Ağız kokusu nasıl giderilir'
Ağızdaki çirkin kokuya ağız kokusu denir. Ağız kokusu bazı hastalıkların işaretçisi olabilir. Diş doktoruna gidip muayene olup bunun altındaki yatan nedir öğrenilmelidir.
- Ege Postası
- 07.06.2017 - 10:28
Ağız kokusu, farkına varmadığınız ama etraftakiler tarafından uyarıldığında utanılan bir durumdur. Ağız kokusunu genellikle avucu ağıza götürüp, koklayınca anlaşılır. My Nova Ağız ve Diş Sağlığı polikliniği, ağız kokusu için tedavi hizmeti vermektedir. Ağız kokusunu gidermek hiçte zor değildir. Ağız kokusu sürekli ya da ara ara görülür. Ağız kokusu, ağızdaki bakterilerden meydana gelir, bir de başka rahatsızlıklardan dolayı olur. O yüzden sebebini, diş doktoruna gidip öğrenilmesi gerekir.
Ağız Kokusunun Sebepleri
Diş çürükleri ve diş eti rahatsızlıkları ağız kokusuna sebeptir. Dişlerin arasında, dilin üstünde kalan yiyecek artıkları ağız içinde bakteriler oluşturarak ağız kokusuna sebeptir. Kişi protez kullanıyorsa ve çok iyi temizlenmezse, ağız kuruluğu, yenilen yiyecekler ( soğan, sarımsak ), nefesin kötü kokmasına yol açar. Sigara, alkol ve başka rahatsızlıklar; örneğin akciğer kaynaklı enfeksiyonlar, şeker hastalığı, böbrek rahatsızlıkları sonucu ağız kokusuna sebeptir. Mutlaka diş doktoruna gidilmelidir. İzmir Karşıyaka’da hizmet veren Mynova.org ağız kokusu şikayetleri içinde tedavi sürecini belirleyebilir.
Ağız Kokusu Nasıl Giderilir'
-Dişler günde iki kez fırçalamak; diş macununu florürlü tercih edin. Düzenli bir şekilde fırçalandığında ağız kokusunu gidermede tercih edilir.
-Gargara kullanmak; gargara ağıza ferahlık verir ve rahatlatır. Yatmadan önce kullanılması uygundur.
-Diş fırçasını yenilemek; fırça kıllarının yumuşak olmasına dikkat edilir ve üç ayda bir yenilenir.
-Dili fırçalamak; diş fırçalarının arka kısmı dil için üretiliyor. Dişlerinizi fırçalarken dili fırçalamak ağız kokusunu giderecektir.
-Doktor kontrolüne gitmek; düzenli olarak gidilmesi gerekir.
-Sakız çiğnemek; ağızın kuruluğunu giderir ve tükürük bezlerini çalıştırır.
-My Nova Diş Polikliniği bol bol su içmenizi önerir. Su içmek; vücudun susuz kalmasını önler. Ağızdaki bakterileri temizler.
-Beslenmeye dikkat etmek; fazla abur cubur yenmemeli, meyve tercih edilmelidir. Şekerli yiyecekler diş çürümesine neden olur.
-Sigarayı bırakmak; ağız kokusunun başlıca nedenleri arasındadır. Eğer kişi tiryaki ise sigara içtikten sonra bol su içmeli ve dişlerini fırçalamalıdır.
Yorum Yazın