Dolar 34,2678
%0.07
Euro 37,6220
%-0.04
Altın 2.887,180
%0.01
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alevi derneklerinden THY grevine ‘lokmalı’ destek

Alevi derneklerinden THY grevine ‘lokmalı’ destek

Hava-İş Sendikası’nın Türk Hava Yolları’nda (THY) başlatmış olduğu greve Alevi derneklerinden destek geldi. THY yönetim binası önünde toplanan sendika üyelerine lokma dağıtan Alevi dernekleri yöneticileri, grevde olanları her zaman...

  • Ege Postası
  • 28.05.2013 - 14:50
Hava-İş Sendikası’nın Türk Hava Yolları’nda (THY) başlatmış olduğu greve Alevi derneklerinden destek geldi. THY yönetim binası önünde toplanan sendika üyelerine lokma dağıtan Alevi dernekleri yöneticileri, grevde olanları her zaman destekleyeceklerini söyledi.

THY’de grev kararı alan Hava-İş sendikası üyeleri THY yönetim binası önünde eylemlerine devam ediyor. Çeşitli Alevi dernekleri bugün sendika üyelerine lokma ikram etmek için alana geldi. Dağıtım öncesi dernek yöneticileri dua etti. Ardından tencere içerisindeki et ve pilav Hava-İş Sendikası üyelerine dağıtıldı.

Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüsniye Takmaz, sendika üyelerini ikinci kez ziyaret ettiklerini belirtti. Daha önce işten atılanlar için geldiklerini belirten Takmaz, “Onlarla huzur lokmasını paylaşmıştık. Bugün de grevde olan canlarımızla birlikteyiz. Yolumuz gereği; inancı, etnik kimliği siyasi görüşü ne olursa olsun insanlarla paylaşmayı kendimizi görev biliyoruz. Bu görev için de bugün buradayız. Bizim lokmamız burada bir yerde sevgimizin göstergesidir. Lokmayı buradaki işçilerimizle birlikte paylaşacağız. İşten atılan canlarımızın tekrar arzu ettikleri yaşam biçimlerine kavuşmalarını ümit ediyoruz.” dedi.

'GREVİ MAHKEME KARARIYLA KIRMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, yarın direnişlerinin birinci yılının tamamlanacağını söyledi. Greve destek veren kişilerle birlikte olduklarını kaydeden Ayçin, “13 gündür süren grevimizin yasa dışı eylem olduğu gerekçesiyle mahkemelere başvurdular. Bu grevi yasal zeminde, fiili engellemelerle kıramadıkları için mahkeme kararlarla kırmaya çalışıyorlar. Burada sendikayı çalışanla karşı karşıya getirmeyi amaçlıyorlar.” diye konuştu.

Alevi derneklerine verdileri destekten dolayı teşekkür eden Ayçin, “Türkiye’de kendi inançları ve felsefelerine uygun mücadele eden alevi derneklerini yanımızda görmek gerçekten bizi hem duygusal hem mücadeleci anlayışımıza katkı sunmuştur. Kendileri her zaman bizim yanımızda olmuşlardır. 305 arkadaşımızın direnişinde ve grevimizde bizi yanlış bırakmamışlardır.” ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.