Dolar 34,2483
%0.02
Euro 37,6067
%-0.06
Altın 2.910,100
%-0.39
Bist-100 9.156,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akpınar'dan İslamoğlu'na: Haddini bilecek, özür dileyecek!

Akpınar'dan İslamoğlu'na: Haddini bilecek, özür dileyecek!

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar arasındaki 'okul' polemiği sosyal medyadan meclise taşındı. Belediyenin okullara yaptığı yardım nedeniyle kendisini 'şov yapmakla' suçlayan İslamoğlu'na Akpınar'ın cevabı sert oldu. Akpınar, 2016'nın ilk meclis toplantısında açtı ağzını yumdu gözünü... Akpınar, “ Sen milli eğitim müdürü müsün, siyasetçi misi? Atanmışın seçilmişe yaptığı davranışı kınıyorum. Haddini bilecek. Karşıyaka'dan da şahsımdan da özür dileyecek” dedi. Akpınar'ın hedefinde İlçe Milli Eğitim Müdürü...

  • Ege Postası
  • 04.01.2016 - 20:41
EGE POSTASI - Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu'nun ilçedeki okul müdürlerine talimat vererek, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın okula geldiğinde yalnızca 'odalarında' görüşülmesini istemesi gündeme bomba gibi düşmüştü. Konunun basına yansıması sonrası ‘Karşıyaka’da okullara yardım yasağı’ başlığıyla çıkan haberi sosyal medyadan paylaşan Başkan Akpınar'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu sosyal medyada sert bir şekilde karşılık vermişti.

CEVAP MECLİS'TE!
İslamoğlu, Karşıykalılara seslendiği paylaşımında Akpınar'ı 'şov yapmak ve doğru söylememekle' suçlamıştı. Akpınar, İslamoğlu'na cevabı 2016 ayının ilk meclis toplantısında verdi.

MÜDÜR MÜSÜ? SİYASETÇİ MİSİN'
Kendisinin yüzde 72'yle seçilmiş bir belediye başkanı, İslamoğlu'nun ise atanmış bir müdür olduğunun altını çizerek konuşmasına başlayan Akpınar, şunları söyledi; “Ben hizmet ediyorum. Okullara destek oluyoruz, bize 'şov yapıyorsun' deniyor. Ben asli görevimi yerine getiriyorum. Çocukların sevgisi hiçbir şeyin önüne geçemez. Bana “Siz gidiyorsunuz yarın başka siyasetçilerde gider” diyemezsiniz. Kentin belediye başkanıyım. Giderim. Hizmetlerimi yerinde incelerim. Sokakta yaşar belediye başkanı, odada değil. Bana Facebook'tan yanıt vermiş. Geldiğimiz yere bakın. Sen milli eğitim müdürü müsün siyasetçi misi? Bana cevap veriyorsun. Dürüstlüğü ben ona öğretirim o bana öğretemez. Doğru söyleyene dürüst denir. Ben doğru söylüyorum. Siyaset güzel konuşma değil. Söylediğini yapmadır. Ben her ikisinide yapıyorum. Karşıyaka halkına rest mi çekiyorsun beyefendi. Ne yazar. Herkes haddini bilecek. '10-15 kişilik grup kameralarla giriyormuş içeriye...Öğretmen şaşkın çocuk şaşkınmış... Bu olur mu diyor. Hadi oradan. Boyuna posuna bakıp konuşacaksın. Ben Hüseyin Mutlu Akpınar'ım... Ben doğru söylerim.”

ALTINCI ŞART HADDİNİ BİLMEK!
İslamoğlu'nun ilçede 12 yıldır görev yaptığını ancak hizmet üretmediğini iddia eden Akpınar, “ Kazık çakmışsınız yerinize ama hizmet üretmemişsiniz. Seçilmiş birine atanmış biri olarak böyle konuşamazsınız. Karşıyaka halkına hakaret ettirmem. Nerede konuşulacağını en iyi bilenlerdenim. Hayatımda hiçbir zaman şov yapmadım. Çocukların eğitim haklarını sekteye uğratacak davranışta hiçbir zaman bulunmadım. Beni okullara çocuklarımız davet ediyor, okul müdürleri, veliler davet ediyor yerel yönetim dersi için. Okuldan geçerken 'hadi uğrayayım' demiyorum.İslamın şartı beş... Altıncısı haddini bilmek. O ilçe milli eğitim müdürü haddini bilecek. Resmen siyaset yapıyor. Karşıyaka'da bunu yapanlar diğer yerlerde iktidara yağ çekmek için neler yapıyorlardır” dedi.

