Alaçatı Ot Festivali'ne büyük onur
Türkiye'nin en çok ilgi gören festivallerinin başında gelen 7. Alaçatı Ot Festivali'nin, "Shining Star Awards 2016" ödül töreninde, "En Başarılı Festival" ödülünü almasını değerlendiren Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Alaçatı Ot Festivali, alınan ödülle taçlanmış oldu" dedi.
- Ege Postası
- 05.12.2016 - 15:05
Eğlence, rekreasyon ve spor alanlarına yönelik farkındalık yaratmak ve sektörün daha nitelikli hizmetler sunmasına katkı sağlamak amacıyla, Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen "Shining Star Awards 2016"da "En Başarılı Festival" ödülüne layık görülen "Alaçatı Ot Festivali", başarısını alınan ödülle taçlandırdı.
"Ödül, ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösterdi"
Alaçatı Ot Festivali'nin ödül kazanması ile ilgili bir açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 9 Deneyim 9 Durak projesiyle yola çıktıklarını hatırlatarak, "Çeşme'nin her bölgesinde, kendi gelenek, göreneklerini ve kendi yaşamını bir festival haline getirmek, gelecek kuşaklara kültürel yapıyı taşımak amacındayız. Alaçatı'da 7'ncisi yapılan Ot Festivali ile birlikte, bundan sonraki 9 Durak 9 Deneyim projesiyle ortaya çıkan diğer festivallerimizi, 50'ncisinin, 100'üncüsünün yapılacağı şekilde gelenekselleştirmek istiyoruz. Ne kadar doğru yolda olduğumuzu da aldığımız bu ödül gösteriyor. Alaçatı Ot Festivali, alınan ödülle taçlanmış oldu. Alaçatı Ot Festivali'nin başarısının uzun yıllar devam edeceğine inanıyoruz. Aldığımız ödülden büyük mutluluk duyuyoruz. Yöresel festivallerimizle, doğamızın bize verdiği otlarla yapılan geleneksel yemeklerimizi, tatlılarımızı, mezelerimizi gelecek kuşaklara aktarabilmeyi amaçlıyoruz. Alaçatı Ot Festivali'nde yarışan ot yemeklerinin ve mezelerinin tariflerinin olduğu kitabını bastırarak, dağıttık. Böylece Ot Festivalimizle bir kültürel hizmet de vermiş olduk. Alaçatı Ot Festivali, sadece ot yemeklerinin yarıştığı bir festival değildir. Doğamızda yetişen otları, eski Alaçatı Belediyesi binasının yanında oluşturduğumuz uygulama bahçesinde yetiştirerek, gelecek kuşaklara ot çeşitliliğimizi aktarmak istedik. Doğanın ve çevrenin korunması için Alaçatı Ot Festivali ile farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Doğamızdaki bitkilerin yok edilmeden nasıl toplanacağı ve değerlendirileceği, uzmanların katıldığı söyleşilerle anlatılıyor" şeklinde konuştu.
"Gastronomi turizmine katkı sağlayan festivallerimiz gelişerek devam edecek"
Çeşme yarımadasının özellikleri nedeniyle, ülkemizin nadir bölgelerinden birisi olduğunu vurgulayan Dalgıç, "Tarihi özellikleri, deniz sporlarının her türünün yapılabildiği, endemik bitki yapısının yoğunluğunun olduğu coğrafi yapısının yanı sıra, doğadan toplanan otlarla yapılan yemekler ve bunun sonucu olan gastronomi turizmini gerçekten önemsiyoruz. Çeşme'nin sadece deniz, kum, güneşiyle anılmasını istemiyoruz. Turizmi çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Gastronomi de turizmin bir parçasıdır. Bu nedenle gastronomi turizmine katkı sağlayan Alaçatı Ot Festivali ve diğer yöresel festivallerimiz, gelişerek devam edecektir" diyerek sözlerini tamamladı.
Yorum Yazın