Dolar 38,5068
%0.05
Euro 44,0037
%0.25
Altın 4.121,070
%0.38
Bist-100 9.225,00
%-0.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akduman: Amaç milli, manevi değerleri taşıyan ticari ehil kişiler yetiştirmek

Akduman: Amaç milli, manevi değerleri taşıyan ticari ehil kişiler yetiştirmek

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Manisa Şube Başkanı Sezgin Akduman, Manisa’da 2012 yılının mayıs ayında kurulduklarını derneğin amacının, milli ve manevi değerleri taşıyan ticari ehil kişiler yetiştirmek olduğunu söyledi.        Mesir...

  • Ege Postası
  • 24.08.2013 - 14:15
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Manisa Şube Başkanı Sezgin Akduman, Manisa’da 2012 yılının mayıs ayında kurulduklarını derneğin amacının, milli ve manevi değerleri taşıyan ticari ehil kişiler yetiştirmek olduğunu söyledi.

        Mesir Tabiat Parkı’nda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen TÜMSİAD Manisa Şube Başkanı Akduman, 2005 yılında kurulmuş olan TÜMSİAD’ın uluslar arası bir sivil toplum kuruluşu olduğunu bildirdi.

        Manisa'da da 2012 yılının mayıs ayında kurulduklarını hatırlatan Akduman, amaçlarının milli ve manevi değerleri taşıyan ticari ehil kişileri yetiştirmek olduğunu kaydetti. Akduman, "Toplumla sanayici arasında köprü olmak istiyoruz. Gençlerimizi iyi yetiştirip gelecekte ticareti ve misyonumuzu onlara emanet etmeliyiz. Bundan dolayı da Genç TÜMSİAD kuruldu." dedi.

        Manisa’nın ilçelerinin çok zengin olduğunu, çok donanımlı ve merkez gibi geniş nüfusa sahip ilçelerin bulunduğunu dile getiren Akduman, "Kurulduğumuzdan beri ilçelere önem veriyoruz. Akhisar, Salihli, Turgutlu gibi ilçeleri temsilcilikler kurduk. Bütün ilçeleri Manisa ile kucaklaştıracak bir sivil toplum kuruluşu olmak için çalışıyoruz." diye konuştu.

Yerel seçimler öncesi bir çalışma yapacaklarını vurgulayan Akduman, "Bir anket çalışması üzerinde çalışıyoruz. Yerelde ilk defa bir STK olarak seçim analiz çalışması yapacağız. Çalışma yaklaşık 1 ay sürecek. Yerel yönetimlerde sadece bir başkanın fikrini beyan etmesi önemli değil, tabandan gelen doğru algıyı yansıtması adına akademik bir çalışmayı ortaya koyacağız. Bu çalışmanın sonucu hem adaylara, hem de il başkanlarına vereceğiz." dedi.

TÜMSİAD öncülüğünde önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini de belirten Akduman, "Sloganımız ‘Bir tuğla da sen koy, eğer yoksan bir kişi eksiğiz’ olacak. TÜMSİAD öncülüğünde İstanbul’da Anadolu yakasında Semerkand Üniversitesi’ni kuracağız. Manisa’daki sanayicilerden destek için bir tuğlayla onları ziyaret edeceğiz. Hem üniversite için destek isteyeceğiz, hem de derneğimize üye kazındırmış olacağız." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.