Dolar 34,2483
%0.02
Euro 37,6067
%-0.06
Altın 2.910,100
%-0.39
Bist-100 9.156,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aksünger, Sarnıç'ın 2B sorunu Ankara'ya taşıyacak

Aksünger, Sarnıç'ın 2B sorunu Ankara'ya taşıyacak

Sarnıç’ta askı aşamasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından durdurulan 2B sorunu hakkında bilgi alan CHP İzmir Milletvekili Aksünger soru önergesi verecek

  • Ege Postası
  • 07.01.2013 - 13:53
EGE POSTASI- Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Sarnıç’taki 2B çalışmalarının durdurulması CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda ele alındı. Toplantıya katılan CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger konuyu meclise taşıyacağını söyledi.

Gaziemir Sarnıç’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün orman vasfını kaybetmiş arazilerin tespiti ve tescili ile ilgili yürüttüğü çalışmanın durdurulması, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol,  İl Genel Meclis Üyesi Gönül Ayaz, Gaziemir Belediyesi CHP’li meclis üyeleri, CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri, Sarnıç Bölgesi mahalle muhtarları ve eski Tapu ve Kadastro Ege Bölge Müdürü M. Tevfik Yüksel’in katıldığı toplantıda değerlendirildi. Toplantıda 2B sorununun siyasi ranta çevrilmeden, diğer siyasi partileri de sürece dahil ederek, bölgede yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılması kararı alındı.

Ülkenin genel siyasi yapısı hakkında değerlendirmeler yapan CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, ülkenin genelinde hakim olan hukuksuzluğun 2B konusunda da hakim olduğunu, gece yarısı çıkarılan yasalarla ülkenin yönetildiğini söyledi.  Demokrasinin olmazsa olmazı hukukun susturulduğunu savunan Aksünger, “Ülkemizde birçok olayda hukuk susturulduğu gibi 2B konusunda da hukuk susturulmuştur.  Mahkeme kararları uygulanırsa vatandaşın 2B mağduriyeti giderilir. Mahkemenin kararına göre arazilerin vatandaşa verilmesi gerekiyor, ancak bürokrasi engel oluyor. Bürokratlarımız vatandaşın hakkı olan bu arazileri kime peşkeş çekmeye çalışıyor” diye konuştu. Sürecin çözüme kavuşturulması için siyasi parti ayrımı yapmadan hareket edilmesi gerektiğini dile getiren Aksünger, konuyu diğer partilerin milletvekilleri ve bakanlarla görüşeceğini, soru önergesi hazırlayacağını ve hukuk yoluyla konuyu takip edeceğini söyledi.

 

“Filler tepişirken çimenler ezilmemeli”

Süreç hakkında yaşanan gelişmeleri anlatan CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, “Edindiğimiz bilgilere göre, açılan dava nedeniyle Tapu ve Kadastro Müdürlüğü çalışmaları durdurmuş. Davada 24 ayrı tapu kaydıyla ilgili talep var ve neredeyse Sarnıç’ın tamamını kapsadığı söyleniyor. Söz konusu dava 2B çalışmaları başlamadan çok önce, yani 1998 yılında açılmış. Çalışmalar başlatılırken bu davanın olduğu biliniyordu. Buna rağmen çalışmalar başlatılmıştı daha sonra ne oldu da çalışmalar durduruldu ” dedi.

Alınan karara göre “Bu dava dışında kalan yerlerle ilgili çalışmaların devam ettirilerek sonuçlandırılması” denildiği halde çalışmaların tamamının durdurulduğunun altını çizen Tekin, “bu konu 35 bin vatandaşı ilgilendiriyor. Geçmiş geride bırakılıp bugüne bakılmalıdır. Konunun çözümü için herkes elini taşın altına koymalıdır, filler tepişirken çimenler ezilmemelidir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.