ASIL MEVZU 12 YILDIR SEVGİYE NAİL OLAMAMALARI
Okullara gittiğinde yaşadıkları karşısında şaşırdığını anlatan Akpınar, “ Geçen Nisan bir kız çocuğu geldi “yerel yönetim dersi var gelirmisiniz dersimize” dedi. Kent bilincini aidiyet duygusunu çocuklara aşılamak istiyorum. Okula gittim. Şov yapmaya gitmedim. Davetliydim gittim. Tam kalkarken 8 öğrenci ellerinde defterle girdi müdürün odasına. Müdür “Burada dersi yapacağız” dedi. Diğer çocukları sordum. “Başkan bey başınızı ağrıtırlar.Yorgunsunuzdur” dedi. “Sekiz öğrenci bir yerde onsekizi bir yerde olmaz” dedim. Belediye başkanı olarak sınıfa alınmıyorum. O çocuklar arkadaşlarına anlatacakmış. Milli Eğitim Müdürü “karşılayın ama sınıfa sokmayın” denmiş. Başka okula gittim. Plaket verecekler. Müdür ağlıyor. Ceketinin içine sokmuş plaketi resim çekilmesini istemiyor. Sınıflara sokmadıkları için çocuklar benim geldiğinmi görünce derse girmediler yanıma geldiler. Çocuklar sarılıyor öpüyor. Buna şov diyor. Bu heyecana şov diyorsanız size diyecek lafım yok. Asıl mevzu 12 yıldır burada olup sevgiye nail olamamaları. 1,5 yıllık belediye başkanının çocuklarla velilerle kurdukları diyalog rahatsız ediyor onları” dedi.

ÖZÜR DİLE” ÇAĞRISI
"Plakete engel olurlar ama sevgiye engel olamazlar” diyen Akpınar, bundan sonrada okullara gitmeye devam edeceğini söyledi. İslamoğlu'nu işaret ederek, “ Beyefendiyi de beklerim. Sadece beni seyreder” diyen Akpınar, şöyle devam etti; “Atanmışsın seçilmişe yaptığı davranışı kınıyorum. Hakaretten dolayı kendisini özür dilemeye davet ediyorum. Cep telefonuma mesaj atıp 'Başkanım kahvaltı yapalım bu kavgaya son verelim' demeyecek. Çıkacak Karşıyaka halkından özür dileyecek. Böyle biriyle oturmam söz konusu olmaz. Sen sokak kabadayısımısın.Orada siyasi örgütlenme yapıyorsam buyursun müfettişler gelsin. Hizmet üreten bir insana böyle davranma hakkını sana kimse tanımaz. Haddini bilecek. Karşıyaka'dan da şahsımdan da özür dileyecek.”

AK PARTİLİLERDEN ŞOK TALEP!
Öte yandan Akpınar,  Ersin Güngör, Abdullah Mertoğlu ve Müslüm Karakeçili'den oluşan AK partili meclis üyelerinden birinin meclis üyesi olarak kazandıkları paranın az olduğunu öne sürerek aldıkları huzur haklarının asgari ücret düzeyine çıkarılmasına yönelik Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) başvuruda bulunduğunu açıkladı.

NAKİ: SİYASET PARA İÇİN YAPILMAMALI
Akpınar'ın AK Partili meclis üyelerinin talebini mecliste dile getirmesi sonrası söz alan CHP'li Meclis Üyesi İsfahan Naki, “ Mensubu olduğum partiden gelen öğretiye göre siyasti birinci olarak vatan millet için, ikinci olarak yaşadığınız yöreye hizmet için yaparız. Atatürk'ten de İsmet Paşa'dan da böyle gördük. Siyaset para için yapılmaz. Gönüllülük esastır. 5393 yasa olarak var. Huzur hakkı ödeniyor. Bunun dışında siyaset para için yapılmamalı. Halka hizmetin bedeli olamaz” dedi.

