Dolar 34,2519
%0.04
Euro 37,6058
%-0.07
Altın 2.925,550
%0.14
Bist-100 9.162,00
%0.58

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Afrika'ya sandalet, Kıbrıs'a babet

Afrika'ya sandalet, Kıbrıs'a babet

İZMİR'de 10- 13 Ocak'ta düzenlenen Ayakkabı Yaz Fuarı'na yedi ülkeden alım heyeti geldi. Araplar ve Afrikalılar sandaleti, Iraklı tüccarlar abiyeyi, Kıbrıslılar babeti, İsrailliler ise erkek deri ayakkabıları tercih etti.

  • Ege Postası
  • 15.01.2013 - 14:13
İZMİR- İzmir'de 134 katılımcıyla Kültürpark'ta 10-13 Ocak'ta düzenlenen Ayakkabı Yaz Fuarı, sanayicinin yüzünü güldürdü. Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Başkanı Erdal Durmaz, bu yılki fuarın son dört yılın en iyi fuarı olduğunu belirterek, katılımcıların memnun ayrıldığını anlattı.

EGEAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Lütfü Kadan ise yedi ülkeden gelen alım heyetlerinin tercihlerinin farklı olduğunu vurgulayarak özellikle Afrikalıların alımlarının yüksek olduğuna dikkat çekti. Kadan, Araplar ve Afrikalıların sandaleti, Iraklı tüccarların abiyeyi, Kıbrıslıların babeti, İsraillilerin ise erkek deri ayakkabıları tercih ettiğini söyledi. Fuara katılan yerli tüccarlar ise temkinli davrandı. İç piyasada daha çok babet ve spor ayakkabıya ilgi gösterildi. Kadan, "İç piyasa durgun olduğu için tüccar da uzun vadeli alım yapmadı. Alımlarını bahar aylarına yönelik gerçekleştirdi" dedi.

ZIMBALI AYAKKABILAR TERCİH EDİLDİ

Gömlek, ceket ve çantalarda başlayan zımba modası ayakkabıya da yansıdı. Babet, loufer, topuklu ayakkabıların yanı sıra botlarda da kullanılan zımba detayı, 2013 yılına damgasını vuracak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.