Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Afyonkarahisar’ın emniyet kemeri başarısı kitaplaşacak

Afyonkarahisar’ın emniyet kemeri başarısı kitaplaşacak

Afyonkarahisar’da yapılan çalışmalar sonrasında elde ettiği emniyet kemeri takmadaki başarısı tez haline getirilerek kitaplaştırılacak.Dünya Sağlık Örgütü Temsilcisi Connie H. Hoe, emniyet kemeri takma oranı yüzde 7'den yüzde 60 civarına...

  • Ege Postası
  • 25.06.2013 - 13:08
Afyonkarahisar’da yapılan çalışmalar sonrasında elde ettiği emniyet kemeri takmadaki başarısı tez haline getirilerek kitaplaştırılacak.

Dünya Sağlık Örgütü Temsilcisi Connie H. Hoe, emniyet kemeri takma oranı yüzde 7'den yüzde 60 civarına yükselen Afyonkarahisar’da incelemelerde bulundu. Johns Hopkins Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü temsilcisi olan Connie H. Hoe, incelemelerinin ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Balkanlıoğlu, Dünya Sağlık Örgütü'nün ‘Güvenli Trafik Projesi’ uygulamasında metropol il olarak Ankara ve taşra il olarak da Afyonkarahisar’ın pilot bölge olarak seçildiğini söyledi. Bu aşamadan sonra resmi kurum ve kuruluşlarla toplantılar yaptıklarını belirten Balkanlıoğlu, aldıkları birtakım kararları titizlikle uyguladıklarını belirtti.
Balkanlıoğlu, başta kendisi ve belediye başkanı olmak üzere kemer takarak kamuoyunda bir farkındalık oluşturduklarını, kemer takmayan trafik polislerine dahi ceza yazıldığını kaydetti. Balkanlıoğlu, çeşitli eğitim çalışmaları düzenlediklerini, broşürler dağıtıldığını ve smülatör araçlarıyla halka uygulama yaptırıldığını, kemer uygulamalarının düzenli olarak artırıldığını dile getirdi.

Balkanlıoğlu, “Emniyet kemeri takmayanlara cezalar uygulanıyordu. Ama kontrollerin akabinde öncelikle uyarma ve bilgilendirmeler yapıldı. 2 hafta süren tüm bilgilendirme ve uyarılara rağmen emniyet kemeri takmayanlara ceza işlemi uygulandı. Yapılan uyarılar arasında emniyet kemerini kullanmayanlara uygulanan ceza işleminin sadece insan hayatının korunması olduğu konusu kişilere aktarıldı. Hatta sloganlarımızdan biri de ‘Emniyet Kemeri Sizi Hayata Bağlar’ şeklindeydi.” dedi. Balkanlıoğlu, yapılan çalışmalar sonrasında kemer takma oranlarının yüzde 7’lerden yüzde 60’lara kadar çıktığını anlattı.

Connie H. Hoe da inceleme ve çalışmalarıyla ilgili bir tez hazırlayacağını ve bunu kitap haline getireceğini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.