda hep beraber hareket edeceğiz. Güvenlik kuvvetlerimiz de devletimizin ilgili birimleri de siyasi partilerimiz, vakıflarımız, derneklerimiz özetle hepimiz bu meselede dikkatli olunması, sağduyulu yaklaşılması, provokatörlere meydan ve mahal tanınmaması konusunda dikkatli olacağız. Adana’da inanç, mezhep veya etnik farklılıklara dayalı olarak birlik ortamını, vatandaşlık hukukunu ihlal edecek kişiler olursa bunlara fırsat vermemek ve bunların ekmeğine yağ sürmemek için büyük bir mutabakat içinde toplantımızı gerçekleştirdi. İnşallah Adana’da bu günden sonra her hangi bir gerilim ve olay olmayacak. “ şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.