Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aile Danışma ve Eğitim Merkezi çıkmaza giren evlilikleri tatlıya bağlıyor

Aile Danışma ve Eğitim Merkezi çıkmaza giren evlilikleri tatlıya bağlıyor

Türkiye’deki beş aile danışma ve eğitim merkezinden biri olan Kahramanmaraş Aile Danışma ve Eğitim Merkezi (KADEM), evli çiftler ve evlilik öncesi nişanlı çiftler arasında düzenlenen terapilerle gençlere sağlıklı bir birlikteliğin püf...

  • Ege Postası
  • 09.09.2013 - 09:00
Türkiye’deki beş aile danışma ve eğitim merkezinden biri olan Kahramanmaraş Aile Danışma ve Eğitim Merkezi (KADEM), evli çiftler ve evlilik öncesi nişanlı çiftler arasında düzenlenen terapilerle gençlere sağlıklı bir birlikteliğin püf noktalarını anlatıyor.

Parçalanmış aile sayısını azaltmak için eğitim faaliyetleri yürüten merkez, ücretsiz danışmanlık ve eğitim seminerleriyle ayrılığın eşiğine gelen çiftlerin yeniden barışmasını sağlıyor. Kahramanmaraş Belediyesi bünyesinde hizmete açılan merkez, psikolojik, aile, pedagojik, eğitim ve hukuk danışmanlığının yanı sıra nişanlılık terapisi, evlik okulu, anne-baba okulu, iletişim ve değerler eğitim seminerleriyle beş ay gibi kısa sürede bin 200 kişiye çözüm önerileri sundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in hizmete açtığı merkezde verilen eğitimler sonucu evliliği bitme noktasına gelen 150 çiftin yuvasının dağılması son anda önlendi.

EL ELE TUTUŞARAK ÇIKIYORLAR

KADEM Müdürü Meltem Alacacı, şiddetli geçimsizlikle müracaat eden çiftlerin üç-dört görüşme sonucu merkezin kapısından el ele tutuşarak çıktıklarını söyledi. Bu durumun merkezin ne kadar önemli bir misyon üstlendiği gözler önüne serdiğini vurgulayan Alacacı, “Gördüklerimiz karşısında işimizin hassasiyetini daha iyi anlıyoruz. Bu merkezde insanlar birlikteliklerinde rol yapmamayı ve doğal olmayı öğreniyorlar. Her şeyle yüzleşmeyi, hayatın içinde birlikte hareket etmeyi öğreniyorlar.” dedi.

5 aylık dönemde 200 çiftin merkeze geldiğini aktaran Alacacı “Bunlar ailevi sorunları olan, boşanma derecesine gelen kişilerdi. Bazıları ise nişanlılık nedir, evlilik nedi? İşin psikolojik, sosyolojik hukuki ve dini boyutlarını öğrenmeye geldiler.” diye konuştu.

“TELEFON GÖRÜŞMELERİ 45 DAKİKA İLE SINIRLANDIRILMALI”

Düğün öncesi nişanlılık terapisinin gençleri evliliğe hazırlandığını söyleyen Meltem Alacacı, nişanlılara yönelik terapilerin 6 ile 8 hafta arasında sürdüğü bilgisini verdi. Alacacı, bugüne kadar 25 çifte nişanlılık terapisi uyguladıklarını belirtti.Nişanlı çiftlerin günlük 7-8 saat telefon görüşmesi yapmalarının yanlış bir hareket olduğunu vurgulayan Alacacı, tanımanın ‘sürekli beraber olmak’ şeklinde anlaşılmaması gerektiğini vurguladı. Günümüzde nişanlı çiftlerin saatlerce telefon görüşmesi yaptığını hatırlatan Meltem Alacacı “Saatlerce telefon konuşması yapmışlar, bakıyorsunuz çok yüz göz olunmuş bir evlilik, çok sıkıntılı bir evlilik ortaya çıkıyor. Evlilik öncesi ilişki tüketilmiş, her şey öğrenilmiş, her şey kavga edilmiş. Görüşeceksin ama çok değil, mesafeli olmak çok önemli. 45 dakikayla telefonlarınızı sınırlayın, 7 saat telefonla konuşan nişanlılar var. Bu ne kadar mantıklı'” ifadelerini kullandı.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.