Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alemlerin Efendisi (sas) Elazığ'da düzenlenen Kutlu Doğum programı ile anıldı

Alemlerin Efendisi (sas) Elazığ'da düzenlenen Kutlu Doğum programı ile anıldı

Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi, 'Kutlu Doğum Haftası' nedeniyle alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (sas) için anma programı düzenledi.Edibe Can Müftülük Sitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa İl Müftüsü Peyami...

  • Ege Postası
  • 18.04.2013 - 11:59
Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi, 'Kutlu Doğum Haftası' nedeniyle alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (sas) için anma programı düzenledi.

Edibe Can Müftülük Sitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa İl Müftüsü Peyami Güngör, Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gıyasettin Arslan, Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, milli eğitim şube müdürleri, İHL öğretmenleri, İHL Okul Aile Birliği Başkanı Celal Sürgeç ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Türkiye Kur’anı Kerim okuma üçüncüsü Muhammed Serdar Tunç tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda kasideler, ilahiler ve şiirler seslendirildi. Hazırlanan sinevizyon gösteriminde ise Alemlerin Efendisi'ne (sas) atfen yazılan naat ise misafirleri duygulandırdı. Elazığ İmam Hatip Lisesi Okul İlahi Korosu'nun seslendirdiği, imam hatip Hüsamettin Gül’ün yönettiği ekip tarafından seslendirilen ilahiler ise misafirler tarafından oldukça beğenildi.

Programda 4 yaşındaki Sümeyye Betül Yıldız’ın okuduğu İstiklal Marşı ise salonda adeta duygu seli yaşattı. Büyüdüğünde İmam Hatip Lisesi (İHL)'ne gideceğini belirten Sümeyye, İstiklal Marşı performansıyla beğeni topladı. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ekrem Cengiz, programda yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde okulumuz öğrencilerinin hazırladığı programda sizlerle birlikte olduk. Peygamberimiz'in (sas) dünyayı şereflendirdiği tarih olan 571’de yeni bir dönem açıldı ve insanlara merhamet peygamberinin güneşi doğdu. Putperestliğin, ahlaksızlığın kol gezdiği o dönemde yüce Allah insanlara bir kurtarıcı gönderdi ve insanlık onunla şereflendi.” şeklinde açıklamada bulundu.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.