Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ağır metaller çocukların zihin gelişimini olumsuz etkiliyor

Ağır metaller çocukların zihin gelişimini olumsuz etkiliyor

İzmir’de Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, midye satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Toplanan midyeleri imha eden ekipler, özellikle sıcak havalarda ve hijyenik olmayan şartlarda yapılan yiyecek satışlarına müsaade etmeyeceklerini...

  • Ege Postası
  • 03.08.2013 - 10:29
İzmir’de Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, midye satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Toplanan midyeleri imha eden ekipler, özellikle sıcak havalarda ve hijyenik olmayan şartlarda yapılan yiyecek satışlarına müsaade etmeyeceklerini belirtti. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da Zabıta Müdürlüğü’nün, açıkta yiyecek satan seyyarlara yönelik kontrolleri arttırdığını belirterek, “Kimsenin, halkın sağlığıyla oynamasına müsaade edemeyiz. Bu konuda denetimler artırılacaktır.” dedi.

Midyelerin sağlığa etkisi hakkında bir açıklama yapan Dr. Mahmut Hürkan Çelikkanat ise, “Özel olarak yetiştirilmemiş ve toplanmamış midyeler, içerdikleri ağır metaller (kurşun, civa) ve parazitler nedeniyle çok ciddi tehlike arz etmektedir. Parazitler de ciddi hastalıklara neden olabilmektedir.” şeklinde konuştu. Hijyenik şartlarda hazırlanmamış her türlü gıda maddesinin sağlık açısından zararlı olduğunu vurgulayan Dr. Çelikkanat, özellikle çocukların büyük risk altında olduğunu belirtti. Çelikkanat, “Ağır metaller çocukların zihinsel gelişimini olumsuz etkilemekte, parazitler ise ciddi hastalıklara neden olabilmektedir. Şiddetli karın ağrısı, ishal, bulantı, kusma gibi şikayetler olabilir. Çocuklarımız bu tür kötü etmenlerden, yetişkinlere göre çok daha çabuk etkilenmektedir. Ailelerimizden isteğimiz, çocuklarına yapımından emin olmadıkları gıdaları yedirmemeleri ve onlara bu konuda eğitim vermeleri. Çocuklar da sokaktan, bilmedikleri yerlerden ve ailelerinin izni olmadan yiyecek maddesi tüketmemeli.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.