Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ah bir de şu engeller olmasa!

Ah bir de şu engeller olmasa!

Özellikle görme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırabilmek adına kent genelinde yapılan sarı kaldırımlar, amacı dışında kullanım ve bilinçsiz şekilde park eden sürücüler yüzünden büyük sıkıntılara yol açarken, yaşanan işgale şimdi de belediyeler ortak oldu. Kentin en işlek noktalarından biri üzerindeki Çankaya’da yer alan engelli dostu kaldırımlar üzerine Konak Belediyesi tarafından yerleştirilen geri dönüşüm bidonları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm çabalarını boşa çıkartacak cinsten bir manzara olarak yerinde durmaya devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 22.10.2013 - 13:01
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelindeki kaldırımlarda yapılan revizyonlar ile hayata geçen “Engelli dostu kaldırım” (Sarı kaldırım) uygulaması, engellere takılmaya devam ediyor. Araçların engelli dostu kaldırımlara park etmesi ile yaşanan problemler gün geçtikçe artarak devam ediyor. Yıl sonuna kadar tamamlanması beklenen projenin uygulamada yarattığı sıkıntılar ve denetim eksikliği açıkça göze çarparken, görme engelli vatandaşlar kaldırımlardan yine tam anlamı ile faydalanamıyor.

OTOPARK, MASA, İŞPORTA TEZGAHI, ÇÖP BİDONU…

Kentin en işlek noktalarından biri olan Konak ve Çankaya’da engellilerin kullanımı için yapılan bu özel kaldırımlarda araçların park etmesi ile yoğun şekilde yaşanan işgallere, yine engellilerin kullanımına açılan bu alana restoranların masa yerleştirmesi, işporta tezgahlarının açılması ve yine belediyelerin özel amaçlar ile kaldırımları kullanıma kapatması görenleri hayrete düşürüyor.



BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPTI, KONAK BELEDİYESİ KAPATTI

Özellikle Çankaya’daki Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde yer alan engelli dostu sarı kaldırımlarda yaşanan işgaliye sonucunda, engellilerin kullanamadığı bu kaldırımlarda diğer vatandaşlar da yürümekte zorluk çekiyor. Konak Belediyesi tarafından yaptırılan bir geri dönüşüm bidonunun da sarı kaldırımların üzerine yerleştirilmesi sonucunda yolun engelliler tarafından kullanılamaz hale geldiği dikkat çekerken, ilçe belediyesinin gelen şikayetlere rağmen bu hatasını düzeltmeye yönelik herhangi bir girişimde de bulunmaması vatandaşların ve engellilerin tepkisini topluyor. Diğer yandan, yapımı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde tamamlanan ve yine denetimi Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan kaldırım üzerine yaşanan bu işgal, sosyal yaşama adaptasyon konusunda zorluklar çeken engelli vatandaşların çektiği zorlukları özetleyen bir manzara teşkil etmeye devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.