AKPINAR: ÜZÜLDÜM
Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar ise AK Partili meclis üyesinin BİMER'e yaptığı ücret arttırışı başvurusu için  “ Burası oturupta maaş alacak yer değil. Hizmet üretiyoruz. Siyaset alma değil verme alanıdır. Belediye başkanı ticari faaliyette bulunamaz. Ofisi varsa kapatır. Meclis üyelerinin böyle bir durumu yok. İşi olan meclis üyesi mesleğini yerine getirir ancak belediye çalışma yeri değildir. İş yeri değildir. CHP'li arkadşalar komisyondan aldığı parayla geçimini sağlamıyor. Dışarıdan çocuk okutan var. Bağışlayan var. Halkın temsilcisinin maaş alması durumu olamaz. Ne yazık ki 1980'den sonra “Ben ne alabilirim” mantığı girdi siyasete... Bundan kurtulmamız gerekiyor. Siyzaet hizmet üretme yeridir. Biz burda iktidarız hizmeti düşünüyoruz. Bu anlayışın iktidarda olduğu yerleri düşünüyorum. Çok şükür ki İzmir'de yaşıyoruz. Kamu kaynaklarını doğru kullanıyoruz. Karşıyaka'da böyle bir şey çıkmasına üzüldüm. Karşıyaka demokrasinin simgesi. Farklılıkların ortaya çıkıp başarıların elde edindiği yerdir. Ben belediyeye ne veririm diyenlerin yaşadığı kentte böyle bir düşüncenin olmaması gerekirdi” diye konuştu.

GÜNGÖR: TALEBİM YOK
AK Partili Ersin Güngör ise BİMER'e herhangi bir başvuru yapmadığını söyledi. Güngör, “ Bu söylediğinizden hiçbir bilgim yok. Meclis üyesi arkadaşlarım burada yok. Kendilerini talebi varsa bilmiyorum. Benim bir talebim olmadı. Arkadaşların olmuş ise bilemem benim bir talebim yok. 2 arkadaşımız burada yokken bu konuyu gündeme getirmeniz de doğru değil” dedi.

KENDİ ARANIZDA HALLEDİN
Başkan Akpınar'ın İlçe Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu'na yönelik sert eleştirileri içinse Güngör şunları söyledi; 

" Biri belediye başkanı diğer ilçe milli eğitim müdürü...Bu konuları kendi aranızda halletmeniz gerek.Basın aracılığıyla değil. Şehit haberlerinin geldiği bir ortamda bu tartışmanın yapılmasını doğru bulmuyorum. Bu konu beni üzdü."


İSLAMOĞLU NE YAZMIŞTI'
Akpınar'ın paylaştığı haberin altına İslamoğlu sosyal medyadan şu ifadeleri kullanmıştı; “Burada haber yapan ve onu önyargılı yorumlarıyla destekleyen değerli Karşıyakalılar. Karşıyaka eğitimde 6 yıldır İzmir’in 30 ilçesinin en iyisi. Biraz araştırın ve öğrenin lütfen. Bir zahmet kendinize şu soruyu da sorun:  Bu başarıyı 1 buçuk yıllık başkan mı sağladı acab? Marifet seçilmek değil dürüst olmak. Halkına doğru bilgi vermeyen kim olursa olsun değil yüzde 72 yüzde 100 oy alsa ne yazar. Peki gerçek nedi? Burada özetleyeyim ama tatmin olmayan buyursun gelsin yüz yüze anlatayım. Gerçek şu, biz belediyemizin okullarımıza yatırım yapması için dün de bugün de istekte bulunduk yarın da bulunacağız. Belediyenin yaptığı bu yatırımlara her zaman teşekkür ettik edeceğiz. Belediye başkanı dahil hiç kimsenin okullara gitmesini yasaklamadık yasaklamayız. Ne yaptı? Sizlerin en değerli varlıklarınız ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın eğitim hakkını koruma adına ve sınıf mahremini bozmama adına ‘hiç kimse ders esnasında sınıfa girmesin’ dedik, diyoruz. Düşünün ki çocuğunuz sınıfta ders yapıyor, birden kapıda 10-15 kişilik bir gurup kameralar, fotoğraf makineleri… Çocuklar ve öğretmen şaşkın ders kesildi başka bir gün başka bir grup aynı davranış.  Bunun sonu yok. Bizim önceliğimiz çocuklarımız. Yoksa birilerinin şov yapması değil. Okulu ziyaret etmek isteyen her kim olursa olsun okula gidebilir okul idaresi tarafından en iyi şekilde ağırlanıp uğurlanır ama ders ortamına giremez. İşte bizim talimatımız budur. Ben 12 yıldır Karşıyaka’da Karşıyakalılara hizmet eden bir eğitimciyim. Kendimi de en az sizler kadar Karşıyakalı hissediyorum ve bu şehri seviyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.