Dolar 34,2499
%0.03
Euro 37,6470
%0.04
Altın 2.928,780
%0.25
Bist-100 9.138,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adli yıl açılış töreni başladı

Adli yıl açılış töreni başladı

2016-2017 Adli Yıl açılış töreni Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

  • Ege Postası
  • 01.09.2016 - 10:40

Tören, İstiklal Marşı ile başladı. Adli Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in konuşmasının satır başları şöyle:

 Adli yılın açılışında yapılan bu tören Yargıtay’a özgü olmayıp, ülkemizde adli yılın açılışını temsil etmektedir. Yargının sorunlarının dile getirildiği bir platform olmaktadır.

15 Temmuz darbe girişimi devletin tüm kurumlarında olduğu gibi yargıda da önemli sarsıntılar meydana getirmiştir. Bütün bunlara rağmen her türlü fedakarlığa hazır olduğumuzu, daha çok çalışacağımızı Türk Milleti’nin huzurunda dile getirmek istiyorum. Yargıtay’da görev yapan, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

Bu coğrafyada yaşayan insanlar arasında kültürel çeşitlilik bir dezavantaj değil bir zenginliktir. Teröre karşı duran bölge halkının duruşunu takdirle karşılıyoruz. 15 Temmuz 2016 tarihindemilli birlik ve demokrasimize, insanı insan yapan tüm ortak değerlere yönelik FETÖ terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıyı kınıyorum. Bu sadece ülke yönetimini ele geçirmeye yönelik değildir. Polisin polisle, askerin askerle çatışmasını ve sonu gelmeyecek bir çatışmayı amaçlayan bir saldırıdır. Türkiye’nin 40 yıl dahi geçse bitmeyecek ve cumhuriyetin bütün kazanımlarının yok olmasını sağlayacak bir eylemdir. Türkiye’nin bazı Afrika ülkelerinde görüldüğü gibi her gün onlarca kişinin öldüğü bir can pazarına dönüşmesine yol açabilecektir. Kamu düzeninin belki bir daha geri dönmeyecek şekilde bozulmasına neden olabilecek bir saldırıdır. Bu hain örgütün tüm destekçilerini etkisiz hale getiremezsek gelecekte de benzer saldırılara maruz kalabiliriz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.