Dolar 34,0357
%-0.15
Euro 37,9847
%0.22
Altın 2.819,730
%0.12
Bist-100 9.765,00
%0.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adliye önünde eylem yapan gruba müdahale

Adliye önünde eylem yapan gruba müdahale

Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi bir grup, cezaevinde bulunan ve hasta olduğu ileri sürülen Kemal Avcı'nın tahliye edilmesi için adliye önünde eylem yaptı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis müdaha etti. TAYAD üyesi...

  • Ege Postası
  • 27.08.2013 - 16:29
Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi bir grup, cezaevinde bulunan ve hasta olduğu ileri sürülen Kemal Avcı'nın tahliye edilmesi için adliye önünde eylem yaptı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis müdaha etti.

TAYAD üyesi yaklaşık 20 kişi, saat 13.00'de Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Tutuklu bulunan arkadaşları Kemal Avcı'nın kanser hastası olduğunu belirten ve tahliyesini isteyen grup, bu konuda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, açıklama yapmalarının yasal olmadığını belirterek dağılmaları konusunda gruba uyarıda bulundu.

Eylemcilerin adliye önünde pankart açan guraba çevik kuvvet ekipleri ile sivil polis memurları müdahale etti. Müdaha sırasında polisle göstericiler arasında arbede yaşandı. Gözaltına alınan eylemciler polis araçalarına bindirildi. Bir süre sonra tekrar serbest bırakılan grup, yeniden oturma eylemine başladı. Grup, yaklaşık 20 dakika boyunca Kemal Avcı'nın serbest bırakılması için sloganlar attı. Tahliye dilekçesini adliyeye veren avukatların gelmesinden sonra grup kıs bir basın açıklamasının ardından dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.