Dolar 34,2529
%0.04
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.909,020
%-0.43
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencileri kampus için fidan yetiştirdi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencileri kampus için fidan yetiştirdi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğrenim gören yaklaşık 300 öğrenci, merkez yerleşkedeki yeşil dokuya katkıda bulunmak için bir yıl boyunca yetiştirdikleri Palandöken sarmaşığı fidanlarını Rektör Prof. Dr....

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 12:47
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğrenim gören yaklaşık 300 öğrenci, merkez yerleşkedeki yeşil dokuya katkıda bulunmak için bir yıl boyunca yetiştirdikleri Palandöken sarmaşığı fidanlarını Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan’a teslim etti.
Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2. ve 3. sınıfta okuyan 280 öğrenci, geçen mart ayı içerisinde Topluma Hizmet Uygulaması ve Bilimsel Araştırma Teknikleri dersleri kapsamında ‘Üniversitem için bir fidan yetiştirdim’ projesini başlattı. Dersin hocası Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Saltuklu’nun bahçesinden kesip getirdiği Palandöken sarmaşığı fidanlarını ev ve yurtlarının pencerelerinde saksılarda yetiştiren öğrenciler, ilk kez yaşadıkları bu deneyim sonrası yaşatmayı başardıkları fidanları toprakla buluşturmak üzere Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan’a teslim etti.Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Yrd. Doç. Dr. Saltuklu’ya ve öğrencilere teşekkür eden Prof. Dr. Aslan, fidanları yaklaşık 3 yıl saksılarda büyüttükten sonra kampüsün farklı yerlerine dikeceklerini belirtti.
Yaklaşık 5 yıl önce kurulan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi merkezi yerleşkesinde bugüne kadar yaklaşık 55 bin ağaç dikildiğini anlatan öğrenciler, “Hocamız, ders kapsamında kampüsümüzde hergeçen gün artan yeşil dokuya katkı sunmak için bir proje başlattı. 'Üniversitem için bir fidan yetiştirdim projesi' ile sarmaşık fidanının bakımını yapmaya başladık. Aldığımız güne oranla daha da büyümüş hale gelen fidanları, toprakla buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Üniversitemizin güzelleşmesine yönelik projelerimiz bundan sonra da devam edecek” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.