Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akpınar'dan kaynak isyanı: Şube müdürlüğü olsun!

Akpınar'dan kaynak isyanı: Şube müdürlüğü olsun!

Karşıyaka Belediyesi’nin 225 milyon 235 bin liralık 2016 yılı bütçesi Karşıyaka Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 2016 bütçesinin hayalci olmadığını, gerçekçi bir bütçe oluşturduklarının altını çizerken, belediyelerdeki kaynak sorununa dikkat çekti adeta isyan etti. Akpınar, “Gelirlerin büyütülmesi gerek. Yerel vergiler bütçeyi karşılayacak şekilde olmalı. Bu şartlar altında metropolde belediye başkanlığı yapmanın anlamı kalmıyor. Bu şekilde devam edilecekse metropoldeki belediyeler şube müdürlüğü olsun” dedi. Karşıyaka'nın 2016 bütçesi oybirliğiyle kabul edildi

  • Ege Postası
  • 20.10.2015 - 19:44
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka Belediye Meclisi, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar başkanlığında toplandı. Meclis,  2016 yılı mali bütçe görüşmelerini tamamladı. Oy birliğiyle kabul edilen 2016 yılı bütçesi 225 milyon 235 bin TL olarak belirlendi. Bütçenin önemli bir bölümü fiziki yatırımlara ayrıldı.

"Karşıyaka'ya Genç Fidanlar Parkı: Kalpler barış için attı"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Başkan Akpınar, 2016 yılında önemli yatırımlar yapacaklarını belirtti, yatırımlar arasında Örnekköy’de yarım kala stat, kapalı yüzme havuzu, Anayasa Meydanı’na anıt, tematik park gibi projeleri saydı.

Akpınar, 2016 bütçesinin hayalci olmadığını, gerçekçi bir bütçe oluşturduklarının altını çizerken, belediyelerdeki kaynak sorununa dikkat çekti adeta isyan etti.

BELEDİYELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ OLSUN
Akpınar şunları söyledi;

“Kaynak sorunu her ilçe belediyesi yaşıyor. Biz de yaşıyoruz. Giderler büyüyor, gelirler sabit kalıyor. Böyle bir durumda belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. Merkeziyetçi yapıdan çok yereli güçlendirmeliyiz. Gelirlerin büyütülmesi gerek. Yerel vergiler bütçeyi karşılayacak şekilde olmalı. Bu şartlar altında metropolde belediye başkanlığı yapmanın anlamı kalmıyor. Bu şekilde devam edilecekse metropoldeki belediyeler şube müdürlüğü olsun. Ödenecek vergi oranlarında ilçe belediye meclisi karar vermelidir. Böylece belediyelerin yaşayacağı zorluklar ortadan kalkacaktır. Taşıt vergilerinde de pay belediyelere verilmelidir. 2016 bütçemiz gerçekçi bir bütçe hayal ürünü değil. Hayalcilik yapmıyoruz. İstihdam fazlamız var. Bu da bir gerçektir. Bütçenin büyük kısmı hizmet alımlarında kullanılıyor. Bu işsizlik sorunundan kaynaklanıyor.19 aydır savurgan değil tasarruflu halktan yana olduk. 2016 bütçesi de Karşıyaka adına kullanılacak.” 

SAYGI DURUŞU
Karşıyaka Belediye Meclisi'nde, Ankara'da yaşanan terör saldırısında yaşamını kaybeden vatandaşlar anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.